За життя

http://kotyhoroshko.livejournal.com/345677.html

Прошу всіх українців підтримати і в своєму журналі теж розмістити посилання на вищевказаний запис. Вкрай необхідно підняти це повідомлення в топ.
Ви можете допомогти багатьом хворим дітям одночасно, прийнявши участь у благодійній акції. Перевага цієї акції в тому, що ваші гроші будуть працювати не на користь іноземних лікарів, які вимагають 50-100 тис. євро за одну операцію (без гарантій), а на пряму користь самих дітей.

За апарат до серпня треба заплатити ще 90 тис. грн. Допоможіть зібрати необхідну суму.

UPD: зібрали майже все - решту я в понеділок-вівторок закрию самостійно.

UPD2: закрито.

(не люблю писати приватні дописи "за життя", але це стосується всіх українців). Кабінет Міністрів "рекомендував" НКРЕ підняти тарифи для споживачів, що споживають більше 600 кВт/год електрики в місяць. "В.Кальченко отмечает, что в Украине насчитывается 350 тыс. (1%) домохозяйств, потребляющих в месяц более 600 киловатт энергии, и владельцами этих домохозяйств являются исключительно богатые люди. Повышение не коснется среднего класса. " БАЛАБОЛ. По-перше, 100% - це 35 мільйонів господарств. На 46 млн населення? НЕ ВІРЮ. По-друге, в середній трикімнатній квартирі на 4 особи середнього класу (батьки і двоє дітей, наприклад) витрачається більше 600 кВт/год на місяць. В мене в двокімнатній квартирі (з електричним бойлером, газовою плитою, і енергозберігаючими лампами і без дітей, з одною дружиною) витрачалось 500 кВт/год. В будинку виходить 1200 кВт/год, теж без будь-яких зайвостей і з соняшними батареями. Попереднє підвищення втричі (!) планувалось в квітні для споживачів, які використовують більше 400 кВт/год на місяць. Скасували (мабуть зрозуміли, що буде безглуздо). На скільки зараз планують підняти тарифи, невідомо. Не те, щоб я надірвався від таких тарифів (врешті решт, я можу відключити одну фазу і споживати для більшості потреб виключно сонце), але коли під маскою диференціяції вводиться загальна обдираловка, це вже занадто. Люмпен-революціонерка таки дограється до виборів ...
Тест тут. Він має фактичні помилки (наприклад, в питанні, хто не був кандидатом в президенти України і ще в деяких), але по приколу пройти можна. Але краще проходити на свіжу голову, бо я на кілька очевидних питань дав неправильну відповідь, бо засинаю вже.

Дякуємо Карполану за наводку.

Спочатку новина. "Сірого" автоділера оштрафували за те, що в його назві була включена чужа назва (торгова марка). Справа, безумовно, законна і правильна, але, про дорогу в пекло всі знають. А хто не знає, нагадаю, що кілька років тому, в Росії фірму (просто споживача, не автоділера) оштрафували і конфіскували ввезений із-за кордону б/у автомобіль Porsche на підставі того, що ввезення цього автомобіля порушувало права на торгову марку (!) компанії Porsche. Це нісенітниця з будь-якої точки зору, але "у русских собственная гордость". На жаль, зараз ми можемо дійти до такого маразму теж. І тоді залишиться купувати автомобілі, які офіційно у нас не представлені.
Тільки но вийшли з ботанічного саду. Дуже приємно - трава вже зелена, пташки співають майже як у мене в лісі. Дуже рекомендую.
Як виявляється, мої локальні проблеми з шлангом від пилососа, - то дрібниці.

Ось початок історії. А ось відповідь від Міськдержадміністрації ...

На фотографії видно евакуацію Jaguar XJ вартістю більше 100 тис. доларів.

Найцікавіше (після читання відповіді) - це питання про те, як пересічному громадянинові дізнатись, що ставити машину там не можна? Загалом стоянка (її власники) в цьому випадку мають нести відповідальність. Але фактично - було б добре, якби страхові компанії виплатили компенсацію, бо більше ні з кого її не стягнеш...

Якщо ви не байдужі до природи, у вас є можливість не тільки посадити дерево, але й позначити дерево вашим іменем!

Не секрет, що навіть за наявності бажання посадити дерево, це не так просто зробити. Дерево треба не тільки придбати і посадити, але й доглядати і охороняти. І немає гарантії, що чергова ініціатива божевільного мера не призведе до будівництва об'єктів релігійного культу на місці вашого дерева.

Я пропоную вам прийняти участь в засадженні пустого місця на околиці Києва, де ймовірність його пошкодження хуліганами або мером (що майже одне й те ж) майже дорівнює нулю, а догляд і полив дерева забезпечується.

Більше того, є можливість позначити дерево як таке, що посаджене вами. Рекламу на ньому повішати не вдасться, бо її там читати немає кому, але ви зможете пишатись посадженим деревом і рекламувати його серед знайомих та друзів. Можна навіть посадити ялинку і прикрашати її.

Що робимо ми:
  • закуповуємо обране вами дерево (з дешевих є липи і клени, можна, звичайно, взяти і більш дорогі дерева)
  • надаємо грунт і робочу силу для посадки
  • забезпечуємо догляд за деревом
Що робите ви:
  • надаєте гроші для закупівлі обраного вами дерева або оплачуєте вже придбане дерево (вже висаджено 10 лип і буде саджатись ще 9)
  • (по можливості) обираєте конкретне місце для дерева
  • (за бажанням) приймаєте участь в посадці дерева
  • (за бажанням) робите фотосесію в процесі посадки дерева, або пізніше, коли воно вже буде рости
  • розповідаєте всім, що частину життєвого плану ви виконали :)

Час пропозиції обмежений! Посадка дерев здійснюватиметься до 3 квітня, а наступний сезон посадки відкривається лише в листопаді-грудні.

І перші бажаючі посадити дерево із мінімальними зусиллями теж вже є. Приєднуйтесь!


UPD: липи висаджено, також висаджено 3 клени, 2 каштани і 1 шовковицю. Звіт тут.
Про те, що в Formula 1 ввели нові правила, і це перевернуло змагання догори дригом, всі вже мабуть чули. Для тих, хто не чув: введені суттєві технічні обмеження (ускладнення) для команд, що дозволить зменшити швидкість і підвищити змагальність.
І ось, на першому ж етапі, великі несподіванки.

Годі й казати, що якби команди грали в демократію, то змагання виродились би ще десятиліття тому. А от технократія при виборах народних депутатів зовсім не зашкодила б. Питання, хто буде стримувати власника. Хоча цікаво було б бачити Ахметова в роді розпорядника таких ігор ...
Артемій Лебедєв просуває знак для позначення карбованця (рубля). Показані і зразки використання. Не знаю, кому як, мені не сподобалось. Як на мене, наша гривня краще. Але чи багато людей знають, як він взагалі виглядає? Хто не знає, підказую - горизонтально перекреслена двома рисками мала рукописна літера "г" . Треба мабуть і нам почати популяризацію знаку, тим більше, що він у нас затверджений офіційно (от тільки не згадаю зараз, ким).
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30