За життя

Китайський ребус "трімер" (ч.1)

Кілька місяців тому за оказією купив трімер (ще називається електрокоса), траву косити. Прикольний, бензиновий, з металевим лезом. І всього за 800 грн (тоді було $100). Звісно, китайський. Куплений був в Епіцентрі. Нарешті ("держаться нету больше сил") вирішив його зібрати і використати.

Розібрав. Зовні виглядає пристойно - власне конструкція, ніж металевий в окремому паперовому пакеті, комлпект відкруток / гаєчних ключів для збирання тощо.

Частина перша - ручки. Оскільки я лівша, а трімер асиметричний, довелося розкручувати ручку з контролером, щоб перевернути контролер (handle) відносно металевої частини ручки (stick). Як з'ясувалося, ручка (stick) всередині не фіксована, тобто можна було її перевернути без розбирання контролера. Одразу ж вилетіла пружинка. Оскільки китайське, то на вставляння пружинки в мене пішло хвилин 20-25. Цікаво, як китайці на заводі збирають ці контролери? Якось я його полагодив, але є сумніви щодо якості роботи потім. Ну, побачимо ...

Добре, ручки вставили ... Як кріпиться ніж? Інструкція детальна, але малюнки настільки малі (економили папір?), що зрозуміти щось складно. Ну, якось розібрався (теж все таке неочевидне ...). 10 хвилин на ніж. Плачтиковий чохол на леза (ішов в пакеті з ножем) до ножа не підходить за розміром. Ну і фіг з ним, чимось замотаю.

Пластиковий "захист" кріпиться 4-ма гвинтами там, де можна було обійтись без жодного (причому, рішення кидається в очі одразу, коли дивишся на той конструктив). Але для 4-х гвинтів знадобився один шестигранник і один зайвий ключ, не враховуючи 4-х гвинтів, 8- шайб і 4 гаєк. 15 хвилин на вставляння і закручування 4-х гаєк, бо крутиться дуже незручно, а гайки розміром погано підігнані до гвинтів.

Ура, зібрали. Пробуємо повішати на шию - не вішається. Ремінь з кріпленням, що його пропонується вдягати на себе, не відповідає малюнку на інструкції. Дід бив-бив, не розбив, баба била- била, не розбила. ой, що це я? Я крутив цей ремінь так-сяк з пів-години. Незручно. І направо вдягав, і наліво, і з переворотами ... Не підходить. Дружина вже прийшла в гараж, теж покрутила на собі - не кріпиться. Стали вже на мені крутити по-всякому. Вдвох наче щось вигадали, так щоб девайс був на правому боці (я так і не знаю, як він би мав бути правильно, бо на лівому він мені незручний зовсім був). На це пішла майже година (!).

В сумі, 1.40 хвилин на збирання пазла. Завтра будемо його тестувати на траві.