За життя

Встречает Волк в лесу Красную Шапочку и говорит: "Ну что ж, Шапка, у нас с тобой есть два варианта развития событий: либо слияние, либо поглощение".
Вчора приходить SMS на CDMA-телефон (від в мене від CDMA Україна) - "для покращення обслуговування вам необхідно перепрошити свій апарат. Деталі за тел...". Сьогодні це саме робобаба розповіла по телефону і з'ясувалося, що це треба зробити аж до 10.10.2012 (сьогодні 9.10, якщо що). Довелося бігти перепрошивати. Прихожу за вказаною адресою - а там офіс Інтертелекома. Зателефонував за номером вказаним в СМС - таки я вірно прийшов. З'ясувалося, що Інтертелеком поглинув CDMA Україна і всіх абонентів переводить на свою мережу. Номерний ресурс також переходить в Інтертелеком. Причому про все це оператори не кажуть, а з'ясувалися такі "дрібниці" шляхом уважного вивчення договору (переводу боргу, якщо це комусь щось каже) і розпитування про технічні деталі. Отже, в Україні лишився один CDMA оператор і, виходить, три (чи більше?) GSM-них. Шкода CDMA - непогана штука.
Цитата звідси:

Как известно, операционная система Android разрабатывается Google. Что такое Google? Правильный ответ — крупнейшая интернет-корпорация, цель которой вовремя предложить пользователям мобильного интернета свои сервисы: почту Gmail, видеохостинг YouTube, облачное хранилище Drive, магазин Play, картографию с навигацией и множество других менее значимых, полезных и востребованных сервисов. Вы где-то увидели в этом списке звонки? Я лично нет — из всех звонков там есть собственный сервис G Talk, так что Google как бы намекает нам, что пора переходить на него. Вообще, если вдуматься, то идеальным смартфоном для звонков был и остается смартфон на Symbian. А всё потому, что эту операционную систему проектировали в те времена, когда никакого мобильного интернета, в сущности, еще не было — были лишь мечты о нем в документах визионеров.

А оскільки телефон не потрібен, то і апаратні кнопки також. От їх і немає.
8 (вісім) діб. Android 4.0.1, батарея рідна, вік 6 місяців (тобто навіть не нова вже). Модель SE Experia neo V з екраном 3.5" (аналогічно iPhone). Апарат не вимикався і використовувався мною в звичайному режимі - розмови, смс, трохи wi-fi (качав апдейти до десятка програм), трохи шахів, bluetooth в машині, навіть яндекс.карти там десь в хвості є. Знайдеться хоч один еплукожер з аналогічними показниками часу роботи від батареї? sony
Подивився вчора Lumia 810 (?) на Windows Phone 7.5. Чесно намагався зрозуміти, де різні оглядачі знайшли простий і зручний інтерфейс. Я в ньому взагалі нічого не зрозумів. Швидке - так, швидке. Швидше за айфон, це так. Але оцей вертикально-горизонтальний скролинг нагадує індійські фільми, де все яскраво, всі танцюють, але жодного сенсу не прослідковується. Я так розумію, що керманич відділенням і його підлеглі (всі індуси включаючи керманича) вирішили привнести національного колориту в своє поробло. Щиро сподіваюсь, що Windows Phone 8 буде більш адекватним до розуму WASP'ів і інших caucasians.
Nokia ORO

Отже, можуть, коли захочуть? Ціна помірна (8500 грн в Розетці), дизайн відмінний. От тільки платформа вбита. Якби там стояв андроід чи хоча б Windows Phone 7, апарату ціни б не було. А так - непорозуміння та й годі :(.
Я тут періодично розвожу нудоту з приводу того, як все погано в галузі смартфонів. А розвожу я її тому, що все таки дуже кепсько. От дивіться.

Первісна функція будь-якого телефону - це ініціювати виклик і відповідати на дзвінок, а також класти слухавку. Для цього в телефонів з самого початку існували кнопки "зняти слухавку" і "покласти слухавку". І це було зручно, оскільки ці кнопки можна було знаходити тактильно, не дивлячись на телефон, і тактильно ж дізнаватись, що вони натислись.

Аж ось прийшла ера смартфонів з ємнісними екранами і тупими маркетолухами. І виявилось, що апаратні кнопки "їхнім користувачам не потрібні". І, як в тому анекдоті про ніс і сифіліс, лишились ми з кнопками, а телефони без кнопок.

Комусь із користувачів стало зручніше? Я таких не знаю. Всі, кого я знаю і хто перейшов на тач-скрінові телефони, скаржаться на відсутність апаратних кнопок. Але маркетолоухам пофіг і ось вже останній оплот здорового глузду, Blackberry, представляє смартфон без кнопок (Blackberry Colt).

Це був довгий вступ до власне історії.

На ринку на сьогодні є рівно один смартфон з тач-скріном і з апаратними кнопками на сучасній ОС. Це GSmart G1310 від не останньої на комп'ютерному ринку компанії Gigabyte (вони відомі материнськими платами та відеокартами). Я на цей апарат із кнопками чекав майже пів року, а дочки, котрим він теж був обіцяний, три місяці.

Нарешті, 30 червня я купив 3 (три) апарати по 2400 грн. Через два-три тижні здох телефон у Діни (не вмикається). Вердикт сервісу - заміна материнської плати. Вартість заміни - 1500 грн. Поміняли по гарантії безкоштовно, але міняли два тижні. На початку вересня здох телефон у Аліси (не заряджається, хоча працює). Я думав, що просто контакт заряду перепаяти. Вердикт сервісу - заміна материнської плати. Вартість заміни - 1500 грн. Поміняли по гарантії безкоштовно, міняли два тижні.

Сьогодні Діна сказала, що в неї знову здох телефон. Навіть не вмикається. Здав в сервіс, подивимось, що скажуть.

І це я ще не хочу нести в ремонт свій апарат, бо я до нього звик, а там теж буде заміна плати (він реагує на пальці на тильній стороні корпуса як на дотики до екрану - long live capacitive screen, мля).

І я б в житті не купував цей викид китайського кружка електроконструкторства, якби на ринку були нормальні апарати. Але ж ні! HTC навіть відмовляється від використання металу в своїх виробах. Тобто робили хоч щось мінімально пристойне, тепер будуть робити таке ж дешеве пластикове лайно, як оцей GSmart. Нехай плебс хаває ...

And you know what? Думаєте, думка користувачів когось насправді цікавить? Ага. На сайтах HTC чи Самсунгу я не знайшов жодної форми зв'язку чи адреси, куди можна написати з тим, щоб співробітники компанії хоча б прочитали. Хочете спілкуватись із компанією? Йдіть нах купуйте що дають або йдіть нах. І це при тому, що менеджмент самсунгу розповідає в інтерв'ю, як активно вони спілкуються із користувачами і вивчають попит і отримують зворотній зв'язок.

І головне що якщо раніше користувач міг голосувати ногами, то з вини певних альтернативно обдарованих компаній (не будемо показувати пальцем на ябло), зараз все уніфіковане зокрема з причини абсурдної ситуації із патентами - ними захищене все, що можна, і будь-який виробник, якщо він хоче відійти від наявного дизайнерського рішення, швидше за все змушений буде крім технологічних змін ще й купувати чергову теку патентів, пов'язаних із дизайном і технічними рішеннями.

Короче, в датському князівстві щось конкретно смердить так, що вже й дихати неможливо.
Шарп представив смартфон на базі Android в форм-факторі "розкладушка". І це круто, маю сказати. Я колись півтора роки користувався смартфоном RoverPC S2 в такому самому форм-факторі як цей, але тоді з PocketPC 2003 Phone Edition. І вважаю це одним з найбільш вдалих форм-факторів (всього практично реалізовано біля 20, не рахуючи концептів).

Microsoft вливає в Нокію мільярди

Придбання Нокії Майкрософтом найближчим часом не очікується

Як хочете, так і розумійте.

Як наш зіц-президент знайшов собі невірну мішень для боротьби (Тимошенко), так і Балмер з Microsoft, схоже, за деревами не бачить лісу, а за Гуглем - інших конкурентів: на ринку смартфонів вони збираються боротись з відкритим Андроідом, а не закритим (і дуже подібним на Microsoft) огризком.


http://communities-dominate.blogs.com/brands/2011/02/why-nokia-os-strategy-is-right-for-nokia-and-shift-to-android-or-phone-7-would-be-madness-now.html Якщо автор не бреше в цифрах, то стаття виглядає дуже цікаво. Серед іншого автор доводить, що обрана нокією стратегія є вірною. Дивно, що це розходиться з баченням нового CEO компанії Nokia . Але думки цікаві.
Nokia E6 . Якщо це не фейк, то ми бачимо як останній великий виробник телефонів піддався істерії сенсорних поверхонь і сплюндрував чудовий тактильний інтерфейс звичайних фізичних кнопок на користь сенсорних недоробків. З головою лишилися приятелювати лише поодинокі китайці з Gigabyte і Huawei.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31