За життя

Пейсбук, виявляється, займається приписками. Додав мені в слідуване сторінку компанії, яку я в житті ніколи не відвідував (Thrive Market, якщо що). Але я рекламу цієї компанії регулярно чую в youtube роликах. Вона чисто американська, тому мені до неї діла немає. Цікаво, як саме пейсбук про неї почув - через мікрофон чи аналізуючи зміст відео, що я їх дивлюся?
Якщо спостерігання пейсбуку на мобільному пристрої вимагає забагато часу, можна зробити наступним чином:
1) завести другий обліковий запис для читання тих, кого хочеться саме читати і читати часто.
2) налаштувати вхід в основний обліковий запис зі складним паролем, а в додатковий - просто натисненням на аватарку ( є там така опція )
3) увійти на мобільному пристрої в додатковий запис.

Гарантовано, вам буде ліньки перемикатися в основний обліковий запис (його можна і вдома почитати).
Пейсбук поступово, але стабільно зкочується з місця, де щось пишуть, в місце, куди кидають зображення, можливо доповнюючи їх своїм коментарем.

В мого провайдера якийсь косяк і він не рутить запити на facebook'івські сервери з певної групи IP. Я прописав інші IP в файл hosts, тому власне стрічку читати можу. А от картинки не завантажуються. І сьогодні я бачу, що читати, власне кажучи, нема чого -- суцільні пусті placeholder'и. В середньому текст є в одному з 5-ти дописів, а багато тексту (тобто як блоговий запис, а не як фраза "подивіться, це прикольно") -- лише в одному з десятка.

Але за картинками зазвичай ходять в tumblr, а не в пейсбук. А ЖЖ як наш дєдушка Лєнін, разложился на плєсєнь і на ліповий мьод.
Якщо його готувати неправильно, можна збожеволіти. Не кажучи вже про легші наслідки, як то згаяний час, зіпсовані нерви і розбиті клавіатури.

Facebook показує стрічку мало того, що за власним бажанням, та ще й показує одні й ті ж повідомлення по десять разів і змушує читати різноманітні коментарі.

Щоб позбутися цього свавілля, вам знадобиться додаток Social Fixer. Коли поставите його, перезавантажте сторінку з Facebook'ом. Також в налаштуваннях в Layout->Center Panel вмикаємо "тулбар" - пункт Display the Control Panel at the top (він неестетичний, але що робити).  

Далі натискаємо на тулбарі кнопку Mark All Read і Mute All (друге опціонально). Всі повідомлення приховуються і в подальшому не вилазять знову.

Тепер коли з'явилося нове повідомлення, поки воно ще без коментарів, наводимо на нього мишу, і в правому верхньому куті з'явиться набір сіреньких іконок. Нам потрібна друга з правого боку - Mark Read and Mute. Якщо ви хочете повідомлення приховати, але бачити його знову, коли там з'являться нові коментарі, то замість цієї іконки використовується просто Mark Read (правіша іконка).

Результат - чиста News Feed, де з'являються повідомлення без коментарів (принамні, якщо їх читати швидко).
За кордоном зарікся відкривати пейсбук, оскільки новини - отруюють свідомість і підсвідомість.

Попрацював, не втримався, відкрив пейсбук (з метою перевірити що мені за нотифікації нападали). Випадково прочитав 2-3 повідомлення стрічки. Отруївся.
Чого не зробиш заради комфорту. Останні кілька днів відкриваю facebook, щоб прочитати там новину, що жлоби передумали. Я ще сподіваюсь.
На тлі стабільного падіння акцій компанії фейсбук вживає судомних заходів з порятунку ситуації і шукає нові способи монетизації. Одним із способів є введення платних рекламних дописів. Але хто буде платити за рекламні дописи? Ті, хто інакше не достукається до аудиторії. А щоб вони не достукались, фейсбук різко скорочує відсоток "звичайних" дописів. В медія згадується цифра скорочення в 20-25%. В мене ж трохи інші дані. На нашій корпоративній сторінці відвідувачів небагато - 90 лайків всього. Але статистику фейсбук видає справно. Так от якщо влітку цифра людей, що бачили дописи, в середньому (на око) складає біля 45 осіб, то останні дописи отримують 20-25 переглядів. Тобто скорочення вдвічі. Таким чином сенс публікувати будь-що на фейсбуці втрачається, адже інформацію гарантовано *не* отримає 75% відвідувачів. А оскільки пряма ефективність комерційної діяльності в фейсбуці нульова (тобто прямого зиску немає, а вся діяльність ведеться суто для комунікації з клієнтами), то платити за початково неефективний канал комунікації ніхто не буде. І вся нова активність фейсбука обернеться пшиком. Гадаю, що ми спостерігаємо початок кінця цієї мережі. Взагалі вихід на IPO для компанії зазвичай означає, що вона припиняє працювати на клієнта і починає працювати на shareholder'а. А це для більшості бізнесів шлях в нікуди.
Facebook's Reach Generator is a system that allows advertisers to pay a fixed fee to ensure that their content/ads will be seen by 75 percent of their fans. (Currently, the company estimates that a business's branded page reaches just 16 percent of fans on average.)

Перевожу на понятный язык: сначала мы не показываем ваши сообщения на вашей странице вашим же фанам, а потом берем с вас деньги, чтобы показывать.

Вот за этот наебизнес я и не люблю Apple и Facebook.
... для сучасного пост-пролетаря. В Альтернета (він же Freshtel) щось сталося. Інформації ніде ніякої. Написав їм на сторінку в Facebook'у питання "що трапилось", за 15 хвилин на сайті була детальна інформація і подякували мені на сторінці. Отак треба працювати із соціальними мережами!
Ну что ж, гибкие тентакли маркетологов наконец дотянулись до паутины мусорной сети Facebook. А именно - некоторые сервисы предлагают доступ к "премиум"-контенту после того, как клиент нажмет Like на нужной странице. Иными словами, поставит ссылку на страницу у себя на стене и "порекомендует" страницу друзьям.

Чем это хорошо для нас? Да много чем, на самом деле.

Нивелируется ценность Like'а. Объективная ценность этого инструмента была равна нулю, поскольку и до того было непонятно, зачем человек рекомендует что-то. Думаю, теперь ценность будут иметь только ссылки с комментарием от людей, а не просто "пользователю Васе, эльфу 80-го уровня, понравился портал компании Нижнезагорсквторчерметпрокат".

Пользователи будут блокировать или игнорировать в своей ленте все эти like'и. Соответственно, и добавлять будут меньше, т.е. поток мусорного трафика уменьшится.

Поисковые системы не будут учитывать псевдоактивность псевдопользователей (интересно, а боты на фейсбуке уже есть?), а будут лучше работать над алгоритмами оценки текстов страниц как таковых. Т.е. мы дождемся таки семантического анализа, а не будем перекладывать оценку качества на обезъян и китайцев.

Але продовжували відвідувати Facebook. Цікава стаття на ZDNet про те, що переважна більшість (85%) жінок стикається на FaceBook із явищами, які суто негативно впливають на них, але при цьому ці жінки продовжують користуватись FaceBook'ом. Чому? 91% відсоток жінок дивиться фото і відео друзів. Гадаю, це і є квінсестенцією самої сутності такого явища як соціальні мережі.
Якщо ви хочете використати facebook для бізнесу, вам стануть у нагоді поради з приводу facebook'а від & co.
Прижился у меня Facebook в качестве ненапрягающего ящика для полезных и интересных ссылок. Штука бесполезная и, наверное, быстро надоедающая, но - пусть живет. Если кому интересно, меня можно найти по адресу mayevski(*)gmail.com, но там я в основном кидаю ссылки, связанные с работой.
3-х хвилин з facebook'ом мені вистачило - зніс я його к такій-то матері. Це ж треба примудритись зробити таке лайно для овець і так набити йому ціну. Хоча з іншого боку овець завжди більшість і не стригти їх - великий гріх (бо вони паряться, пітніють і зісковзують).

Герман Кліменко в інтерв'ю сказав, що "в ЖЖ - письменники (немає в українській мові адекаватного слова для вислову поняття 'людина, яка щось пише' - ЄМ), а в facebook - особистості". Гадаю, вказано дуже влучно: якщо в ЖЖ на 100 читачів є один, хто пише, то facebook (як і твітер та інші соціальні мережі) - це суцільний ексгібіціонізм і почісування центрів задоволення власного его. Які особистості, такий і контент ...
Вивчаю платформу (скоріше за все, лише для бізнесу, але там буде видно). Так от мені запропонували в друзі чомусь з десяток індусів. При тому, що пошук друзів я не здійснював, а поштову адресу ввів GMail'івську і пароля на GMail не надавав. Мля. Ця довбана платформа раз за разом пропонує мені якісь чорні індуські пики. Нахріна мені ці мавпи??? Повбивав би.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30