За життя

З пів-року чи рік тому в тодішньому Твітері написав одній мешканці Москви, що їм ще доведеться вчити мови "понаїхавших" з Середньої Азії. Звісно, вона мене не зрозуміла, хоча вже тоді втікачі від мобілізації з РФ їхали в Казахстан тощо (і потім плакали, що доводиться місцеву мову вчити).

А зараз побачив пропозицію в пейсбуці щодо реєстрації бізнесу в Киргизстані. Чекаємо на пропозиції з КНДР.  
(присвячується підвищенню фінансування тюрем на московії)

Колись в 80-их, ще на початку перебудови, Костянтин Кінчев співав

Мы с тобой будем дружно жить,
ты - работать, я - руководить

За 30 років ситуація на московії змінилася кардинально, як і Кінчев, і він цілком мав би заспівати так:

С вами мы будем дружно жить,
Вы - сидеть, я вас сторожить.
Все-таки, в Росії - духовність. А американці - меркантильні.

Дивлюся по Investigation Discovery різні передачі про убівства. І в кожній першій - чоловіки з дружинами допомагають один одному відправитися на небеса заради якоїсь фінансової вигоди (чи то страхування життя, чи то контроль над нерухомістю одного з подружжя, і всіляке таке подібне).

Інша справа на росії -- там вбивають або з-за відсутності поваги одне до одного, або з адьюлтеру, або після суперечки з якихось геополітичних питань. І ніяких зазіхань на майно.  
Чергові ватні ідіоти, після того, як їм було відмовлено у використанні наших продуктів:

====
From: Антон Кокарев <kokarev.anton@mail.ru>
...
Извините, почему? Это как-то связано с санкциями? Т.е. Вы меня наказывает за то, что я родился в стране, единственной в мире, которая может дать достойный отпор вооруженным силам США? Если Вы считаете преступлением быть россиянином, то я виновен на все 100%! Мы дошли до Берлина, города с великой историей, дойдем и до Вашингтона - не сомневайтесь. Я Вас на бейсике взламаю, не спасут вас ни нигер на троне, ни санкции.
====

От тому і не продаємо, що неадекватні.
Світло вимкнули,
Росія не годує.
Важко ватникам.
Деякі не-дуже-долугі українці зловтішаться з приводу літака, що впав на Синаї, мовляв, ті, хто їздить в Єгипет, підтримують своїми грошима Путіна. Слід нагадати, що в Єгипет з Росії зараз літають ті, хто раніше літав в Європу, а то й далі. Тобто люди забезпечені, часто-густо власники своїх бізнесів. Податки вони платять як обов'язок, а політику влади і своїх співгромадян не підтримують.

Другий негативний момент - це падіння дуже влучно виставляє Росію жертвою, а не агресором, в очах пересічного європейця чи навіть американця. Годі й казати, що нам такі "жертви" аж ніяк не пасують.

Он вже вишикувалася черга бажаючих взяти "на себе відповідальність" за "теракт", а Росія волатиме про необхідність сильнішої боротьби із ІГІЛ (натомість посилюючи акції проти сирійської опозиції). І це при тому, що не слід шукати умисел там, де події є прямим наслідком некомпетентності і поганої роботи виконавців (техніків з обслуговування літака).
Першу частину нижченаведеної цитати я вже не перший рік згадую, коли читаю новини з Росії. А написана вона була 50 років тому, і таки теж про Росію. Цікаво, чи згадував її сам Борис Натанович, котрий дожив до путінської стабільності. Але найцікавіше те, що друга частина ще не реалізувалася, але вона на часі. Табакерку вже придбано.

"Далее, у него не было никакого светлого будущего. Мы шли в мир разума и братства, он же с каждым днем уходил навстречу Николаю Кровавому, крепостному праву, расстрелу на Сенатской площади и -- кто знает? -- может быть, навстречу аракчеевщине, бироновщине, опричнине. И где-то в глубине времен, на вощеном паркете Санкт-Петербургской де Сиянс Академии его встретит в один скверный день коллега в напудренном парике -- коллега, который вот уже неделю как-то странно к нему приглядывается -- ахнет, всплеснет руками и с ужасом в глазах пробормочет: "Герр Нефструефф!.. Как ше это? Федь фчера ф "Федомостях" определенно писали, што фы скончались от удар..." И ему придется говорить что-то о брате-близнеце или о фальшивых слухах, зная и прекрасно понимая, что означает этот разговор... "
Вчора пробігала стаття з міркуванням на тему "Росієй керують клани Сечіна (КДБ) і Шойгу (арімя)". Мені ще влітку здавалося, а зараз (останні дні) моє припущення підтверджується, що Шойгу грає проти Путіна і КДБ. Як тільки КДБ намагається рухнутись в бік покращення ситуації і стосунків з Україною і заходом, армія вдається до ескалації ситуації.

Останніми днями на російському ТБ пом'якшилася риторика, Лавров сьогодні розповідає про необхідність переформування відносин Росії і ЄС, і водночас вчора відновилися обстріли України з території РФ.

Деякі аналітики вважають, що так проявляється загадкова натура Хуйла. Я, натомість, думаю (і ще влітку думав), що це Шойгу виступає за ескалацію насильства і тишком-нишком робить все, щоб зірвати будь-які мирні ініціативи.

І зовсім не факт, що він це робить з відома Хуйла. Дуже ймовірно, що військові дані Хуйлові подаються або перекручені, або взагалі не подаються, адже готувати їх має саме відомство Шойгу.

В цьому випадку незрозумілим поки що лишається одне питання - чому Шойгу ще не усунуто з посади. Адже очевидно, що це як раз та людина, котрій цікава війна, причому війна масштабна. Якщо Путін уявляє себе Петром Першим, то Шойгу, вочевидь, Жуковим. А чому так - Шойгу є вірним послідовником і сородичем оцього снайпера: http://mayevski.livejournal.com/304161.html
Деякі регуляції в ЄС відверто перегинають палицю. Зокрема це стосується різних ароматичних додатків в продукти, котрі бере до рота.

Так, мені не вдалося знайти в ЄС великого асортименту ароматизованих чаїв, аналогічних українському Тянь-Шаню. Чаї зелені з додатками якихось ароматів спостерігалися, але мало і їхня якість була нижча за українську. Довелося привозити пачки з чаєм Тянь-Шань з Києва.

Та сама проблема із зубною пастою. Вся без виключення паста, що продається в ЄС - ментолова. Немає жодного іншого смаку. В Києві зайшов в Мегамаркет - лежить дві марки зубної пасти з Росії (Splat і ще якась), в кожній є широкий вибір смаків і ароматів. Все, що зроблено на заході - ментолове хоч трісни.

Я останні роки користувався Splat'ом і дуже з нього радів. Останній рік якось соромно купувати російську продукцію, хоча власник бренду і писав ще на початку літа (здається) листа в стилі "рєбята, давайтє жить дружно". Тепер страждаю з ментоловими пастами ...

Зауважу, що в Польщі і в Хорватії (в Італії і далі не дивився) медове пиво і коктейлі пива із соком є, але вони робляться відповідно з медом і з соком, а не з ароматизатором.
This has made my day.

Ми не продаємо софт в Росію. Sales manager'ом в нас працює Таня Іванова, родом зі Львова, живе в Англії. Ну так склалося (це прізвище чоловіка).

І от вчора прийшов запит на тестовий ключ до продукту з Росії. Ну Таня і відповіла, що ми не продаємо софт в Росію. На що прийшла феєрична відповідь:

"После таких слов, Вы Недостойны носить имя Таня тем более Иванова!"
Назва "Мордор" має коренем слово "Орда" (англ. Horde). Толкієн списував мордор з московської орди, хоча й заперечував це. Припускаю, що саме слово Mordor утворено з "M[oscow] [h]orde  [orde]r".
Оце зараз вся Україна витрачатиме гроші на знищення того мотлоху, що його відправила сюди Росія, а паралельно годуватиме ораву біженців з донбасу, 90+ху% яких голосували свого часу за Януковича і партію гондонів. Далі почне сипатися вже Росія, і в нещасну Україну порине чергова навала біженців, тепер із самої Росії. Тим часом ЄС не тільки не дозволить безвізовий в'їзд українцям, а взагалі закриє кордони щоб не допустити цієї навали біженців до себе. І вся ця сарана об'їдатиме Україну, котру до того 20 років паплюжила і намагалася знищити. Ну і як після цього бути гуманістом? Не стіну треба, а рів із крокодилами, а за ними три ряди автоматичних кулеметів.
Моє розуміння поточних подій з зеленими чоловічками в донецькій області наступне:

Влада (та й ніхто в Україні) не має розуміння, що робити з глибоко дотаційним і яскраво антинаціональним населенням донбасу, котрий був і залишається п'ятою колоною. Проливати свою кров в боротьбі за землю і вороже налаштоване населення бажаючих небагато. Дії Росії дають Україні шанс скинути цей баласт з українського балансу. Водночас не робити нічого влада теж не може, бо західні партнери скажуть "якщо ви самі не бороните кордони і не захищаєте свою цілісність, то чому ми маємо". Тому доводиться робити гучні заяви.

Звичайно, жоден політик про вищезгадане і словом не обмовиться, бо за це йому світить політична смерть і вакантне місце в колонії. Але всі ми люди, і вони теж, і, гадаю, розуміння ситуації у всіх приблизно однакове. Єдине питання - як правильно локалізувати сепаратизм на донбасі і не дати росії розгойдувати ситуацію далі, в Запорізькій і Херсонській областях, потрібних тій для сухопутного доступу до Криму.

Подивимось за пару тижнів.
В тему до цього і цього: другий власник викликав незалежного експерта на днях, і той підтвердив те, що я і так знав від початку, -- підпал. Ще чекаємо на висновок поліцейського експерта -- якщо теж напишуть підпал, то відкриють справу і шукатимуть. Якщо не напишуть, то другий власник звертатиметься до суду.
Літня машина стоїть на закритій підземній стоянці в будинку, де ми живемо (в Ризі, Латвія). Хтось із мешканців написав на ній пальцем (по пилу на склі) "я кацапський ідіот" "Крым наш Путін прав".

Воістину, вивезти людину з Росії можна, а Росію з людини - ніколи.
Вже третій день поспіль коментар одного колись начебто розумного росіянина в Facebook як то кажуть makes my day (в значенні "веселить").
Навожу мовою оригіналу (і без виправлень): " И даже имя к него в ФБ прописано так, что трудно его в каментах упомянуть :) Я уверен, что он делает это сознательно."
Коментар написано стосовно мене.

Тобто ми маємо типову картину "кругом вороги", а заодно і наочну ілюстрацію тези "коли українець розмовляє українською, то він це робить щоб позлити росіянина".

Боюся, ми недооцінюємо силу путинської пропаганди - вона здатна зламати верблюдові хребта.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30