За життя

Навпаки розповсюджуваній думці сучасна демократія не виникла "знизу", з тих народних мас, які власне приймають в ній участь, а впроваджується правлячими колами для легітимізації своєї влади під загрозою революції. Сучасний виборець не взмозі об'єктивно оцінити запропоновані для вибору варіанти, так само, як і кандидат не може запропонувати об'єктивну програму діяльності. Тому ми маємо вибір емоційного натовпу, а не вибір свідомості. І натовп, на своїй емоційній хвилі, спочатку піднімає кумирів, а потім так само їх скидає. Водночас самих кумирів пропонують ті кола, які мають реальну владу в державі. Так було і в США, і в країнах нової демократії. Окремо виділяються демократії європейські, де виборці начебто мають реальний вплив. Але і там вже довгий час виборця купують за соціальні програми, які вводить чи скасовує та чи інша політична сила. .
Самым большим несчастьем человеческой цивилизации, которое еще предстоит осознать нашим потомкам, является китайская революция. Она объединила китайскую философию и коммунизм в его самых уродливых проявлениях. И учитывая китайский традиционализм мы рискуем получить ситуацию, когда что идеи Маркса будут жить наравне с идеями Конфуция еще пару тысяч лет (если китайцы не отравят весь земной шар раньше). А благодаря современным технологиям (в т.ч. военным) этот лагерь рискует распространиться на весь земной шар.
Якщо хтось грає чи збирається грати в Dragon Age: Origins, зверніть увагу на королеву. Гумористи сценаристи списали її з Тимошенко (і зовнішність і озвучку). Діалог головного героя з королевою (точніше, її слова): - Хто, ти думаєш, правив останні 5 років? Так, формально чоловік був королем. Але весь ... знає, хто був у керма. ... - Чому б тобі не одружитись із Алістером [незаконнонародженим єдинокровним братом вбитого короля, її чоловіка]? - Думаєш, він погодиться? Це буде непогана стратегія, якщо ми домовимося, що я продовжуватиму керувати країною. Питання: хто ті люди, які писали сценарій?
Вахтанг Кіпіані ([info]vaxo) обговорює тему "чи, може, голосувати за Гриценка?". Певний сенс, звичайно, в цьому (голосуванні за Гриценка) є - це набагато краще, ніж голосувати проти всіх, а обирати між двома сортами лайна не хочеться, оскільки що не обереш, смердітиме в першу чергу від тебе. Тому якщо хочеться, щоб президент був адекватний, дійсно європейського типу, треба трохи допомогти.
Обов'язково почитайте. Стаття наводить певну кількість дуже цікавих і несподіваних цифр.

"Почему война выгодна режиму Кокойты и почему ему невыгоден мир? Да потому, что только война обеспечивает ему (точно так же, как ХАМАСу) комфортное и прибыльное существование, а мир грозит массой неприятностей.

Представим на минуту, что в Южной Осетии воцарился прочный мир. Что дальше? На этой территории, где живет, по разным подсчетам, от 30 до 50 тысяч человек, нет ни промышленности, ни сельского хозяйства, ни полезных ископаемых, ни туристических объектов. Долгие годы это была "свободная криминально-экономическая зона", в которой производилась "левая" водка и через которую шел в обе стороны бурный поток контрабанды."

...

Южной Осетии имеются не только указанные выше МИД и Минобороны и другие "министерства", но и Антимонопольный комитет, и управление по внутренней политике администрации президента (все это, напоминаем, при населении, сравнимом со средним питерским муниципалитетом)."

"В Гондурасе произошел государственный переворот". А ведь предупреждали же ...
Оце дядько діло каже:

К концу года на Украине не останется сотрудников ФСБ России, находящихся в составе Черноморского флота, заявил глава СБУ Валентин Наливайченко. "Если они будут нарушать наше законодательство, то их будут привлекать к уголовной ответственности. Статья "шпионаж" есть в Уголовном кодексе", - добавил он.
"Полиция Иерусалима арестовала 40 ультраортодоксальных евреев, протестовавших против открытия в шабат парковки рядом со Старым Городом. Несколько демонстрантов и четыре сотрудника полиции получили ранения." (взято звідси)

Хіба в шабат євреям можна жбурялитсь камінням і підпалювати сміттєві баки? З іншої сторони деякі євреї настільки ортодоксальні, що не визнають існування Ізраїлю як держави.
Як повідомляють Грані, російський Перший канал (ТБ) буде продовжувати свою антиукраїнську пропаганду на теренах України.

Дивна складається ситуація - іноземному державному каналу, який є фактичним рупором антиукраїнської державної полтітики Росії і головним промивальником мозку росіянам, дозволяють діяти на території України проти України. Я не маю нічого проти каналу Здоров'я чи Охота і Рибалка або десятка інших російських каналів. У нас по кабельному крутять і західні канали і арабські (Аль Джазіра в мене по Віасату йде). Але Перший канал - це окрема історія. Головною метою цього каналу є "зомбування" жителів Росії і не тільки Росії проти Заходу, проти найближчих і більш дальніх сусідів, "проти всіх хто проти нас". Дозволяти цю пропаганду на території Україні - злочин.

Схоже, треба звертатись в СБУ з пропозицією вивчити всі обставини того, хто і як приймає рішення про надання дозволу на антиукраїнську діяльність.
Це тільки в мене стійке відчуття, що щури тікають з Титаніка?

UPD: Виявляється, не дарма відчуття в мене було. Після того, як Балога вдосталь покерував державними справами від імені Ющенка, він валить всю провину на самого Ющенка і на його "оточення" (цікаво, яке і де був Балога, коли їх призначали на посади).
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31