За життя

Німці пропонують прикрасити гаражні двері тривимірним малюнком. Красиво ... Я б собі НЛО з прибульцями намалював ...


Стандартна вимога дружини "хочу машину" наштовхнулась на "проблему останньої милі" - півтора кілометри грунтовки не лишають моєму ягуару шансів на проїзд. Відповідно, ягуар ми продаємо, і шукаємо щось маленьке з повним приводом і АКПП.

Jimny ледь не купили, але я вчасно почитав огляди. Нафіг нам армійський джип в місті ...

Fiat Sedici. Звоню в ItalMotors: "-Комплектація з повним приводом і АКПП на сайті є, в прайсі немає. Продаєте? - Так, привеземо на замовлення". Ок. Прикинув вартість, - дорогувато (~26 тис. доларів, якщо вірити сайту ItalMotors). Думаю "почекаємо, пошукаємо".

Подивились Suzuki SX4 (це одна й та ж машина, що й Fiat Sedici). Офіційний ділер не возить комплектацію з повним приводом і АКПП. Ідеальною була б машина з двигуном 2.0, але такого ми точно не дошукаємось. Привезти зі Штатів можна, але ціна вийде під 30 тис. Ще й дружина побачила його живцем, сказала, що це "бойовий мурах". Мою ідею купити і розфарбувати його під мураха забракувала (а дарма). Ок, відкинули.

Suzuki 3-door чудовий варіант, тільки дорого (31 тис.) і рамний позашляховик. Я б хотів щось більш міське. Привезти зі штатів? Там 3-дверних не продають. Везти з Європи дорого.

Апофеоз. Fiat Panda. Чудовий. Малий, прикольний, з повним приводом, панорамним дахом, 5-ма дверима і ще купою крутих речей. Поїхали в ІталМоторс.Сидить 5 менеджерів, чухає п'яти. 6 машин в салоні, жодного клієнта ...

Далі діалог з дівчиною:
- Панди є подивитись?
- Немає.
- Добре ... Привезти конфігурацію з повним приводом і АКПП можете?
- Так, на замовлення, але платити ви будете за новою ціною. Ви ж знаєте, курс євро виріс (!), 13% надбавка... В сумі 30% зростання.
- Що є нова ціна? На сайті написано 10500 євро, ціна березня місяця (звертаю увагу, що ціна в євро, поставлена в березні, коли надбавка вже була).
- Так, на сайті стара ціна (тут я в перший раз випав в осад). ... Я зв'яжусь з дистрибутором (імпортером) і дам вам ввечері відповідь по ціні.
...
- (звонить за годину) ви знаєте, ми не можемо привезти вам таку конфігурацію.
- хто "ми"? Дистриб'ютор не може?
- Так, імпортер не може.
- А коли зможе?
- Не знаю, мабуть не зможе.

Чудово ... І ви думаєте, що в автопромі криза? Криза в головах цього планктону, який не хоче продавати. Їм це не потрібно. Я приніс гроші, але їм не потрібні гроші. Країні не потрібні мої гроші. Це країна, в якій взагалі нікому нічого не потрібно. Це я вже давно з'ясував. Але, як виявилось, криза нічого не змінила.

Так що я тепер шукаю варіант привезти панду з заходу за нормальною ціною.

UPD: Дружина говорила з одним ділером, який почав її переконувати, що панди з АКПП і повним приводом взагалі не випускають. Це при тому, що в фірмовому каталозі Fiat'а 3 чи 4 конфігурації мають АКПП і повний привід. Повне незнання того, що продаєш ...

UPD2: почали прозвонювати ділерів. Один з них сказав, що відповідно до контракту із постачальником вони можуть постачати машину в певній базовій конфігурації (таких конфігурацій у Панди 7 чи 8), якщо є не менше 10 передплачених замовлень. Але звідки ж візьметься десяток замовлень, якщо інформації про машину немає і самі ділери не знають, що вона може бути?
Інший ділер сказав, що вони продають тільки типові конфігурації і навіть замовити кастомні опції, наведені на сайті у ділера, не можна, бо для цього потрібен окремий контракт з виробником.

UPD3: знайшов ще цікаву машину Seat Ibiza. Навіть знайшов, що рік тому на неї збирались ставити повний привід. Але криза, на жаль, поламала плани і Ibiza з повним приводом зараз не пропонується. А шкода, бо машина непогана і недорога.

UPD4: Fiat Panda і Sedici 4x4 з автоматом випускаються тільки за окремим замовленням. Замовити їх можна, але панда в макс.комплектації вийде більше ніж $30 тис. Нецікаво.
УкрАвто буде розбирати в Польщі готові машини, завозити комплекти в Україну і збирати ці машини тут. Робиться це для того, щоб не платити 13% додаткового мита, за яке вона сама і виступає. Впевнений, що покупцеві вони виставлять ціну з урахуванням і 13% мита і вартості конструктора зроби сам.
Автомобільні видання обіг анонс акції "Неймовірні знижки на автомобілі Ягуар".

Читаємо:

Тільки до 30 червня діє пропозиція:

  • Jaguar X - type – знижка 2 500 грн. з ПДВ
  • Jaguar XJ – знижка 10 000 грн. з ПДВ
  • Jaguar XF – знижка 3 500 грн. з ПДВ
  • Jaguar XK / XKR – знижка 2 500 грн. з ПДВ
Сказати, що я плакав від сміху, це не сказати нічого. Jaguar XKR коштує 99 тис. євро. Пропонується неймовірна знижка в 250 євро. Тобто, 0,25%. Справді, неймовірна знижка - такого глузування з клієнта я давно не бачив ...

UPD: вже виправились, поміняли гривні на євро, що вже має певний сенс (хоча, зважаючи на накрутки Вінера, не дуже великий - 2,5% знижки на XKR погоди не зроблять).

побачив сьогодні на Подолі Audi R8 з дівчинкою за кермом. Маленька така машинка, на вигляд не більша за Audi TT. А ось, до речі, і новина про R8 - він стане електричним. І це круто. Якби ще він не коштував таких непристойних грошей ...
Сьогодні їздили в область і на трасі сталась наступна ситуація: я їхав за вантажівкою (старенький ГАЗ), а назустріч їхала "колона" приблизно з 10 машин. Одна з останніх машин "колони" (як звичайно, або Шкода, або старий VW Passat, на швидкості не роздивився) пішла на обгін і не встигала обійти колону до зустрічі з вантажівою. Тоді цей геній від керма почав повертатись в ряд і майже повністю відтер на узбіччя величезну фуру. І поїхав далі як так і треба. Я почав гальмувати ще як тільки побачив, що він пішов на обгін. А от ГАЗик - ні, пер як і до того. На моє щастя водій фури встиг втримати машину і його не перевернуло і не кинуло посеред дороги, бо до нього було метрів 100-150 на той момент, як його повело на узбіччя. Мене в цьому випадку цікавить одне питання - чому не гальмував воді ГАЗа, адже своєю поведінкою він також сприяв створенню аварійної ситуації? Тобто чому люди_взагалі не знижують швидкість, якщо хтось йде їм в лоб? Це якийсь вид зухвалості чи це реальний прорахунок (чи сподівання?), що той, хто пішов на обгін, зможе повернутись в свій ряд? Ну оцей кінь зміг, а постраждати в результаті могли б не ГАЗ і не Шкода (які б, я впевнений, поїхали з місця пригоди), а ми з фурою (і всі хто їхав за фурою)...
Оскільки були час і натхнення можливість і потреба, вирішив помити машину в домашніх умовах.

Кілька разів поливав машину зі шлангу з поливальним розпилювачем. Ефект був спірний - очевидний бруд змивається, але чистою машина не стає.

Свого часу дружина умовила купити апарат високого тиску Korher. Купували ми його в Метро. З двох представлених тоді моделей одна (дорожча) була з регулятором тиску (20-140 бар) і була куплена за 3000 грн (~370 USD). Один раз ми ним користувались для промивання сіточки водяного фільтру, а тут я вирішив натравити його на машину.

Натравив. Пробував мити тиском від 20 до ~100-110 бар (на регуляторі цифр немає, тільки графічна градація). Результат легко описується одним словом - фуфло. Слід зазначити , що я не використовував миючих засобів (оскільки вода стікає в грунт) та не витирав машину ганчіркою після миття. Але як факт - струмінь води не знімав до кінця бруд, що пристав до машини (до фарби чи до скла).

Може я щось не те роблю, але результат мене ніяк не задовольнив. А враховуючи, що помити мою машину вручну на нормальній мийці коштує 100 грн (12 USD), я вирішив, що краще хай це роблять умільці. А Korher можна або кудись засунути, або продати ...

Заради справедливості, якщо машиною в'їхати в багнюку або проїхати по бездоріжжю, то апарат допоможе відмити бруд. Але в принципі, шлангу з поливалкою для цього теж вистачить.

Радує те, що красу англійського дизайну розумію не тільки я, але й професійні дизайнери :)).

Aston Martin One-77 (вартістю більше мільйона доларів) отримав дизайнерську винагороду на Concorso d’Eleganza на Villa d’Este . Це широковідомий у вузьких колах захід, де представляють справді аристократичні машини.

Повна історія тут

Хоча, якщо придивитись, то ми побачимо нотки з Ferrari 612 (передня частина профілю), Nissan 350Z (корма), і Mercedes SLR.


Пежо представив концепт (який, можливо, в тій чи іншій формі піде у виробництво) триколісного електромобіля. Щоправда, одномісного, але як заміна мотоциклу в місті піде чудово.

Що добре в тому, що це Пежо - масовість і технічна підтримка. Який сенс купувати якусь штучну американську модель, якщо потім не зможеш її тут обслуговувати як слід. Якби тільки їх почали виробляти ...

Отсутствие единого стандарта существенно тормозило развитие сети заправок/зарядок для єлектромобилей. Введение данного стандарта сейчас позволит подготовить инфраструктуру зарядки уже к 2011-му году, когда в свет выйдут первые действительно массовые модели электромобилей и подключаемых гибридов.

Полная статья тут
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31