За життя

Розкладачка

Свого часу форм-фактор "розкладачка" для мобільних телефонів був вельми популярним. Тому не дивно, що в пошуках нового ряд компаній вирішили створити розкладачку для смартфонів із сенсорним екраном. Всі ми знаємо Samsung Galaxy Fold та Flip, але й Huawei та ще кілька компаній пропонують аналогічний.

В нас здоровенний банер Galaxy Flip 3 висить там, де я його бачу, проїжджаючи автівкою. Тому я вирішив подивитися, ні, не його :), а що взагалі є на ринку. Виявилося, що на ринку є небагато, причому практичність такого формату для смартфонів є дуже сумнівною. Я тримав цей Flip в руках - він незручний - великий, однією рукою не розкривається, кліку при відкриванні немає (тобто, потрібно дотягувати кришку рукою до упору з ризиком пошкодити), посередині екрану є видима смуга.


Мої спостереження підтверджуються і зміною ціни. На старті Flip 3 коштував щось близько 1500 євро. Зараз він коштує 999 євро в магазині, а мені трапилася реклама за 669 євро (в упакуванні з гарантією - не знаю, що саме з ним не так). Тобто, попит на нього явно менший, ніж очікувалося.


І тут я замислився на тему "а який форм-фактор був би ідеальним). І виходить, що невеличка "лопата" - найвдаліший на сьогодні формат. Я би не відмовився від слайдера з апаратними кнопками, що виїжджають (в мене був/є Nokia E66 - найкращий за дизайном смартфон, на мою думку). Але такого ніхто не робитиме. Тому продовжуємо їсти лопати. Шкода лише, що їхній дизайн прямує до відсутності. Може воно якоюсь мірою і добре, але хотілося би бачити щось більш виразне. Якщо Sony 5 дотягнуть за функціями (там досі немає eSIM), можна буде повернутися до Sony.