За життя

Про фірмові комп'ютери

В старому десктопі, якому вже 5-ий рік, здох вентилятор на південному мості, а за ним пішов SATA контролер. Тобто диск не читається. IDE дисків зараз не купиш, материнку таку теж. Ай, думаю я, все одно час міняти комп'ютер. Заїхав в Ельдорадо і city.com (на Петрівці), подивився вибір. Вибір не фонтан, але в ельдорадо вибрав комп від HP.

Вдома поліз ставити старий винт в новий комп'ютер. Тут я і оцінив переваги фірмової збірки (слід зазначити, що фірмовий десктоп я живцем бачив один раз в 98-му році, це був сервер Compaq за N тисяч доларів).

По-перше, ніхто комп'ютер не опломбовував, на відміну від місцевих умільців. Відкривай, став, що хочеш. Все дуже зручно. Гвинтів - по мінімуму (хоча могли б взагалі на замочках зробити). Шлейфи в середині - зайвого немає, але ті, що є - фірмові, якісні. Живлення на SATA знайшлось, а кабель даних довелося знімати зі старого компа. Дисководи - DVD , кард-рідер. Відео вбудоване і додаткове. Операційна система відсутня (і це добре, бо я все одно серверну ставлю туди). Материнка, до речі, розвернута в іншу сторону (тобто відкривається права бічна кришка, а не ліва, як зазвичай).

В роботі тихий, не реве як дніпро (холодильник). Кнопка вмикання на верхньому торці передньої кришки, що теж зручно для вмикання з крісла (не треба ногою вмикати). Єдине - USB і аудіо вхід-вихід на передній панелі, а у сусіднього Acer'а їх зробили зверху, що більш зручно, якщо комп стоїть під ногами (флешка не виламається і дріт не висмикнеться).

І недорого - 5400 грн з 10% rebate'ом від Eldorado (тобто мені на їхню картку впаде назад 540 грн, які треба буде у них в магазині витратити протягом 3-ох місяців).

Upd: цікавості почались із драйверами. Їх немає. А мережеву картку Windows 2008R2 Server не розпізнала. Тобто, драйвери можна взяти тільки на сайті, але щоб дістатись сайту, потрібні драйвери. Чудово. Номеру моделі комп'ютера мені теж ніде знайти не вдалось. На щастя знайшов в сторонніх прайсах цей системний блок, і там був номер моделі. Тягну драйвери ...