За життя

Бездротове заряджання акумуляторів в гаджетах

Нещодавно наткнувся на практичну реалізацію ідеї бездротової зарядки для телефонів та інших гаджетів.

Ідея (в практичному аспекті) полягає в тому, що ви кладете телефон чи гаджет на килимок і він магічним чином заряджається. Фізична сторона процесу нас зараз не цікавить. А цікавить практична. Тобто чи практичним є таке рішення?

Зараз на ринку є два підходи. Підхід №1 реалізований для Palm Pre. Про нього можна почитати і подивитись тут. Полягає він в тому, що на пристрій вдягається ззаду кришечка (чи як чохол, чи як заміна стандартної кришки, я не зовсім зрозумів) і телефон ставиться на підставку. Зручно? Безперечно. За винятком того, що підставка є дротовою і яку проблему вона вирішує, не зовсім зрозуміло.

Другий підхід - це килимок. Виглядає красиво. Але зауважте на блямбу на другій фотографії. її треба приклеювати до телефона двостороннім скотчем. Детальний огляд такого рішення можна почитати на амазоні. Якщо коротко - абсолютно нікчемне рішення.

А яке ж дійсно практичне рішення? Практичне рішення було у розробників 10 (!) років тому -- cradle, про які я писав нещодавно. Вирішує і проблему зарядки (телефон треба не кидати, а обережно ставити, але це дрібниця) і ще купу інших проблем. Але все впирається в ідіоські дизайнерські рішення типу розмістити роз'єм micro-USB зверху або з лівого боку (Samsung Galaxy S, багато телефонів від HTC).