За життя

18-го жовтня купив дві три пляшки Магелан Світле. Дві з них, розливу від 18-го жовтня виявились дуже гіркі (мабуть солод поганий поклали), пляшка від 17 жовтня була нормальна. Що зробили ці коні (як я розумію) - вони партію поганого солоду вирішили розмазати по решті продукції, змішуючи його з нормальним. Із-за цього тепер *все* їх пиво гірке. Не настільки, як партія від 18 жовтня, але все одно пити неприємно. З чим я виробника і вітаю - більше пиво по 18 грн за літр купувати не буду, а буду купувати Оболонь Живе -- смак однаковий (із *нормальним* Магеланом), і їздити не треба нікуди.
На днях побачив в Мегамаркеті нове пиво, Оболонь Живе. Написано "непастеризоване, термін зберігання 45 діб". Пам'ятаючи свій досвід із їхнім нефільтрованим, яке вони продають в кіоску заводу (в того нефільтрованого смак був наче воно наполовину спиртом розбавлене, і голова боліла так, що другу пляшку ми просто вилили), ризикнув взяти одну літрову пляшку. Як виявилося, за смаком і запахом це пиво аналогічне живому пиву Магелан, що яке є (було) єдиним пивом, яке мені подобається. Тому проблему купівлі смачного пива можна вважати вирішеною - Магелан за 30 км від мене, а завод Оболонь я кожен раз проїзжаю, як їду в місто.
Проведена нещодавно дегустація окремих сортів вітчизняного пива виявила наступне:
  • Живе світле пиво Магелан (роблять в броварні при ТЦ Магелан в Києві) - найсмачніше серед "простих" (не медових) видів пива, що у нас продаються. Імпортне пиво (і дороге теж) відпочиває...
  • В Фуршеті дрібними партіями можна знайти пиво Медове (так зрадів, що випив його все і не подивився на виробника). Оце дійсно найкраще пиво з усіх. Шкода, що Балтику Медову не випускають - в них була дуже зручна 1.5-літрова тара. На жаль, більше Медового пива я ніде не бачив (був в Метро, в Мегамаркеті і в Каравані).
  • Якщо обирати між Магеланом і медовим - залежить від закуски. Якщо під креветки, то краще Магелан, якщо під те, що є під рукою, то краще Медове.
UPD: доїхав до Фуршета, купив 6 літрів Медового. Розливають його десь в Тернопільській області. Ще купив по пляшці інших сортів тої ж броварні, покуштую.

UPD 2: Не втримався, скуштував вчора літр Медового (не втримався - це тому, що ще після першого келиху розумів, що час зупинитись). Все-таки, живі бактерії потім всю ніч в організмі веселяться. Певна важкість в голові відчувається (і це не дивлячись на те, що склянку води я на ніч випив, як завжди).
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30