За життя

Трохи про годинники

В центрі Відня є кілька вулиць для туристів з крутими магазинами. Зокрема там є фірмовий магазин Patek Philippe, а ще є з десяток магазинів, де представлені всі основні марки luxury годинників. Так, там є Свята трійця годинникарства, Lange & Soehne, Jaeger LeCoultre, Glashutte Original, Panerai, Omega, Hublot, Rolex, Hermes і десятки інших менш відомих марок, про які пишуть сайти, присвячені елітним годинникам. Не було лише ексклюзивів на кшталт MB&F, Christophe Claret і аналогічних.

Хоча магазини були зачинені, але на вітринах виставлено дуже багато, тому можна зробити висновок. Так от, я був ДУУУже розчарований, побачивши їх вживу. Переважну більшість зразків я би не купив навіть за 5% від їх ціни - ну не варті вони тих грошей (суб'єктивно, звісно, -- я знаю, чому елітні годинники мають таку ціну). Навіть флагмани на кшталт Lange 1 чи Audemars Piguet Offshore виглядають не сильно вражаюче.

Хоча певні моделі, як то Rolex Cellini, дещо від JL і Lange, виглядають досить пристойно. Той же Rolex Cellini цілком годиться в якості інвестиції коштів. Patek Philippe Perpetual Calendar - теж чиста інвестиція із дуже приємним виглядом. Patek Philippe Nautilus - це просто баннер "I'm exceptionally rich and quite smart" - його, як і золотий телевізор, не дивляться, а показують.

Окремо хочу згадати кастомізацію Rolex'ів від одної контори, що покриває ролекси чорним PVD покриттям (я про це покриття вже писав). Ролекси після кастомізації починають виглядати просто фантастично (а їхня ціна ще більше -- 19900 Euro).