За життя

Ще в серпні ми дивились земельну ділянку в селищі Г. Ділянка непогана. Цікавість розташування в тому, що в селищі є дві вулиці - Степова і Польова. Вони утворюють літеру У із шосе. Отже, перший раз ми приїхали на місце і нам показали дві ділянки, що знаходились по непарній стороні кожної вулиці. Ділянки дуже схожі візуально (що там поле, що там).

Згодом брокер сказав, що продається одна ділянка по вулиці Польовій, а другу нам показали помилково. Ок ... Оскільки мене не цікавило 25 соток, а хотілось більше, то я попросив брокера знайти нам власника наступної ділянки, щоб придбати в нього ще й другу ділянку. Брокер цього зробити не зміг. Ми поїхали самі в сільраду, почали піднімати документи - немає по вулиці Польовій даних про сусідів. Треба робити запит в райцентр. Поговорили із землевпорядником, пообіцяла допомогти. Пройшов тиждень-другий, допомоги немає.

Тоді ми знайшли виходи на райцентр і поїхали туди самі. Подивились кадастровий план - там цих ділянок взагалі немає (ані тої, що пропонується, ані сусідської).

Звонимо брокеру, питаємо "документи взагалі бачили на цю землю?". Він каже: "звісно, документи є, 25 соток, під будівництво. Я вам їх пришлю". Прислав скани. Дійсно, акт на землю, схема, все як треба. А тепер фанфари: на акті адреса -- вулиця Степова. І півтора місяці ми вели бесіду і шукали неіснуючих сусідів неіснуючої ділянки.
Я все про землю ... Коли перший раз об'їзжали район, придивлялись до кількох ділянок в місці Г. (неподалік К.). Проїхали ще кілька місць, але нічого підходящого не знайшли. Позавчора поїхали питатись про ті ділянки в Г. . Там була дурна ціна (я писав). Поліз дивитись об'яви. Продають будинок з ділянкою в К. Продають ділянку в К. О, думаю, гарно, можна буде стару бабку забрати з дальньоєбенівки і перевезти в К., поруч з ділянками. Звоню вчора за будинок. "Будинок в К? - Ні, в Г.". Класно ... Поїхали сьогодні дивитись ділянки в К. Приїхали в результаті в Г. :). Так що нікуди ми від Г., схоже, не дінемось. Єдина фігня з Г. в тому, що в Г. немає газу, а до тих ділянок і дороги асфальтованої немає і як її класти, незрозуміло. З іншого боку, через 50 років газу не буде ніде, а за ними і доріг теж.
Поїхав сьогодні знову по району шукати місце для заміського будинку з землею (хочеться хоча б 50-60 соток). Сумно, панове. В Вишгородському районі майже немає місць, які могли б зрівнятись за красою і зручністю з нашим поточним розташуванням. Причому це не суб'єктивне судження, а об'єктивна оцінка, необхідна для прийняття рішення про придбання ділянки із майбутнім (за 20-25 років) переїздом туди. Ціну народ теж скласти не може - ділянка з мазанкою, 60 соток, без газу і дороги (електрика є - 220В на стовпі) в 50 км від Києва, хочуть $75К мінімум. Геть здуріли. Там де ближче до Київського моря, земля дорожча, ніж в Києві (якщо на берегу водосховища). Гм.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30