За життя

Місцеві словацькі новини пишуть про інфляцію в харчуванні:

Якщо в жовтні 2021-го харчовий кошик коштував 100 євро, зараз він обійдеться в 138 євро.

З особистих записів - зростання витрат на харчування між середнім по 2021-му року та середнім по поточному 2023 становило 25%, але в нас змінився режим харчування (я влітку 2021-го перейшов на кето-дієту). Припускаю, що сильне зростання відбулося в продуктах масового споживання типу "каші-картопля", а це саме те, що випадає при кето-дієті.  
Я завів собі останньої моделі plugin hybrid для пересування Словаччиною і поїздок в мандри. Ну, щоб не прив'язуватися до розетки. Це офіційна версія. Насправді я його завів тому, що це єдина автівка, яка мені сподобалася візуально - якби вона була електричною, я би краще взяв чисто електричну. А так довелося себе вмовляти, що "й так згодиться".

Їжджу два тижні, тому можу описати певні враження.

Читати далі...

Намагався зареєструватися на вакцинацію в Словаччині, де за всіма нормами, маю право. Отримав такий витвір мистецтва. Я пишаюся з ньго - люди ще можуть таке створити. Алеboot to the head вимальовується начисто:

Thank you for your interest in registration for COVID-19 vaccination. Unfortunately, online registration from your country is not available.
For further information please call the COVID-19 Call Center at +421 2 32 353 030.

Using VPN connection to register for COVID-19 vaccination is not allowed.
If you are using a private or corporate VPN connection, please try again to register without your VPN connection.
If you are not using your VPN connection and you are in one of the following countries:
SK, HU, AT, CZ, please contact us at: +421 2 32 353 030.

Ну а зображення мені Матриця не дає прикріпити. Там написано "вакцинація - це свобода". Arbeit macht frei, #$%.
Як відомо, дурні - це люди, котрі (свідомо чи ні) роблять так, щоб і собі і іншим стало гірше. Сьогоднішня історія як раз про них.

"Порадувала" сьогодні своїм дебілізмом відома мережа Tesco Slovensko . Тиждень тому купили дитині взуття на літо, і касир забув зняти з нього захисний замок (його хиба). На виході датчик не пищав (інакше ми би помітили і зняли замок на місці). Помітили замок лише сьогодні. Звернулися в магазин - ті відмовилися знімати замок без чеку. А чек - ну хто їх тиждень зберігає? Сам цей замок знімається за 3 хвилини дитячим конструктором з магнітами або за 15 секунд тисками (тупо кришиться вщент), але в Братиславі от прямо зараз в мене немає ані одного ані іншого, тому й вирішили по дорозі заїхати в магазин. Але з таким хамським підходом це був наш останній візит туди, з чим я їх і вітаю, бо це був мій основний магазин і витрачали ми там чимало.

Upd: на світлині зображення того, як цей замок знімається за 5 секунд.

shoe-lock.jpg
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30