Роздуми

- Бонд. Джеймс Бонд.
- А я лось, просто лось.

Вчора по Viasat History показували передачу про режисера (і трохи про виконавця головної ролі) останнього фільму про іменитого агента, Квант Милосердя. Як відомо, в ньому більше не знімається Пірс Броснан, який відіграв в кількох попередніх серіях, котрі знімались в 90-их роках. Замість нього грає такий собі Даніел Крейг.

І ось на прикладі цього самого Крейга ( а заодно і режисера, схожого на метросексуала Мобі) ми і бачимо, як успішні 90-ті перейшли в занепадницькі нульові.

Броснан був найуспішнішим Джеймсом Бондом і представляв (в ролі Бонда) справжнього лицаря таємної служби, грозу всіх леді і злочинців (а також леді-злочинців) на своєму шляху.

Даніел Крейг же виглядає так, як повинен виглядати метросексуал на закритому боксерському поєдинку - на обличчі чітко викарбовано питання "що я тут роблю???". Фактично, Бонд у виконанні Крейга не здатен звабити навіть голодного крокодила, ані налякати золоту рибку. Це занепад бондіани, і занепад кінематографа, в тій же мірі, як це є занепад уявлень про справжніх джентльменів і про те, як можна бути великим. Світ дрібних людей ...