Роздуми

Про українське питання

По условиям реалити-шоу, каждый участник мог взять с собой на остров только одну вещь.
Ваня взял книгу, Петя магнитофон, Вася взял комп, а Вовочка взял резиновую женщину...
и через месяц у него появились и книга, и магнитофон, и комп.


Поки вся прогресивна частина людства українців переймається питанням, чи будуть п'яні кацапські вояки тинятись вулицями хто розбере чийого міста Севастополя ( якщо дивитись правді у вічі, то Крим треба віддати Греції, оскільки саме греки і грецькі мігранти жили на цьому півострові тисячоліттями ), я пропоную замислитись над іншим питанням.

Запаси атомного палива скінченні і, як казав Воланд, раптово скінченні. Паливо для атомних електростанцій використовується зараз надзвичайно неефективно, і єдиним порятунком в цьому аспекті є лише винаходження способу повторного використання того, що зараз вважається відходами.

Термоядерна енергетика не може розглядатись як заміна, оскільки навіть теоретично ще не з'ясовано, чи можна ту термоядерну енергію приборкати в наших (земних) умовах. Навіть будівництво експериментального реактора відклали на, здається, 2019-ий рік.

Отримання водороду з бактерій є перспективним, але до виробництва в промислових масштабах ще знов таки дуже далеко, і економічна ефективність такого методу залишається відкритим питанням.

Є ще геотермальна енергія - дуже перспективна (оскільки реальна і нескінченна) річ, але роботи з її практичного використання майже не ведуться.

Запасів вуглеводнів на Землі (в тому числі і нафти з газом) вистачить лише на наше життя, і то не до кінця (в 2050-му році, якщо за два роки не станеться довгоочікуваного кінця світу, ми маємо всі шанси бути живими і майже здоровими).

Ще гірше те, що вуглеводні - це сировина, яка є незамінною (на сьогодні) для багатьох потреб. Хоча існує штучна нафта, але і вона в свою чергу отримується з інших вуглеводнів.

До чого я це згадую? Дуже просто: перетягування Криму, флоту і газової труби, як і державні кордони, стануть неактуальними дуже швидко, якщо закінчаться вуглеводні. Ми тут просто вимерзнемо, незалежно під чиєю владою, і чи буде на той час президент чи власне Україна.

Тому єдиним виходом і головною задачею для України на сьогодні має бути робота над пошуками, розробкою та впровадженням альтернативних джерел енергії. Якщо у нас будуть енергія і технології, то буде і труба, і Крим, і вуглеводні. І цього буде вдосталь і при нашому житті.

А треба для цього небагато - спрямовувати частину вкрадених з держбюджету коштів на наукові і дослідницькі програми з енергетики. Головне - не з бюджету, а з того, що вкрали (його більше).