Роздуми

Була в мене електрична викрутка, куплена за приблизно $10. Користувався я нею аби не десяток разів за 3-4 роки (просто не пам'ятаю, коли купував, тому ані ціни справжньої, ані терміну). І от з'ясувалося, що вона не тримає заряд. Я ту викрутку розібрав і виявилось, що там стоїть три акумулятора АА , на 600 (!) мАг кожен. Акумулятори спаяні між собою і нормально їх замінити можливості немає. І от тут я замислився. Спочатку я хотів вилаятися з приводу того, що річ одноразова і з-за якихось довбаних акумуляторів доводиться викидати функціонуючу річ. А потім подумав - якщо поставити туди три нормальні акумулятори, то за їх ціну можна купити ще одну таку саму викрутку. От і маємо парадокс - краще робити якісні речі (але дорожчі) із можливістю ремонту, чи краще робити одноразові речі, і замінювати їх? Відповідь завтра.
Купую тільки що морозиво в одному ТРЦ. Переді мною купує морозиво товста дівчина років 11-12. Не пухка, а саме товста (і геть некрасива і не треба про гидке каченя - не той випадок). А в руках в неї свіжий огризок в якомусь чохлі як раз з тих, котрі купують дівчата 11-13 років (в 13 вони вже щось більше пристойне купують). Вдягнена дівчина невідповідно до телефону. І так мені її чомусь шкода стало, але не як дівчину, а як абстрацію: замість того, щоб навчити дівчину не жерти солодощі і загнати її в спортивну секцію батьки компенсують її комплекси (перепрошую за тавтологію) купівлею iPhone'а щоб не на останні гроші. Між тим за вартість цього iPhone'а можна було купити абонемент на фітнес на пів-року так точно, і це зняло б проблеми дівчини набагато швидше, ніж iPhone. Але ж то треба дупу відірвати, ходити (або водити).
Дивна штука доля. Я сьогодні перший раз за 5 років зіткнувся (в тому ж плебейському Ашані) із абсолютно неадекватним і необгрунованим, можна сказати, диким, хамством. І йшло воно з боку не старої матрони чи якогось хріна з бугра, а від нестарої пари з дитиною. Оскільки я хворію і погано себе почуваю, то в розбірки я не поліз, але до кінця дня прокручував в мозку ситуацію і думав, як би мало сенс з неї виходити.

Аж ось мені доля підкинула відповідь у вигляді дуже цікавого і корисного тексту. Чесно кажучи, з моїм правдолюбством і ініціативністю я в здоровому стані міг би "по місцю" набити пику (причому, з наслідками для здоров'я опонента), і потім, відповідно, присісти. Я це розумів і на місці, але не настільки чітко, як після читання статті. Так що рекомендую. Довго, але дуже актуально, з прикладами і поясненнями. І, до речі, автор українець.

Прежде всего, старайтесь как можно дольше щадить противника, насколько это возможно. Как это? Например, если есть выбор ударить в голову кулаком или открытой ладонью – бейте ладонью. У вас нокаутирующий удар и есть возможность ударить в глаз или в челюсть – бейте в челюсть. Поломанная челюсть восстановится, а выбитый глаз нет. То же самое касается и ударов ногами…

Если есть выбор между бить или бороть – борите и т.д.

Для чего это нужно? Интересный вопрос!

Это нужно для обеспечения будущего. Для ближайшего будущего: «у следователя» и «на суде» это зачтется. А еще для более дальней перспективы, поскольку человек, поступающий коварно и немилосердно, всегда получит возмездие от судьбы, причём такой же монетой. Проверено многими поколениями со времен зарождения человечества и по сей день. Оно вам надо еще раз проверять?

Здається, дехто занадто серйозно ставиться до життя. Є два способи вирішувати будь-яку життєву задачу (це стосується не тільки і не стільки обговорюваної задачки, а взагалі). В першому можна докладати всіх зусиль до її розв'язання, боротися до переможного кінця. Наслідком зазвичай буває або розчарування, оскільки задоволення від її вирішення не виправдовує витрачених зусиль, або обурення, якщо задача не піддалася вирішенню з будь-яких причин (і при цьому відчувається власна недоробка). Другий спосіб - це побудувати свою подальшу діяльність так, щоб та діяльність ніяк не залежала від вирішення чи не вирішення задачі. Тобто звести *важливість* задачі до нуля. Тоді не виникає жодної реакції (крім "ну і хрін з нею, проїхали") в разі нерозв'язання, а от ймовірність розв'язання значно збільшується. Чому? Читайте Трансерфінг Реальності.
Старша дочка в мене, хоча їй тільки через місяць буде 13, раннього розвитку і вже хоч на подіум виставляй - струнка, довгонога і красива (вся в мене, короче :). Ведемо сьогодні розмову: Аліса: Наші хлопці тільки про ком'ютерні ігри розмови і ведуть. Starcraft, Відьмак, і ... (забув, що третє). А з дівчатами майже не спілкуються. Я: Ну Алісо, розумієш, в хлопців в цьому віці ще ті химічні речовини не виробляються, щоб на дівчат дивитись. Аліса: Нєєєє, так то вони на наших не дивляться! І виникла в мене думка:, що жінку чоловік завойовує (як подія), а постійну увагу приділяти він може за своєю природою тільки своїм іграшкам. Або жінці, яка є іграшкою. Жінок же це не влаштовує - вони і іграшками бути не хочуть, і постійної уваги вимагають. От з цього і виникає конфлікт статей.
Один із співробітників (кандидат наук, реально рухає науку) поїхав в США рухати науку там, отже коли у нас північ, у них середина дня. І виникла розмова на тему, чому його однолітки (26-27 років) здебільшого вже склали руки і вперед рухатись (ані в оснобистому, ані в професійному розвитку) не хочуть. Я ніколи з однолітками не спілкувався, а на старших орієнтуватись не можна, бо вони росли в трохи інші часи (3-4 роки різниці в сумбурні 80-ті і 90-ті -- це було суттєво). Тому я навіть не знав, що йому відповісти. Дійшли висновку, що згідно піраміди Маслова більшість населення в будь-якій віковій категорії має бути стадом, яке тільки і цікавиться, щоб як той хом'як, пожрать, поспать і не здохнуть. А чим реально займаються ті, кому зараз 27-32 (тобто до "віку Христа", коли, вважається, йде перехід від молодості до дорослості)? Дивляться кіно з пивом перед телевізором? Туризм, як на мене, це те ж кіно, тільки вигляд з боку?
Телепортер вже винайшли. Сучасний телевізор - це приймальна частина телепортера, передавач якого встановлений на смітнику.
Это просто epic fail. Почему? Потому, что программисту переквалифицироваться в управдомы копипастеры и "подняться" до 1600 долларов в месяц - это см.выше. То ли я оторвался от мира, то ли мир катится в п ж хрен знает куда, он там катится, но тенденция налицо.

Тотальное оглупение. Причины этого просты - человек перегружен информацией. Как раз сегодня с женой обсуждали, сидя в макдональдсе (зажигательные органы власти сказали, что до обеда не успеют, на процедуру нужно полтора часа, а мы пришли за 45 минут до обеда, в результате они после обеда с новыми силами справились за 28 минут / я засекал / , короче, мы пошли убивать время в макдональдс).

Сидя за столиком я получаю информацию звуковую (бубнеж по радио, которое зачем-то крутят в макдональдсе), вкусово-обонятельно-осязательную (вкус, запах и консистенция пищи), визуальную (реклама блюд на подносе, реклама кучи фирм и органов за окном). Радует еще, что пол не шатается и температура стабильна (вы же помните, у человека есть еще несколько органов чувств - положения в пространстве, изменения температуры и течения времени).
И после такой атаки человек может хотеть что-то читать? Вы удивитесь, но посреди этого бедлама я увидел студентку с нетбуком и целый столик явно деловых людей, с двумя большими ноутами, решавших деловой вопрос.

Дальнейшее описывал еще Клиффорд Саймак - улицы, на которых рекламу доставляют прямо на сетчатку глаза, чтобы невозможно было уклониться. Не так много времени прошло, но реклама уже к этому идет. Так что ждем-с. А начинается все невинно - с тупеньких картинок, будоражащих рецепторы прикольности в мозгу.
Переважна більшість програмістів є, за термінологією анекдоту про чукчу, лише писателями (тими, хто виконує процес написання, а не авторами літератури), а не читачами. Це зрозуміло - кодерів вчать кодувати, а приклади вирізати цілком. Таким чином будь-які аналітичні здібності атрофуються за непотрібністю.
У 80-річної бабусі в лікарні хтось із "своїх" (чужі там не ходять) вкрав старий мобільний телефон. Наче вже і четвертий десяток йде, а все по-дитячому дивуюсь, наскільки гниле нутро буває у деяких людей. Колись не зміг читати Швейка далі епізоду, в якому хтось там крав гроші з кружок у сліпців. А ще я дивуюсь, невже у крадіїв і продавців крадених мобілок настільки сильне лоббі, що ніхто не розробить і не проведе через необхідні інстанції нормативний акт про ведення реєстру IMEI номерів, а також інструкції щодо притягнення до кримінальної відповідальності людей, які займаються перешивкою IMEI. Це б яку кількість паразитів з радіоринків можна було б спрямувати на будівництва народного господарства (мрійливо так). Начебто якісь рухи в цю сторону є, вже з липня, так що побачимо, може воно й спрацює. Зворотня сторона медалі - не вдасться активувати ввезені приватним порядком телефони. А найкращі моделі в Україну не ввозять (до речі, і еплівський милоФон у нас офіційно не продають) .