За життя

(попередня серія тут)

Немає підстав не випити ... Насправді, нас запросили в гості, непогано би прихопити крім квітів і тортика якусь пляшечку, а в винах я не розбираюся.

Тому вирішив взяти Куантро. І почалося ...

В звичайних супермаркетах алкоголю, котрий займає третину площ, як в Україні, немає. Є лише пиво і вина (причому, не десертні). Алкоголь теоретично продається в окремих магазинах.

В нашому селі є два генделики - Total Wine and More і, як виявилося, ABC. Alcohol Beverage Control.

Я знав лише про Total Wine. Поліз до них на сайт. Куантро на сайті є. Тоді поїхав в магазин - а там самі вина і пиво (щоправда, є імпортоване європейське пиво, що вже дуже непогано). Прямо в Total Wine набрав в Google Maps'і alcohol store near me, що вказало мені на ABC на центральній торгівельній площі Springfield'а. Поїхав.

ABC - невеликий в принципі магазин, не супермаркет. Там продають самИй міцний алкоголь - від лікерів до віскі з горілками. Вибір - як на мене, бідніший ніж у нас в Метро, не кажучи вже про Мегамаркет (в ньому взагалі з алкоголем все склалося). Але асортимент трохи інший. Так, коньяків мало, але ромів, віскі, горілки асортимент непоганий. Лікерів - на рівні з Україною. Куантро був, так що свою проблему я вирішив. Але хотілося взяти ще щось додому. Спершу взяв джин з лаймом, потім передумав і взяв французький бренді. Ром теж хотів взяти, але цікавий нюанс - в магазині принципово немає кошиків. Тобто береш стільки, скільки можеш винести в руках, а в мене вже було дві пляшки.

Про ціни. Куантро - дорогий ($49.90 за 0.75), але це мене влаштовувало - в гості я йду не до сусідів-мігрнатів, а до дуже поважної людини. Джин - Gordons коштує біля 20 за літр. Коньяк Хенесі VSOP - 49.90 за 0.75, улюблений Martell в ту ж ціну. Бренді, що я взяв, - Remy XO -- 17.99 за 0.75. Майже як коньяк, чистий, витриманий, з приємним запахом. Але, звісно, коньяк не замінить.

Ром різний - щось до 20 за 0.75. Тобто ціни дуже помірні. Хоча от віскі - до 30 за літр, тобто кіношно-книжкові картини, де п'яничка заливається віскі з горлА - це мабуть таки перебільшення. Починаючи з того, що п'яничці просто не продадують нічого (та й в магазин не пустять), принаймні в нашому штаті, і закінчуючи тим, що $20 за 0.5 -- це для п'янички дорого.

А загалом тут не п'ють. Звісно, є п'янички, але традиції пиятики немає. І пабів немає -- європейських пабів я в радіусі 10 миль знайшов лише 2 штуки, а в місцевих забійгайлівках не наливають, так як в Україні. Я навіть думаю, що і в гостях моя пляшка стане на полицю, але в нас, на жаль, з ідеями подарунків багатим людям зовсім не склалося.  
Якщо комусь цікаво, він з'явився в Каравані на Луговій, причому в різних дозах (я собі літрову пляшку купив).
"Як повідомляло агентство, депутат Верховної Ради Андрій Пінчук (фракція Партії регіонів) пропонує парламенту заборонити продаж алкоголю, пива і тютюнових виробів у малих архітектурних формах. "

Гарна ідея, але, як і все в цих ПРсів, через задній прохід. Під прапором боротьби з алкоголізмом вони хочуть збільшити прибутки лікеро-горілчаних заводів і мереж супермаркетів.

Для справжньої боротьби з пияцтвом потрібно було зробити інший крок - ввести заборону на торгівлю алкоголем і цигарками в супермаркетах, перенісши їх в окремі магазини. Це дало б можливість і заробити власникам супермаркетів (відкрили б окремі додаткові точки, а полиці, що звільнились, заповнили б іншим товаром), і трохи обмежило б споживання неповнолітніми.

А так ми отримаємо пастеризовані помиї і неможливість купити розливне пиво і інші смачні напої.
В мережах розливного пива в Києві нещодавно з'явився сидр. Хто не знає чи не вживає, це природним чином газоване напівсолодке яблучне вино міцністю 7-8 градусів. Смак має приємний, хоча якби воно мало 2-3 градуси, йому б взагалі ціни не було (але в нас це попереду - яблуня на дачі плодоносить так, що яблука нема куди подіти). А сьогодні мені запропонували скуштувати пунш. Це приблизно те ж саме, що сидр, тільки з вишні. І газу практично немає (особливості бродіння вишні, як я розумію). Зазначу, що розвага не економ-класу -- пів-літра пуншу коштують 14 грн, що втричі дорожче пляшкового і вдвічі дорожче розливного пива.
Сказали, що є в Поляні. Подивились на сайті - є. Приїхали - немає. Запропонували Triple sec від DeKuyper, довелось взяти спробувати. Гм. DeKuyper вміє робити Advocaat, а от Triple sec йому не вдався. Cointreau смачніше. Будемо шукати (с)
Адвокату 40-градусного я так і не знайшов, а от Куантро зник взагалі! Весь випили злі олігархи?
В нашей стране за годы советской власти была проведена колоссальная отрицательная селекция, затронувшая все слои общества.» Новый коммунистический человек» не должен был сам принимать решения, отвечать за свою жизнь за жизнь своих детей. Его задача была работать, просто и не задумываясь. Не способных к инфантильному поведению уничтожили, а те, кто сумел, сбежали. По этой причине в нашей стране очень высок процент алкоголизма, потому что в его основе лежит искусственно созданная инфантильная советская личность.
Тут. А це нічого, що 6 з 10 топ-брендів належать заводам, що споюють населення і зводять його до стану свиней? Так держать, товарищи ...
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30