За життя

Європа кризу, здається, не помітила взагалі: 1) замовив майже місяць тому електронну читалку книжок iRex 1000S у голанців. Вони проклацали дзьобом моє оплачене замовлення. На сьогоднішнє питання "де товар" відповіли "ой, ми відправимо протягом 2-3 днів". Приїде, розповім детальніше. 2) замовляв в понеділок сертифікат на InstantSSL. Дві кредитки (корпоративну і особисту) служба RBS WorldPay (найгидотніший сервіс з чарження кредиток, який я бачив) відхилила. Запитав рахунок щоб оплатити wire'ом. Order Confirmation прийшов вчора (через добу), рахунок сьогодні (через дві доби). Це при тому, що рахунок запитував я поштою і в їхньому HelpDesk'у і додатково для мене його запитував дуже ввічливий serviceman в Live Chat'і. І при тому, що я вже є їхнім зареєстрованим користувачем (ми в них code signing сертифікат купували). Наскільки я пам'ятаю, перший цикл мого спілкування (в 2006-му році) тягнувся взагалі біля тижня.
На Осокорках проводять пілотний проект - платний ліфт. Передбачається, що це буде стимулювати людей вчасно платити за комунальні послуги. Можливо, задумка і непогана, але я одразу бачу проблему - такий підхід не вирішує проблему боржників, що живуть до 5-го поверху, бо вони ходитимуть пішки (як людина, яка прожила майже все життя на 5-му поверсі без ліфту, можу сказати, що це не проблема). Також незрозуміло, що робити з боржниками, які мешкають в будинках без ліфтів, або там, де ліфти поламані.

Взагалі треба вводити чіпи на вхід до будинку. Не заплатив, - лізь по стіні. А може ідея з платним ліфтом - це експеримент, щоб люди тренувались лізти по стінах? А потім і за вхід до будинку введуть плату...
Як завжди, у нас все робиться через стравохід. Хочуть дозволити вміст алкоголю в диханні водіїв до 0.3 проміллє. Це значить, що тепер на дорогах з'явиться сила-силенна водіїв "з перепою" або після пляшки пива. Якщо раніше було "не можна", то люди (принаймні, ті, кому було не байдуже) і не сідали з перепою. Тепер - точно будуть. А визначити в домашніх умовах точну свою дозу складно.
А мотивація яка чудова - 0,2 проміллє може з'явитись у людини внаслідок біологічних чинників (це як - спиртзавод у шлунку?) або внаслідок прийому препаратів. Яка різниця - якщо алкоголь є, він впливає на поведінку людини незалежно від причин, з яких той алкоголь у людині взявся.

UPD: ура, цю ідею поки що втопили.



Всі будинки по Зоологічній, 3 відносяться до медичного університету.

Сьогодні дізнався, що в 6-му класі (який моя старша дочка закінчила цього року) не вивчають біологію. В 3-4 класах в неї було природознавство, в 6-му було воно ж. Але фактично половини уроків немає. В молодшої дочки (в 4 класі) така ж ситуація - половини уроків з природознавства немає з різних організаційних причин. Керівництво шкіл і міністерства освіти мабуть вважає, що найголовніший для людини предмет - знання оточуючого середовища, в якому існує людина, - є непотрібним сучасним дітям. Мабуть російська мова або історія України допоможуть дітям в житті краще, ніж розуміння, що равлик - це тварина. А їсти діти, коли виростуть, будуть кацапів чи українські пам'ятки? Чи все-таки те, що дає природа?
Черговий клієнт-мрійник. "Нашому клієнту треба скопіювати 300-500 Тб (терабайт!) через наш віртуальний диск. Як можна прискорити роботу віртуального диску на multicore system?". Матчастину люди не вчать взагалі ... Ну не залежить швидкість копіювання даних від кількості ядер в процесорі настільки, щоб треба було там щось суттєво покращувати. Вузькі місця все одно в залізі...
Поскольку день выдался жарким, а клиенты - отдыхающими, мне не оставалось ничего кроме как знакомиться с творчеством отдельных экземпляров рода человеческого посредством ЖЖ. Сегодня на мою долю выпали журналы двух "гуру", и . И один и второй пред(по)лагают некий кладезь вселенской мудрости. Причем, если читая журнал первого я получал удовольствие (засим добавил его в шортлист для чтения), то от второго (а особенно от его профиля) я просто рыдалъ.

Нет, честно, таких клоунов я давно уже не видел. Хотя... Вру, видел, и очень похожего - давеча по ЖЖ пробегала картинка какого-то нувориша, сидящего в комнате вся_из_золота. Но там то хоть понятно, - деньги есть, ума не надо. А вот сколько ума нужно 2354-ем особям homo sapiens, занесшим данного клоуна во френды, было бы интересно узнать. Разве что он под страхом Проклятия Розового Кролика заставлял френдить всех своих 41 тыс. учеников (мнэээ, я так и не понял, чему данный гуру может научить). Нужно быть полным ид недалеким человеком, чтобы скрывать год рождения, но при этом писать годы учебы в школе. Выпячивать свою туфизическую оболочку, свидетельсвтующую о неумеренности в еде, тоже неразумно, разве что это курсы обжор. Попытался в блоге найти хоть что-то разумное, кроме растопырки пальцев и словесного поноса, но не обнаружил.
Ага! Нашел! Через три ссылки пройдя, я обнаружил ... интересно, что я обнаружил? Сайт для прыщавых юнцов с прищемленным концчувством собственной уникальности. Все ясненько. Тема действительно денежная - лохов со спермотоксикозом немеряно, немножечко раскрутки сайту и можно стричь баблишко. Что ж, пожелаем выдающихся успехов достойным ученикам достойного учителя.

Ввиду того, что тов.Вассермана часто поминают в рунете, а я набрел на один из его постов, то решил прочесть указанную в его посте статью. Сплошное передергивание фактов для плебса: в комментариях есть основывающиеся на фактах опровержения утверждений автора. Понятно, что вправлять населению мозги по поводу атомной энергетики нужно, но вот голословно разбрасываться фразами, которые легко опровергаются, вряд ли стоит. Воистину, кладбище информации умом считаться не не может.
Стандартна вимога дружини "хочу машину" наштовхнулась на "проблему останньої милі" - півтора кілометри грунтовки не лишають моєму ягуару шансів на проїзд. Відповідно, ягуар ми продаємо, і шукаємо щось маленьке з повним приводом і АКПП.

Jimny ледь не купили, але я вчасно почитав огляди. Нафіг нам армійський джип в місті ...

Fiat Sedici. Звоню в ItalMotors: "-Комплектація з повним приводом і АКПП на сайті є, в прайсі немає. Продаєте? - Так, привеземо на замовлення". Ок. Прикинув вартість, - дорогувато (~26 тис. доларів, якщо вірити сайту ItalMotors). Думаю "почекаємо, пошукаємо".

Подивились Suzuki SX4 (це одна й та ж машина, що й Fiat Sedici). Офіційний ділер не возить комплектацію з повним приводом і АКПП. Ідеальною була б машина з двигуном 2.0, але такого ми точно не дошукаємось. Привезти зі Штатів можна, але ціна вийде під 30 тис. Ще й дружина побачила його живцем, сказала, що це "бойовий мурах". Мою ідею купити і розфарбувати його під мураха забракувала (а дарма). Ок, відкинули.

Suzuki 3-door чудовий варіант, тільки дорого (31 тис.) і рамний позашляховик. Я б хотів щось більш міське. Привезти зі штатів? Там 3-дверних не продають. Везти з Європи дорого.

Апофеоз. Fiat Panda. Чудовий. Малий, прикольний, з повним приводом, панорамним дахом, 5-ма дверима і ще купою крутих речей. Поїхали в ІталМоторс.Сидить 5 менеджерів, чухає п'яти. 6 машин в салоні, жодного клієнта ...

Далі діалог з дівчиною:
- Панди є подивитись?
- Немає.
- Добре ... Привезти конфігурацію з повним приводом і АКПП можете?
- Так, на замовлення, але платити ви будете за новою ціною. Ви ж знаєте, курс євро виріс (!), 13% надбавка... В сумі 30% зростання.
- Що є нова ціна? На сайті написано 10500 євро, ціна березня місяця (звертаю увагу, що ціна в євро, поставлена в березні, коли надбавка вже була).
- Так, на сайті стара ціна (тут я в перший раз випав в осад). ... Я зв'яжусь з дистрибутором (імпортером) і дам вам ввечері відповідь по ціні.
...
- (звонить за годину) ви знаєте, ми не можемо привезти вам таку конфігурацію.
- хто "ми"? Дистриб'ютор не може?
- Так, імпортер не може.
- А коли зможе?
- Не знаю, мабуть не зможе.

Чудово ... І ви думаєте, що в автопромі криза? Криза в головах цього планктону, який не хоче продавати. Їм це не потрібно. Я приніс гроші, але їм не потрібні гроші. Країні не потрібні мої гроші. Це країна, в якій взагалі нікому нічого не потрібно. Це я вже давно з'ясував. Але, як виявилось, криза нічого не змінила.

Так що я тепер шукаю варіант привезти панду з заходу за нормальною ціною.

UPD: Дружина говорила з одним ділером, який почав її переконувати, що панди з АКПП і повним приводом взагалі не випускають. Це при тому, що в фірмовому каталозі Fiat'а 3 чи 4 конфігурації мають АКПП і повний привід. Повне незнання того, що продаєш ...

UPD2: почали прозвонювати ділерів. Один з них сказав, що відповідно до контракту із постачальником вони можуть постачати машину в певній базовій конфігурації (таких конфігурацій у Панди 7 чи 8), якщо є не менше 10 передплачених замовлень. Але звідки ж візьметься десяток замовлень, якщо інформації про машину немає і самі ділери не знають, що вона може бути?
Інший ділер сказав, що вони продають тільки типові конфігурації і навіть замовити кастомні опції, наведені на сайті у ділера, не можна, бо для цього потрібен окремий контракт з виробником.

UPD3: знайшов ще цікаву машину Seat Ibiza. Навіть знайшов, що рік тому на неї збирались ставити повний привід. Але криза, на жаль, поламала плани і Ibiza з повним приводом зараз не пропонується. А шкода, бо машина непогана і недорога.

UPD4: Fiat Panda і Sedici 4x4 з автоматом випускаються тільки за окремим замовленням. Замовити їх можна, але панда в макс.комплектації вийде більше ніж $30 тис. Нецікаво.
УкрАвто буде розбирати в Польщі готові машини, завозити комплекти в Україну і збирати ці машини тут. Робиться це для того, щоб не платити 13% додаткового мита, за яке вона сама і виступає. Впевнений, що покупцеві вони виставлять ціну з урахуванням і 13% мита і вартості конструктора зроби сам.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31