За життя

До нас сьогодні приходили в гості 1) їжак 2) білка 3) пташка Спочатку про їжачка. Рік тому ми підібрали їжака біля дороги і віднесли в ліс біля ділянки. Сьогодні він прийшов на територію (мабуть святкувати річницю). Але два обормоти собаки (фотографії обормотів будуть пізніше) вирішили пограти їжаком в футбол. На той час, коли я їжака знайшов, це була куля, обмотана ганчірками, поролоном і всім іншм мотлохом, що можна знайти на території (у нас бардак, бо обормоти - це наше все. Не даси їм мотлох, почнуть гризти рослини). Відніс їжака в ліс, зараз він вже пішов додому. А тепер про білочку. Нещодавно я писав, що хочу оселити лісових білок біля будинку. Так от сьогодні до годівниці при нас прийшла білка. Витягла шматок хліба з висівками, скинула його на землю, потім спустилась вниз, забрала той шматок і втікла. Це значить, що білка вивчила маршрут і надалі приходитиме харчуватись до нас. А там вже й до заселення недалеко. Про пташку детальніше буде потім, а поки що скажу, що у нас на ганку під дахом якась дрібна пташка побудувала собі гніздо. Прямо в метрі від вхідних дверей (і не боїться ж). Так що чекатимемо на пташенят.
Ну не зовсім, звичайно ... Я вирішив оселити диких білок, що водяться в нашому лісі, прямо біля будинку, під вікном спальні (щоб спостерігати за ними вранці). Для цього я змайстрував будиночок, годівницю і поїлку (в якості поїлки виступає металевий тазік). Зауваження: будинок висить не криво, це просто ракурс зйомки такий (а годівниця дійсно нахилена, це навмисно зроблено).



На день народження подарували мені фоторамку. Спочатку я намагався використати її для відображення фентезі-картин, але вони виходили досить дрібні і видно їх не було. Аж вчора я здогадався ... Я натягав з різних сайтів фотографій рудих білок і поставив їх крутитись в фоторамці. Білок гарно видно (бо вони руді) навіть на маленькому екранчику. Так що в мене на столі тепер кожну хвилину нова білка.
Оце білка - всім білкам білка! Читати і дивитись тут


Взято звідси.

Білко Шурік, катаючись в колесі, примудрився намотати хвіст на вісь (!) і вискочити з колеса. А білка - вона ж назад не біжить, тобто розмотати хвіст (а намотаний він був щільно) майже неможливо. Цей тип ще схопився лапами за колесо, намагаючись вискочити. В руки не дається, кусає (на щастя я був в рукавицях, і то прокусив кілька разів). Нарешті я (не одразу) зміг засунути його назад в колесо і розмотати його (білку, не хвіст) в зворотньому напрямку, щоб звільнити хвіст. Обійшлося без травм (для білки), але колесо довелося від білок забрати...


Дякую

Білки навчилися шантажу: вони тепер висять на внутрішніх дверях у вольєрі і чекають, поки я прийду. А зайти не дають, бо вони вистрибнуть. Зігнати їх з дверей можливо тільки видавши їм банан чи горіх. Сьогодні я був з пустими руками і коли заходив в вольєр, Шурік вискочив в тамбур. Але вже не пішов стрибати по вольєру, як попередні рази, а побіг одразу ж до коробки з кормом (вивчив вже, де він зберігається). Я тоді зайшов в середину вольєру, забрав із собою коробку, а Шурік подивився на це діло і пішов за коробкою! За що отримав доступ до нутрощів коробки, але вже всередині вольєра.
В п'ятницю на прохання одної людини зробив фотки білок і виклав їх тут (на фотках 5 білок, фотку Кріса не викладав), про що й написав в форумі. Друга людина з форуму попросила мене продати самця, третя спитала, чи в мене 5 білок. Сьогодні вночі Кріс помер (поки що невідомо від чого). Я не вірю в зглаз, я не вірю в зглаз, я не вірю в зглаз ...
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31