За життя

Якщо ви цінуєте свої кухонні ножі, то ви маєте правильно вибирати, на якій поверхні ви їх використовуєте. У нас нещодавно з'явились чудові кухонні дошки - з поліетилену (зауважу, що є ще поліпропілен, це твердий пластик). Поліетилен м'який (навіть під пальцем прогинається), але завдяки цьому зберігається гострота ножа. Та й ріжеться він сам не як масло :). У нас продають ці дошки в Мегамаркеті (маленькі і більші, але обидва варіанти невеликі) і ми десь ще купували гіганську дошку (сантиметрів 60-70 завширшки), але я не пам'ятаю, де.
Виготовляти балончики для речовин, що зберігаються під тиском, меншого розміру, але під бльшим тиском. Тоді під час натиснення буде більше витрачатися того, що в балончику, і людина буде змушена частіше купувати новий балончик. Наприклад, Gillette так продає гель для гоління. Його неможливо вичавити з балончика так, щоб не викинути 2/3 за непотрібністю (мені для гоління вистачає дуже малих кількостей).
Хто застав радянські часи до перебудови, можливо, пам'ятає радянські шоколадки. І можливо він навіть пам'ятає, що вони ділились навпіл, на 4 або на 24 частини. Розділені вони були так - 6 рядів по 4 частки в кожному. Шоколадкою можна було поділитись з товарищем або заховати половину на завтра. Також її можна було ламати частками і смакувати кожну частку окремо, таким чином подовжуючи задоволення. Сучасні козинаки з кунжуту поділені на 6*6 часток. Їх теж можна ламати по одній (вони доволі тверді) і жувати окремо. Або поділитись із кимось (щоб потім веселіше було в черзі до стоматолога сидіти ;). Західний же шоколад (наприклад, мілка) - індивідуалістичний, навіть егоїстичний. І захочеш поділитись - не вдасться. Оскільки поділена плитка на 5*3 часток. Як не крути, а доведеться з'їсти все.
Як відомо, вода - смачний і корисний продукт необхідна для існування кожного живого організму (крім деяких бактерій і більшості депутатів ВР). Науковці радять споживати не менше двох літрів на добу, а оптимальним є не менше двох літрів чистої рідини плюс те, що надходить разом із їжею. Дотримуватись такого регламенту споживання досить нелегко, якщо тільки поруч з вами не стоїть пляшка з водою (див. чим це може скінчитись), та й воду пити постійно нецікаво. А чаї/каву треба готувати, до того ж вони тонізують, а це не завжди корисно.

Я вирішив цю проблему майже кардинально. Ні, трубопровід з кухні в кабінет я не провів (хоча це думка - в наступному будинку можна буде так зробити). Але щоб два рази не вставати не бігати, я купив собі в Мегамаркеті jumbo чашку на 750 мл (це більше ніж дві великі кружки, які я викорстовував до цього). На таку чашку як раз йде один пакетик чаю (не ліптон, а нормальний пакетик , в якому листя розвертається до цілого листа) або чайна ложка розсипного чаю. П'ється протягом години, не більше. Потім можна йти на заступною.

На день виходить мінімум три таких чашки. Вже 2100 мл є. Плюс по склянці на 350 мл - зранку і перед сном. Виходить дуже чудово.
Якщо Comodo Internet Security 3 запропонував оновитись і видалив себе, є шанс, що версія 4 не встане, а буде казати про помилку 1063 в Windows Installer'і. Не вдаючись у підробиці, щоб полагодити проблему, запускаєте regedit.exe, знаходите там ключ HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Comodo Internet Security і видаляєте його. Повинно вирішити проблему.
Наші доблесні пірати викладають більшість музики в форматі FLAC. А оскільки ознайомлюватись із музикою я можу лише в машині, де стереосистема грає лише MP3, але якість її звуку суттєво краща за комп'ютерний, то постає необхідність сконвертувати чуже інтелектуальне майно в MP3. Передивився штук з 5 програм, але всі платні і ще й криві. Нарешті знайшовся безкоштовний (для моїх цілей) конвертер на www.koyotesoft.com. Зручно, що можна додати купу файлів з різних каталогів і він їх конвертує. Різати CUE він не вміє, але це можна зробити безкоштовним Medieval CUE Splitter'ом. N.b.: Я музику слухаю виключно в машині, при цьому або слухаю радіо, або купую потрібні альбоми на дисках. А от з попереднім прослуховуванням у нас проблеми, тому доводиться качати те, що є в інтернеті.
Ученые рекомендуют днем устраивать сиесту или перерыв на дневной сон. Однако здесь есть свои особенности. Спать полтора-два часа и расточительно и не слишком полезно. И места для такого сна нужно - целый диванчик, да и ощущения после дневного сна в кровати не очень комфортные. Альтернативой является сон в течение 15-20 минут (максимум выходит 40-45 минут). Организм просыпается отдохнувший и готовый к работе (хотя первые 10 минут ощущение, словно разбудили в 2 часа ночи). Но спать таким образом даже на диванчике не всегда получается. Поэтому я использую альтернативу - кресло-мешок с наполнителем из силикагелевых шариков:



У нас в Киеве их продается несколько вариантов (разные производители), отличающихся как формой, так и наполнителем. Нужно пробовать. Мы перепробовали их все, в конце концов купили в RIM'е (они сейчас сидят в ТЦ Большевик на последнем этаже, склад на Чоколовке). Расцветки есть различные.

Чем хорош такой мешок - он фиксирует задаваемую телом форму и позволяет принимать различные позы, в т.ч. добиваться, чтобы голова находилась ниже уровня туловища (например). Сам мешок не очень велик, поэтому ноги я кладу на диван. Можно сидеть и с ногами на полу, но если так *спать*, то ноги затекают. На диване им лучше.

Для всяких беременных, инвалидов и людей с травмами мешок может использоваться и в качестве спортивного тренажера. Но лучше просто спать :).

  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30