За життя

Про воду

Як відомо, вода - смачний і корисний продукт необхідна для існування кожного живого організму (крім деяких бактерій і більшості депутатів ВР). Науковці радять споживати не менше двох літрів на добу, а оптимальним є не менше двох літрів чистої рідини плюс те, що надходить разом із їжею. Дотримуватись такого регламенту споживання досить нелегко, якщо тільки поруч з вами не стоїть пляшка з водою (див. чим це може скінчитись), та й воду пити постійно нецікаво. А чаї/каву треба готувати, до того ж вони тонізують, а це не завжди корисно.

Я вирішив цю проблему майже кардинально. Ні, трубопровід з кухні в кабінет я не провів (хоча це думка - в наступному будинку можна буде так зробити). Але щоб два рази не вставати не бігати, я купив собі в Мегамаркеті jumbo чашку на 750 мл (це більше ніж дві великі кружки, які я викорстовував до цього). На таку чашку як раз йде один пакетик чаю (не ліптон, а нормальний пакетик , в якому листя розвертається до цілого листа) або чайна ложка розсипного чаю. П'ється протягом години, не більше. Потім можна йти на заступною.

На день виходить мінімум три таких чашки. Вже 2100 мл є. Плюс по склянці на 350 мл - зранку і перед сном. Виходить дуже чудово.