За життя

Оскільки мені іноді доводиться листуватися у справах з російськомовними особами (в основному громадянами США), набирання Alt-235 замість літери ы почало втомлювати.

Тому я створив універсальну розкладку клавіатури, котру можна встановити замість стандартної Української в Windows. В цій розкладці російські (і білоруські) літери набираються або як AltGr+клавіша (це правий Alt називається AltGr), або як Ctrl-Alt-клавіша (при цьому активною має бути українська розкладка, звісно).

Клавіші замаплені наступним чином --

Основна - з AltGr
і - ы
ь - ъ
є - э
е - ё

Розкрадку можна завантажити за посиланням http://www.mayevski.com/files/UkrWithRusWinKbdLayout.zip

Після встановлення необхідно в налаштуваннях Language або Regional Settings (залежно від версії Windows) для української мови додати розкладку клавіатури Ukrainian (with Russian). Якщо у вас буде декілька розкладок (наприклад Ukrainian (Enhanced) і ця), то переконайтеся, що активною є Ukrainian (with Russian), інакше додаткові літери не працюватимуть.
15 років тому о 4-ій дня мені зателефонувала мати і сказала "вмикай телевізор, там якась війна починається, на Нью-йорк літаки падають". Звучало це як цитата з поганої фантастики. З ким війна, навіщо війна?

За 15 років таке здивування вже не виникло б. Занадто багато бажаючих спробувати на зуб Сполучені Штати з'явилося, не без допомоги як Росії, так, частково, і самих США.

Американці тяжіють до ізоляціонізму. Штати, за великим рахунком, це великий острів з лише двома сусідами, до котрих американці ставляться дуже суперечливо. І те, що відбувається за межами острова (тобто на інших континентах) пересічного американця не хвилює від слова "зовсім" (хоча, слід сказати, що Ukraine вони за 25 років навчились відділяти від russian).

Найгірше те, що в самих США виникла проблема вибору між поганим і ще гіршим. Як сказала моя колега, "краще брехуха, з ними ми хоч знаємо, як поратися".  На жаль, поділ знову (як і в Україні 6 років тому) пішов на рівні "свій-чужий", що означає відсутність раціонального вибору і можливості переконати прихильників клоуна в небезпечності їхнього вибору. Лишається сподіватися, що за 2 місяці не станеться нічого критичного для Клінтон, бо інакше доля світу потребуватиме лише епітафії.
Заодно опановую силу силенну плагінів до Paint.net.

ebffbee0bcc1cbb04aa422a03698fa6a.png
Преамбула:
Бабка замучилась с дедом-пьяницей и посоветовалась по этому поводу с подругой. Подруга ей посоветовала нагнать чан самогона и бросить туда дохлого кота. Мол, дед выпьет, посмотрит в чан, увидит дохлого кота и охота бухать у него пропадет навсегда. Бабка так и сделала. Вечером как-то заходит в дом, а там дед стоит над пустым чаном, выжимает дохлого кота и приговаривает: "Ну котик, ну миленький, ну еще капельку!"

За два місяці офісної роботи набрав 5+ кг. Вирішив скидати вагу. Їсти скоротив, щоденним спортом займаюся. І ваги купив. Сучасні, зі смартфоном синхронізуються, історію зважувань ведуть. Все ок.

І от щодня зранку ритуал -- зважитися, потім згадати, що не зняв годинник, зважитися, прикинути вагу білизни, згадати вагу смартфону (котрий в руці, щоб дивитися, скільки наважило), підрахувати, скільки рідини випив ввечері (котра ще не вийшла). Як раз по краплинці ...

Але реально два кг за два тижні скинув. Лишилося ще 5 (надлишок в 2-3 кг навесні із США як привіз, так за пів-року і не скинув).
З часів Microsoft IntelliMouse 1.0 сижу на ергономічних мишах. Завжди Microsoft, лише пару років були ліворучні Logitech'и (в усьох трьох з котрих здохли коліщатка).

Тепер купив собі на Амазоні дешеву ($15 обійшлася) вертикальну мишу Anker, чисто спробувати. А колега поруч сидить на Evoluent за $90. Звісно, дорожча миша солідніша і в руці лежить краще, але і ця дешева, як виявилося, дуже приємна. Звикаєш до неї за пару годин і від звичайної MS Lazer Mouse 6000 болить рука.
Маленьке хайку з приводу пробігу попів фсбшного патриархату.

Україною
дебіли рядом ідуть.
Нехай їм щастить.
В нас з роздачі новорічних подарунків лишилося декілька сертифікатів від Bodo і ми вирішили, зокрема, сходити на стрибки на батуті. Розвага на двох, але дітей порахували за одного, а я пішов другим.

На батуті я стрибав кілька разів в житті ще в дитинстві, коли займався спортом. А дитячі і розважальні батути - це зовсім не те. Тому було цікаво подивитися, що воно таке.

До речі, ви знаєте, що стрибки на батуті - олімпійський вид спорту? Багато хто цього не знає (я знав :).

Спортивний зал розташовано в одній з будівель авторемонтного заводу біля м.Берестейська. Можна пішки, можна заїхати автівкою.

Сервіс поставлено на досить якісному рівні -- 5 справжніх спортивних батутів, роздягальня, душ на після стрибків, місця для сидіння - все як треба. Щоправда, це приміщення актового залу, зі стелями по 6 метрів. Відповідно, взимку має бути нежарко, а влітку кондиціонери на такий об'єм теж не дуже доб'ють.

Для тих, хто займається, пропонують тренера, котрий вчить основам, щоб і руки-ноги не поламати (швидше щоб не суглоби не пошкодити), і з батута вниз не злетіти - батути на висоті 1.2 метри знаходяться, падати буде боляче. Якщо хочете займатися більш професійно - з тренером можна займатися і не лише на перших заняттях. Чув, що дехто ходить туди постійно і довго (місяцями, якщо не роками).

Самі стрибки доволі цікаві і діти швидко схоплюють, що потрібно робити. А в мене ще зі спорту навички і рефлекси лишилися, виявляється. Одне погано - від стрибків йде навантаження на хребет, а він в мене пошкоджений.

У нас цих стрибків була година на трьох по черзі, і мені вистачило (мокрий був вже за 10 хвилин). Діти би ще стрибали, але на то вони і діти. Лише слухати тренера не дуже хотіли, але то, гадаю, прийде з часом. Плануємо щонайменше до кінця літа ходити туди з дітьми займатися в якості додаткового спорту.
Так цікаво спостерігати - деякі шаблони людської поведінки розповсюджуються хвилями. То ні в кого не проявляється, а то раптом кожен другий робить одне й те ж. Причому, навряд чи ці люди якось спілкуються між собою.

Приклад. У нас на сайті є Live Chat. Користувачі можуть поставити питання і поспілкуватися з оператором. Так от пару тижнів тому люди масово почали називатися при початку чату. Не всі, звичайно, але раніше цього не робив ніхто, а тепер робить відсотків 30-40.
В США бекон порізаний коштує від 3.49 за 200 грамів (12 штматочків). За ці гроші в Києві можна придбати мінімум один кг гарного м'яса і порізати самому. Що ми і зробили.

Спершу м'ясо було заморожено, зокрема для легкості різання. Потім отаким пристроєм

0b5f39861762ec8847e4b2677db8535c.jpg

шмат було порізано на тоненькі скибочки:

7d51ebce631967bb20e67cb8d700a4a1.jpg

А потім підсмажено, щоб вийшли смачні і хрусткі бекончики:

f4e4056cf53330f8a547ead70725f67b.jpg

Отакої.
В Україні фейсбукова стрічка складається з чого хочеш, але не з веселощів. В США ж:

I also tend to get down in the dumps, often more so when I see all the fun, cool things my online “friends” gush about on their social walls and feeds.
Але наслідки в Україні і США одні й ті ж - getting down in the dumps :).

Вся стаття з цитатою тут
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30