За життя

Як ми землю дивились

Ще в серпні ми дивились земельну ділянку в селищі Г. Ділянка непогана. Цікавість розташування в тому, що в селищі є дві вулиці - Степова і Польова. Вони утворюють літеру У із шосе. Отже, перший раз ми приїхали на місце і нам показали дві ділянки, що знаходились по непарній стороні кожної вулиці. Ділянки дуже схожі візуально (що там поле, що там).

Згодом брокер сказав, що продається одна ділянка по вулиці Польовій, а другу нам показали помилково. Ок ... Оскільки мене не цікавило 25 соток, а хотілось більше, то я попросив брокера знайти нам власника наступної ділянки, щоб придбати в нього ще й другу ділянку. Брокер цього зробити не зміг. Ми поїхали самі в сільраду, почали піднімати документи - немає по вулиці Польовій даних про сусідів. Треба робити запит в райцентр. Поговорили із землевпорядником, пообіцяла допомогти. Пройшов тиждень-другий, допомоги немає.

Тоді ми знайшли виходи на райцентр і поїхали туди самі. Подивились кадастровий план - там цих ділянок взагалі немає (ані тої, що пропонується, ані сусідської).

Звонимо брокеру, питаємо "документи взагалі бачили на цю землю?". Він каже: "звісно, документи є, 25 соток, під будівництво. Я вам їх пришлю". Прислав скани. Дійсно, акт на землю, схема, все як треба. А тепер фанфари: на акті адреса -- вулиця Степова. І півтора місяці ми вели бесіду і шукали неіснуючих сусідів неіснуючої ділянки.