За життя

Якщо у вас широкий монітор (але й не тільки), то ви, ймовірно, розкладаєте вікна по зонах. Сама Windows 10 вміє розкладати на лівий та правий боки екрана, але ця функціональність не є вельми зручною. З широкими моніторами виробники постачають свої програми для зручного розкладання вікон. Проблема з тими додатками в тому, що вони не на всі вікна діють (принаймні, додаток від Samsung не працює з деякими вікнами на базі Electron, а таких додатків зараз все більше починаючи від MS Teams).

Але ось Microsoft зробила свій додаток, і він працює з усіма вікнами. Додаток називається Fancy Zones та входить до комплекту PowerToys, який береться або на GitHub або в MS Store.
Огляд писати не буду, але утиліта вельми зручна і потужна - сторонні додатки від Dell та Samsung відпочивають.

УВАГА: щоб Fancy Zones працювали з вікнами процесів, створених As Administrator, слід сам PowerToys запускати в цьому режимі. В додатку є потрібні для цього налаштування.
Початок тут

Ми придбали новий сертифікат (на іншу фірму) і вчора його підключили (він на токені, тому підключили ми токен до USB порту).

Поліз підписувати наші драйверні продукти - тепер процес для різних продуктів валиться в двох різних місцях, де працював ще два тижні тому. До власне проблеми, котра існувала до того, навіть не доходить.

Тобто процедура підписування мало того, що не жива, так вони її ще й заривають поглибше.
Лінійка наших продуктів включає драйвери ядра (kernel-mode drivers). В Windows 10 Microsoft вирішив, що тепер робити цифровий підпис на драйвери будуть вони, а не "автори" драйверів. Ну, ок. Інтерфейс для цього діла працював до червня, потім поламався. Тупо повертає помилку підписування і пустий лог з деталями операції.

2 (два!!!) місяці ми листуємося із Microsoft'ом на цю тему, і це при тому, що два їхні департаменти використовують наші ж драйвери в своїй роботі.

Вчора (тут буде барабанний дріб і літаври в кінці) з'ясувалося, що їхній процедурі підписування не подобається символ / (слеш) в publisher name сертифіката (звідки цей символ там взявся, це окрема історія - хто знає, той зрозуміє). Проблема в тому, що слеш є частиною офіційної назви компанії (в США це дозволено) і прибрати ми його не можемо від слова "ніяк".

Далі буде ...
Компанія Microsoft в своєму потягу до прекрасного йде слідами ябла. Ті теж ненавидять розробників і роблять все, щоб останні, сцуки, не наживалися занадто на геніальному яблі.

В 64-бітних версіях Windows починаючи від Vista драйвери потрібно не просто підписувати, а підписувати хитрими сертифікатами, котрі колись можна було придбати лише в двох компаніях (пізніше перелік розширився до притомного). Але це була автоматизована процедура.

В Windows 10 під соусом піклування про користувачів введено процедуру підписування через сайт Microsoft. Це вимагає (А) EV сертифікату, отримати який складніше за звичайний, і, що важливіше, (Б) двокрокової процедури підписання, де спершу потрібно засабмітити пакет, а потім через невідомий інтервал від 10 хвилин до 24 годин (!!) забрати результат. Таким чином, підготовка білду перетворюється на процес із непередбачуваною довжиною і затягнутою процедурою, що вимагає втручання оператора.

Час закруглятися і йти на пенсію, мабуть.
Поймал мыша - ешь не спеша
народна мудрість
Вже 16 років я користуюсь мишами от кутюр, а саме від Microsoft'а. Починаючи з першого Intellimouse і через всі їхні еволюції аж до останніх інкарнацій, що їх було представлено після Wireless Lazer Mouse 7000. Про нього й мова.

Два роки тому купив два миша - 6000v2 і 7000 (замовляли два 6000v2, але другий був бракований і я його повернув туди де брали). Перший валявся в офісі, де я рідко буваю, другий працював вдома. Пропрацював той другий сумарно біля 18 місяців. Після чого в ньому здох ролик (коліщатко). Конструкція коліщатка там поцевата - пластикове колесо, на котре натягнута і в двох місцях приклеєна "шина" з гуми. Якщо коротко, то ця шина відривається з часом і колесом користуватись стає неможливо.  

Забрав з офісу 6000v2. Пропрацювала вона в офісі може кілька місяців в сумі і 3 місяці в Кракові і от зараз в Києві. І відчуваю, що коліщатку приходить полярний лис.

Окремо зауважу, що до того було три ліворучних Logitech'а, в усіх трьох коліщатко забилося котячою шерстю і брудом і також вийшло з ладу.

Почав шукати мишей з тачпадом замість коліщатка - а таких немає нормальних, ергономічних. Є лише щось від HP, але в Україні вони є лише в одному магазині в Харкові, а на амазоні рейтинг цієї миші 2.5 з 5 -- в половини людей все ок, в другої вона тупо не працює.

Купив сьогодні якийсь Trust зі звичайним коліщатком (не з тачпадом), на вигляд економічний, за цілі $24 (нагадаю, що MS'івські коштують біля 60 стабільно). Прийшов додому, а Microsoft'івська миша злякалася і почала нормально працювати. Подивимося, наскільки її вистачить.
Передісторія: я останні 3.5 роки користувався мишами під ліву руку (з тривіальної причини -- промахнулись з шириною столу і не було місця під килимок праворуч від клавіатури), але до того я користувався ергономічними мишами від Microsoft аж з моменту виходу їхнього першого виробу біля 15 років тому (і до речі, та перша миша ще жива і працює у старшої дочки). А тепер я поміняв вдома стіл (нове крісло не влазило теж :) і оскільки мене задовбала глючна Logitech'івська поробка (друга миша за 3.5 років вийшла з ладу) вирішив повернутись до миші під праву руку.

Пішов шукати ергономічні миші від Microsoft і сюрприз-сюрприз -- вони зняті з виробництва. Замість них пропонуються гламурні і непридатні до використання Touch. От скажіть - якому імбецилу в нічному жаху наснився цей дизайн:



Інші звісно трохи краще, але ненабагато:



15 років розробок в сфері ергономіки коту під хвіст. Дякую, що хоч клавіатури ще не вигадали переробити на touch - на них я теж з моменту появи сижу.
Ищем в гугле "Drupal". Получаем в первой строке вот такую рекламу от Microsoft: Drupal For Windows® | Microsoft.com www.microsoft.com/Drupal Easily Create Dynamic & Social Websites. Download Here. Думаю, не нужно говорить, что ни о каком друпале речи на сайте не идет, а предлагается конкурирущий продукт. Также думаю, вы понимаете, что за аналогичное использование названия какого-либо продукта от Microsoft любой получит от оного Microsoft'а по первое число.

Местные дворяне: зачем вы это сделали?
Онегин: я либерал.
Местные дворяне: мы считаем вас опаснейшим мудаком.


«Dart предназначен для широкого числа сценариев разработки: от небольших проектов одного человека, до крупных масштабных проектов со множеством участников и компонентов. Мы считаем, что Dart отлично подойдет для создания крупных веб-приложений», - отметил Ларс Бак (Lars Bak), программный инженер Google и один из разработчиков данного языка.

Гугль медленно но верно превращается во второй Microsoft. Раньше в Microsoft изобретали велосипеды потому что предыдущую интерпретацию внутри самого же MS придумали "не они" (т.е. другая команда), теперь этим же занимается гугль. Смешали JavaScript с PHP потому что этих придумали "не они".
Аналітична стаття з приводу того, який був сенс для Microsoft'а купувати Skype.
Руки в них ростуть з дупи, щоб решту справ було легше робити через ту ж дупу. - Щоб отримати WinQual сертифікацію, необхідно мати сертифікат Verisign'а (чому не проходить інший сертифікат, ніхто не знає). - Щоб отримати сертифікат Verisign'а, необхідно зареєструватись в D&B. Це коштувало нам кілька місяців часу і купу нервів при наявності чесної компанії. Більше того, врешті решт їм не підійшов запис в D&B, але нам вдалося пройти їх параноідальний контроль. Ок. Маємо сертифікат. Поїхали далі. - Щоб підтвердити наявність сертифіката, необхідно скачати з сайту microsoft певний EXE файл, підписати його цим сертифікатом і відправити назад. Чому саме EXE? Чому саме такий шлях? Чому підписувати локально на комп'ютері? Могли б якийсь ActiveX зробити для цього. - Щоб підписати файл, необхідно скачати утиліту. Утиліта є - один EXE файл. Але вона вимагає встановленого на комп'ютері CAPICOM (COM бібліотека для CryptoAPI). Яку брати невідомо де, якщо комп'ютер не програмістський. Ок, підписали. Далі йде чудова форма з валідацією, в якій в якості країни є Undefined, а поштові індекси з пробілами (в Канаді і UK такі) не приймаються. Нарешті акаунт створено і попереду нас чекає підписування купи Legal Documents. Далі буде ...
Microsoft вливає в Нокію мільярди

Придбання Нокії Майкрософтом найближчим часом не очікується

Як хочете, так і розумійте.

Як наш зіц-президент знайшов собі невірну мішень для боротьби (Тимошенко), так і Балмер з Microsoft, схоже, за деревами не бачить лісу, а за Гуглем - інших конкурентів: на ринку смартфонів вони збираються боротись з відкритим Андроідом, а не закритим (і дуже подібним на Microsoft) огризком.


От скажіть, хіба може компанія бути лідером ринку, коли в неї віце-президентом по цьому ринку мавпа на ім'я Юсуф Мехді? І правильно вона, ця мавпа, каже: "We have a long ways to go in terms of what we want to accomplish," said Yusuf Mehdi, senior vice president of Microsoft's Online Audience Business, at a panel discussion in the Web 2.0 Summit in San Francisco. Точно. Їм, мавпам, треба пройти ще довгий шлях -- спуститись з дерева і стати людьми, аж потім керувати бізнесом.
Отримав розсилку електронною поштою. Назва розсилки: Microsoft Tech Daily Заголовок на весь екран: Top 10 Development Tools for Objective-C iPad/iPhone Development
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30