За життя

Про пророщування кедрів


Спочатку анекдот.

Едут в поезде еврей и хохол. Хохол ест сало, еврей - селедку.
Хохол интересуется:
- Че ты ешь и че там есть-то?
Еврей объясняет:
- В сале ничего нет, кроме жира, а в рыбе - фосфор, улучшает
обменные процессы в мозгах.
Хохол:
- Давай меняться?
- Ну давай!
Ест еврей сало, хохол - селедку. Хохол и говорит:
- Сало 5 рублей килограмм стоит, а селедка копейки.
Еврей отвечает:
- Вот видишь, не успел селедки попробовать, а мозги уже
заработали.


Минулого року побачив десь в каталогах "насіння кедру для посадки". По долару за пакетик. Замовив 8 пакетиків (чому 8, не пам'ятаю). Вийшло 8 доларів. Прислали. В кожному пакеті по 3 зернятка. Гм. Ну ладно, може це якісь там правильні сорти чи ще щось.

А слід сказати, що нещодавно я на базарі купив в трьох місцях різних пару кілограмів кедрових горіхів білкам. Частина куплених горіхів виявилась зовсім свіжою - ще із запахом смоли. Півкілограмова пачка мені обійшлась в 50 гривень (7.5 доларів). Скільки там горішків, порахуйте самі.

Позавчора руки дійшли зайнятись пророщуванням. Взяв я цей посадковий матеріал (24 штуки насіння пачок і штук 50-100 з півкілограмового пакету) і залив водою, по інструкції. Погані горіхи піднімуться, а гарні потонуть. Відповідно, саджати можна тільки ті, що потонули. Далі треба буде воду міняти через день, а за тиждень засипати насіння піском і на три місяці в холодильник. Але то вже деталі.

Так от, сьогодні повипливал ці насіння. Виплило кілька штук з великого пакету і все насіння з посадкового матеріалу, за який заплачено 8 доларів. Гадаю, що з півкілограмового пакету кедрових горіхів (навіть минулорічних) якісного насіння вийде більше, ніж з цього посадкового матеріалу.

Так що я теж вже порозумнішав.