За життя

Давно колись засетапив акаунт на CafePress, навіть зробив і придбав там годинник на стіну з кастомним циферблатом. Він (і сервіс і годинник :) і досі працює. А сьогодні надибав на Zazzle, аналогічний сервіс. Щоправда, ще не дивився, що в нього з доставкою (у CafePress все гаразд).
Офіс в лісі. Цікаво, куди вони в туалет ходять - в кущі? Хлопчики наліво, дівчатка направо?
На Елітаріумі свіжа стаття про певні правила викладення товарів в магазинах (як великих, так і малих). Ці правила корисно знати і відвідувачам в магазині, щоб правильно оцінювати асортимент і не піддаватись на витівки магазину. Наприклад, якщо дорогий товар дати на полиці у великій кількості, то він буде здаватись дешевшим.
Натрапив на персональний запис одної людини, яка описує життєвий досвід з подання поради керівництву парку і що з того вийшло.

Якщо коротко, то перш ніж перевищувати очікування клієнта, непогано з'ясувати, чи правді клієнт хоче чогось в тій мірі, в якій вам це здається. Тобто, якщо ви думаєте, що кожному клієнту треба надати безкоштовну каву, - перевірте, може він буде радий і платному автомату. Не витрачайте зайві кошти. Про це пише і Алекс Левітас сьогодні.

Цитата из моего письма к одному ISV:

Прежде чем делать любую функцию, напишите для нее пресс-релиз и статью в журнал. В процессе написания выяснится, что нужно сделать немного другую функцию, и оформить ее так, а не иначе и не так, как предполагалось изначально. Т.е. идите от потребителя, а не от программиста.

Американський електронний (і не тільки) журнал Entrepreneur опублікував статтю-витяг з книжки про 55 ідей (бізнес-напрямків), які потребують менше 5 тис. для початку. Хоча це витяг, в статті наведені з коротким коментарем всі 55 ідей.

Частина ідей специфічна для США чи західних країн, а частина ідей може прижитись у нас якщо не як основний заробіток, то як додатковий або як оплачуване хоббі. Звичайно, більшість цих ідей потребують певного професійного підгрунтя, або наявності певних фізичних чи матеріальних ресурсів. Але якщо ви шукаєте, чим зайнятись, простий перегляд переліку може наштовхнути вас на якусь цікаву і оригінальну ідею. Як вам наприклад "спеціаліст з підготовки кошиків подарунків" або "планувальник весіль"? На Заході це цілком реальні бізнеси.

Біля 700 книжок з бізнесу в електронній формі можна знайти тут.
Все уже оценили новый интерфейс админки? Я, когда увидел сообщение, подумал "ну все, щас сделают такое же неудобоваримое, как у MSN и Yahoo / Overture". Однако же нет, сделали очень удобно и продуманно. Я в захваті.

UPD: Отсутствует возможность сделать split на search / content , как в старом дизайне. Недоделали или убрали?
Из анонса акции какого-то автоцентра: Nissan Teana всего за 283360 грн Вы поняли, сколько он стоит? Я - нет. Набор цифр, больше похожий на чей-то номер телефона, не является стимулом для покупки. Вот если бы написали "Ниссан Теана, который ездит сам и возит вас, стоит сегодня дешевле, чем 1000-граммовый слиток золота, который лежит и привлекает воров", то, уверен, такая реклама была бы намного более читаемой, а главное, запоминалась бы.
Коли мене питають, ким я працюю, я завжди згадую наступний анекдот:


Школьный учитель спрашивает учеников о профессии родителей.

— Тим, чем твоя мама занимается на работе?

Тим встает и гордо говорит:

— Она — доктор.

— Замечательно. А твои родители, Лара?

Девочка стеснительно произносит:

— Мой папа разносит почту.

— Спасибо, Лара, — говорит учитель. — Ну, а твои родители что делают, Миша?

Миша гордо встает и объявляет:

— Мой папа — музыкант в борделе!

Обалдевший учитель решил направиться к Мише домой.

— В каких условиях вы растите ребенка? — спрашивает он у отца.

Тот отвечает:

Вообще-то я программист и специализируюсь на коммуникационном протоколе TCP/IP в системе UNIX. Ну как объяснить это семилетнему пацану?


Так от ... Мішин папа грається в пасочки в порівнянні з тим, чим займаємось ми. Ми розробляємо драйвери файлових систем під Windows. І ми б залюбки змінили їх на TCP стек під Unix (бо схоже завдання ми теж колись робили).

  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31