За життя

Як фанер над Парижем

Оскільки я весь час літаю між домами (США-Україна), то давно заробив собі на картку Panorama Premium від MАУ. Картка дає певні істотні переваги (безкоштовна бізнес-зала, пріоритет при посадці, збільшені ліміти на багаж тощо).

Але літаю я економ-класом (один раз, коли не було квитків, летів Преміум-економ). Останній раз я придбав, доплативши $60, дуже хитре місце в 15-му ряду - спереду там прохід до аварійного виходу і перегородка, а ззаду - теж прохід до аварійного виходу. Таким чимом, в мене мав бути лише один сусід. Що нас з аспергером дуже радує.  

Приходжу на реєстрацію, і там мене радують, що у зв'язку із overbooking'ом мене, швидше за все, проапгрейдять в преміум-економ. Гм. Я сказав, що заплатив за вказане місце і хочу сидіти там. Пообіцяли, що, ок, збережуть.

Приходжу на посадку (там де вже вихід до літака, стійка D1),  і мені тупо міняють посадковий талон і видають новий з преміум-економом. Питаю "шо за фігня", кажуть, що це програма робить, і вони нічого не можуть вдіяти. А в мене в руках навіть доказу місця немає, а літак за 20 хвилин має вилетіти.

Спробувати помінятися - слабкий варіант, оскільки доказів, що то моє місце, не було (я не друкував квиток вдома :().

А оскільки я пам'ятаю, як в American Airlines пасажира тупо винесли з літака з поліцією, сперечатися біля стійки було безглуздо і ризиковано - мені ще було летіти далі в Кароліну, і затриматися в Києві я не міг

Так я і летів як ідіот в преміум-економ, котрий мені абсолютно непотрібен.

PS: мене ще й там попросили помінятися, бо сім'я опинилася в різних рядах.

2МАУ: зрозумійте і запам'ятайте, що дорожче - це не завжди краще.