За життя

Вчора цей чудо-виріб заклинило. Я його розібрав (не повністю), тепер він крутиться знову. Але виникла проблема: двигун не запускається. Паливо є, свіча жива (була нежива, поставили аналогічну робочу, перевірили), дросельна заслонка відкрита. Стартер крутиться, а двигун не запускається. Може хтось знає, в чому може бути проблема?
Если вы занимаетесь дизайном товаров (материальных предметов), то в погоне за красотой не забывайте тестировать свои изыски на потребителе. Иначе можно конкретно сесть в лужу. Швейцарский нож, модель под названием WorkChamp (предназначенный большой частью для использования на улице) в отличие от подавляющего большинства моделей (яркокрасных, блестящих) покрашен в радикально черный матовый цвет. Во-первых, такой нож будет сильно греться (и плавиться?) на солнце, а во-вторых, его невозможно найти, куда бы ты его не положил! Я вчера со своим так уже распрощался - где-то положил, и все...
Сьогодні готували площадку для дороги, для цього викошували очерет і іншу гидоту. Трімер показав себе на висоті. Я підрегулював розміщення ручок і підвісу так, щоб ніж трімера йшов паралельно поверхні землі. Тепер ріже відмінно і не загрібає землю. Очерет і іншу гидоту навіть тупе (я його не точив) лезо ріже. Я навіть спиляв ним (щоправда, десь хвилину чи півтори витратив) невеличку тополю. Також подивився в магазинах Ole-o-mac'івські трімери. Ну, вони, звичайно, охайніші і більш ергономічні, але ціна - від 3 до 6 тис. грн.. Так що буду поки що з китайським.
Куплений він був з пів-року тому і лежав в ящику. Потім його кудись поклали (дім великий, хрін що де знайдеш), і не знайшли. А зараз почав шукати лінійку, щоб поміряти товщину ножа і подумку облаяв того собаку, який вкрав в мене з будинку штангенциркуль (тут періодично ходять різні майстри, проводять налагодження і дрібні доробки). Як з'ясувалося, облаяв недарма - як тільки закінчив облаювати, знайшов штангенциркуль на дні ящика, де він і мав лежати. Просто він в чорній поліетиленовій упаковці, на дні чорного ящика. І його просто не було видно. А може його там і не було раніше (про Ключ у Макса Фрая всі вже прочитали?) ...
Давно вже (років із сім) користуюсь маленькими ножами Victorinox (модель "ніж алкоголіка", бо має ніж для зрізання пробок, штопор, відкривалку для пивних пляшок і консервний ніж для банок з пивом). Але дуже засмучувала відсутність хрестової відкрутки. Почав шукати, що в них є з відкруткою, і з'ясувалось, що хрестова відкрутка на торці, а не посеред сторони, є тільки на двох моделях - Hercules і WorkChamp. Довелося таки розщедритися собі на WorkChamp (зображення і повний опис можна знайти http://victorinox.ch/index.cfm?site=victorinox.ch&page=189&lang=E). В ньому є такі дійсно необхідні (особливо при роботі в саду або при поході) речі як пилка для гілок, пилка для кісток, маленькі пасатижі, дві хрестових відкрутки різного розміру і невеличкі ножиці. Не обійшлось, звичайно, і без штопорів з відкривалками. Є навіть маленька годинникова відкрутка (пласка) і пилка для шліфування нігтів (щоб ніхто, включно із альтернативно орієнтованими, не пішов ображеним). Короче, задоволений як слон (за виключенням шліфувалки для нігтів ;). А маленький ніж віддав дружині. А, ледь не забув. Девайс великий (110 мм довжина, а товщина - 29 мм), але в кишеню джинсів для запальничок влазить і не вилітає. Купував в київському інтернет-магазині, кому треба, скажу назву.
Сьогодні продовжив покос. Таки коротка штанга викликає певні проблеми з якістю покосу. Також, косіння займає досить багато часу . Таки доведеться купувати газонокосарку на колесиках. Треба буде подивитись, що пропонуть європейські виробники в цьому розрізі. Гарна новина полягає в тому, що можна досить безпечно і точно (до 2-3 см) косити траву між кущами троянд.
Як я вже писав тут, я купив трімер і збирався косити ним траву. Все відкладав цю справу (то палива не було, то часу, то натхнення) аж поки триматись далі не стало змоги. Треба запускати. Чим ми з тестем сьогодні і зайнялись.

Спочатку треба змішати бензин з олією (олія потрібна для 2-тактних двигунів!!!) в певній пропорції. Є мірна тара в комлекті з трімером, але налити з 20-літрової каністри через лійку в цю тару - справа нетривіальна. Трохи розлили, але впорались.

Далі залили бензин в трімер. Запускаємо, як написано в інструкції, не запускається. Викрутили свічу, перевірили, працює. Але не запускається. Тесть комусь там позвонив, підказали, що на двигуні є певна пімпочка гумова, за допомогою якої підкачують бензин. Підкачали - ура, запустився! Прогаяли ми з пів-години на цьому.

Трімер вішається на спеціальні паси. Шили їх китайці (я описував в попередній частині, як ми намагались зрозуміти, як їх вдягати). Пошито так, що вага трімера все одно падає лише на одне плече. Дрібниця? Як би не так ...

Короче, пішов я косити. Покосив за 15 хвилин десь дві сотки, витратив 0.5 літра бензину. Процедура доволі прикольна. Можна як косити широкі площі, так і з точністю до 5-7 см обходити кущі і трави. Можна навіть надавати форму кущам, але це не так зручно.

В принципі, трімер працює як треба, але є проблеми:

1) Великий недолік - незручна конструкція підвісу і трімера. Китайці прораховували довжину штанги під себе, і на мій зріст (1.80) вона коротка. Це значить що я не можу поставити трімер так, щоб він був ножем паралельно землі, а я при цьому стояв не згинаючись. Тобто або я стою прямо, а ніж рухається під кутом (при цьому періодично вгризаючись в землю), або я нагинаюсь. Подовження пасів не рятує, бо спустити паси нижче на бедра я можу, але при цьому одна рука не дотягуватиметься до рукоятки.
2) Вібрація трімера. Від вібрації болить спина (тут ще додає свого недолік №1) і трохи незвичне відчуття у руках. Але воно скоро має пройти.

Увага - для косіння купуйте захисні навушники, бо реве цей двигун хоч і не неприємно, але дуже гучно.

Висновок: жити можна, навіть з китайським виробом, але потрібно регулювати (або міряти ще в магазині), як вся конструкція буде сидіти на тілі. Має бути зручно, інакше більше 15-20 хвилин не попрацюєш. Чи варто платити $500 за Oleo-Mac - не знаю. Якщо (коли) зламається цей, то буду думати. Якщо не зламається, то не варто. Хіба що заради ергономіки, але тут треба добре міряти і рахувати.

Кілька місяців тому за оказією купив трімер (ще називається електрокоса), траву косити. Прикольний, бензиновий, з металевим лезом. І всього за 800 грн (тоді було $100). Звісно, китайський. Куплений був в Епіцентрі. Нарешті ("держаться нету больше сил") вирішив його зібрати і використати.

Розібрав. Зовні виглядає пристойно - власне конструкція, ніж металевий в окремому паперовому пакеті, комлпект відкруток / гаєчних ключів для збирання тощо.

Частина перша - ручки. Оскільки я лівша, а трімер асиметричний, довелося розкручувати ручку з контролером, щоб перевернути контролер (handle) відносно металевої частини ручки (stick). Як з'ясувалося, ручка (stick) всередині не фіксована, тобто можна було її перевернути без розбирання контролера. Одразу ж вилетіла пружинка. Оскільки китайське, то на вставляння пружинки в мене пішло хвилин 20-25. Цікаво, як китайці на заводі збирають ці контролери? Якось я його полагодив, але є сумніви щодо якості роботи потім. Ну, побачимо ...

Добре, ручки вставили ... Як кріпиться ніж? Інструкція детальна, але малюнки настільки малі (економили папір?), що зрозуміти щось складно. Ну, якось розібрався (теж все таке неочевидне ...). 10 хвилин на ніж. Плачтиковий чохол на леза (ішов в пакеті з ножем) до ножа не підходить за розміром. Ну і фіг з ним, чимось замотаю.

Пластиковий "захист" кріпиться 4-ма гвинтами там, де можна було обійтись без жодного (причому, рішення кидається в очі одразу, коли дивишся на той конструктив). Але для 4-х гвинтів знадобився один шестигранник і один зайвий ключ, не враховуючи 4-х гвинтів, 8- шайб і 4 гаєк. 15 хвилин на вставляння і закручування 4-х гаєк, бо крутиться дуже незручно, а гайки розміром погано підігнані до гвинтів.

Ура, зібрали. Пробуємо повішати на шию - не вішається. Ремінь з кріпленням, що його пропонується вдягати на себе, не відповідає малюнку на інструкції. Дід бив-бив, не розбив, баба била- била, не розбила. ой, що це я? Я крутив цей ремінь так-сяк з пів-години. Незручно. І направо вдягав, і наліво, і з переворотами ... Не підходить. Дружина вже прийшла в гараж, теж покрутила на собі - не кріпиться. Стали вже на мені крутити по-всякому. Вдвох наче щось вигадали, так щоб девайс був на правому боці (я так і не знаю, як він би мав бути правильно, бо на лівому він мені незручний зовсім був). На це пішла майже година (!).

В сумі, 1.40 хвилин на збирання пазла. Завтра будемо його тестувати на траві.


  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30