За життя

Криво-G

П'ятихвилинка ненависті, присвячена розпалюванню ворожнечі на адресу оператора стільникового зв'язку "Русскіє Яйца".

В так ненависних багатьом гейропах 3G - це неактуально. В Ризі оператори запрошують всіх на заміну старих SIM карток на картки, з якими можна підключатися до 4G. І цей 4G працює flawlessly (без дірок).

В Лондоні оператору EE довелося налаштовувати мій Sony Z3 Dual руками свого робітника в салоні, щоб той (Sony) побачив APN. Після чого 4G був в кишені і працював бездоганно.

Але у русскіх як завжди власна гордість -- свого вони зробити нічого не можуть, тому крадуть або паразитують. Так і Русскіє Яйца паразитує на мережі TriMob (колишній дуже пристойний UTel). Тому в телефоні потрібно налаштовувати не APN (який в нормальних країнах налаштовується автоматично), а роумінг (!!), який мало того, що не працює (від слова зовсім), так ще й звалюється весь час в рідну мережу.

Інструкції з налаштування APN на сайті яєць написані для Android 4.4, а в 5.0 генії програмування з індійської пальми заборонили цю операцію, в результаті в Україні мій смартфон, чудовий в усіх аспектах, тепер не працює взагалі, ані по 3G, ані по EDGE. Так, старий 2G теж не працює тепер, після всіх маніпуляцій.

Я другий день в Києві, але вже хочу назад в Європу, подалі від всіх цих довбанів і русского міра з його яйцями і вконтактіками.

Update: я його переміг після десятка перезавантажень. Виявилося, що потрібно вимкнути другу сім-карту, щоб налаштування таки потрапили в першу. А проблема в тому, що можливість додавати APN'и вручну, схоже, контролюється на боці оператора (чи SIM-картки), тому Tele2 працює і налаштування прописувалися мовчки, а у яєць все через найближчий отвір.