За життя

Скибки яблука

У нас в компанії ябло не люблять ні в якій формі, крім як в смітнику, але на жаль, доводиться мати із ним справу.

Зокрема, для збирання версій наших продуктів під мак. З цією метою я купував ноути MacBook Pro (б/у, звичайно - ще не вистачало платити за них дурну маржу). Але ноут штука така - він знаходиться в когось і лише цей хтось може його використати (ну або потрібно катати ноут по Києву від одної людини до іншої).

Тим часом я вирішив перенести наші процеси збирання білдів в інтернет - це має бути і швидше і практичніше. Беремо залізний сервер на 32-64 Гб пам'яті і накидуємо туди потрібних віртуалок. Їх можна навіть не тримати запущеними, а запускати лише за потреби.

На звичайний x86 сервер, що їх масово і дешево пропонують, MacOS X не поставиш. Але можна взяти віртуальну машину з маком за дуже невеликі гроші. Так, за смішні $30/міс дають машину з 2Гб пам'яті, 40 Гб диску і доступом по VNC. Для збирання білдів цього достатньо. Якщо хочеться віддалено програмувати, доведеться взяти машину подорожче (але там ціни невисокі, десь може до $80/міс). Отже виходить, що взяти таку машину вигідніше ніж купувати будь-який мак (і навіть б/у)! Звісно, понтів не буде, але понти від ябла - то все одно для школоти, навіть в коледжах молодь вже починає здогадуватися.