За життя



Це той кедр, що на цих фотографіях.

Спочатку анекдот.

Едут в поезде еврей и хохол. Хохол ест сало, еврей - селедку.
Хохол интересуется:
- Че ты ешь и че там есть-то?
Еврей объясняет:
- В сале ничего нет, кроме жира, а в рыбе - фосфор, улучшает
обменные процессы в мозгах.
Хохол:
- Давай меняться?
- Ну давай!
Ест еврей сало, хохол - селедку. Хохол и говорит:
- Сало 5 рублей килограмм стоит, а селедка копейки.
Еврей отвечает:
- Вот видишь, не успел селедки попробовать, а мозги уже
заработали.


Минулого року побачив десь в каталогах "насіння кедру для посадки". По долару за пакетик. Замовив 8 пакетиків (чому 8, не пам'ятаю). Вийшло 8 доларів. Прислали. В кожному пакеті по 3 зернятка. Гм. Ну ладно, може це якісь там правильні сорти чи ще щось.

А слід сказати, що нещодавно я на базарі купив в трьох місцях різних пару кілограмів кедрових горіхів білкам. Частина куплених горіхів виявилась зовсім свіжою - ще із запахом смоли. Півкілограмова пачка мені обійшлась в 50 гривень (7.5 доларів). Скільки там горішків, порахуйте самі.

Позавчора руки дійшли зайнятись пророщуванням. Взяв я цей посадковий матеріал (24 штуки насіння пачок і штук 50-100 з півкілограмового пакету) і залив водою, по інструкції. Погані горіхи піднімуться, а гарні потонуть. Відповідно, саджати можна тільки ті, що потонули. Далі треба буде воду міняти через день, а за тиждень засипати насіння піском і на три місяці в холодильник. Але то вже деталі.

Так от, сьогодні повипливал ці насіння. Виплило кілька штук з великого пакету і все насіння з посадкового матеріалу, за який заплачено 8 доларів. Гадаю, що з півкілограмового пакету кедрових горіхів (навіть минулорічних) якісного насіння вийде більше, ніж з цього посадкового матеріалу.

Так що я теж вже порозумнішав.
За время пути собачка могла подрасти.

Завдяки секретному засобу від анунахів ми за місяць виростили плодоносний кедр:



Звичайно, це не ті малютки, які ми купували місяць тому. Ці кедри (3 штуки) ми тільки що придбали за смішною ціною в $80 за штуку.
Їм вже щонайменше по 12-13 років, і той кедр, що на знімку вище, вже плодоносний:



і ближче:



і, ні, ці шишечки їх не палять ;).

Первый раз в жизни пошел по ссылке из свалившегося спама. И не прогадал. www.kedrograd.ru . Товары и поделки из кедра. Поскольку у нас ростут 4 небольших (30 см) кедра, я могу со знанием дела порекомендовать всем купить такой и выращивать дома в ведре. Кедр очень полезен для дыхания и здоровья в целом. В Киеве кедры я видел только в одном месте. Поеду туда в пятницу, если они там еще есть, то я отпишу (бо сильно далеко это) и куплю десяток на раздачу.
Сибірський кедр - це різновид сосни і до власне кедрів відношення не має ніяких (кедри ростуть в Лівані і в деяких інших місцях середземноморського басейну, а також в ботанічних садах). Названа ця сосна була кедром експедицією, яку відправив Петро Перший в Сибір, в т.ч. для пошуку дерева для будівництва дерев. Завдяки смолам кедрова сосна не гниє в воді, тому добре підходить для суднобудівництва (дерев'яного, звичайно). Родичем кедра сибірського є кедр європейський. Він, як і каже його назва, росте в Європі, зокрема в Карпатах.

Кедрова сосна - дуже корисна рослина, оскільки виділяє в повітря надзвичайну кількість фітонцидів. На жаль, росте вона надзвичайно повільно - 5-річне дерево сягає лише 30-40 см. в висоту. До 15 років кедрова сосна виростає до ~2 метрів, і в 15-20 років починає приносити плоди (це дані по сибірському кедру, європейський трохи відрізняється) .

Родичем кедрової сосни є пінія, яка росте в Європі (зокрема в Італії). Її насіння ("горіхи") дуже схоже на насіння кедрової сосни і за виглядом і за смаком.

Ми вирішили посадити кілька сосен. Сьогодні купили чотири дерева (європейський кедр) віком 3 чи 4 роки. Висота біля 25 см. Ось одне з них на знімку:

  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30