За життя

"Kinder dieser Stadt" - ця пісня підвела мене до думки, що Братислава за всіх своїх плюсах і мінусах не є затишним містом. Кліп до згаданої пісні ніколи не вдалося би зняти в Братиславі. Але, як не дивно, і в містах Австрії його зняти не вдалося би. Тут пасує лише північно-західна Європа, де він, власне, і знімався. Сам кліп, якщо що, тут: https://www.youtube.com/watch?v=HDBmRNmZ6iY . Німецькі міста - саме те. Колись, років 30 тому, гурт Кіно в совку намагалися робити приблизно те ж, але виходив, як завжди, автомат калашнікова. Намагався згадати приклад, але, за ці 30 років вже забив і забув. А от BlutEngel - це геть інша справа. Якщо Кіно співали про зміни, а прийшло все до "зиму змінює зима" (за Шестаковим), то BlutEngel позиціонує себе як futurepop. І оця future-частина є дуже відчутною.
На тему результатів об'єднавчого собору в мене лише одна думка виникла - "Пародия на плохой детектив" Висоцького. Послухайте, зрозумієте.

https://www.youtube.com/watch?v=Hd6EzrNlzbg
Цього варіанту я ще не чув. Paint It Black. Judas Priest. https://www.youtube.com/watch?v=_b_hnXOIruY

Традиційна святкова пісня.

Незвична акустична версія:



Вона ж на концерті:



Красивий концертний запис із новою солісткою (попередня пішла, не витримавши навантаження, як і дві чи три до неї):



Ну і оригінал:

Ця пісня краще звучить на гарній аудіосистемі. Якщо знайдете, послухайте.



Це так званий танго-варіант, а ще є slow-mo оригінал.

Нагадаю, що Тальков був монархістом. Хіба міг він уявити, що фактичне відновлення монархії і призведе до цієї нескінченної війни. Мабуть немає більшого розчарування, аніж побачити, що всі передбачення і сподівання накрилися мідним тазом. І не буде більше цієї країни, і не буде саме через те, про що мріяв.

Вперше я почув цю пісню от в цьому виконанні:



А з'ясувалося, що оригінал виконують дещо інші особи. Чоловічий вокал належить старшому братові Мишка Іваненка, якщо не впізнали.

Слухаю W.A.S.P '2009 і розумію, що за 21 рік для мене нічого не змінилося -- їхня музика як тоді так і зараз відбиває для мене дух Америки. А дійсно, хто краще, ніж бунтар, син священика (до речі, батько дуже допомагав Блекі в становленні кар'єри) може відтворити в своїй музиці енергію, притаманну американській нації. Ну не реднеки ж зі своїм кантрі :). В доведення цього слухаємо кавер пісні Elvis Presley.

Я рідко коли дивлюсь різні відео, і до фокусів зазвичай ставлюсь без ентузіазму (якщо фокус людьми створено, то як саме - вже нецікаво). Але це - поза межами мого розуміння. Тобто я навіть теоретично не можу зрозуміти, як організувати такий фокус (якщо це фокус). Відео також засвідчує, що ми не є свідками сугестії.

Сьогодні слухаємо пісню, автора котрої знають всі і не знає, мабуть, ніхто.

Спершу варіант, котрий я чув по радіо і шукав в youtube:



Ще один гарний варіант:




Канонічна версія:



ОРИГІНАЛ! Так, автори - Шер і Сонні Боно, хоча крутять зазвичай версію Ненсі Сінатра





І на закусь Gothic Rock:

Ім'я домену: "ionu". Або "IOnU". Звучить або як I On You, або як Eye on You.

Ну і на закуску пісня групи Judas Priest "Electric Eye".

Дуже актуальна на сьогодні в Україні пісня: Are you with them or against' The masses begging for revenge Some wimps they prefer staying neutral - Til they come to their house Time's up make a stand and choose your side Are you a Man or a mouse? -Man or mouse Are you' Are you a Man or a mouse? -Man or mouse Now show some courage and claim your rights well my true colours are black and white Too late to come ask for protection - when they've burnt down your house Stand up for yourself and tell me now Are you a Man or a mouse? -Man or mouse! Are you' Are you a Man or a mouse? -Hey! The question is are you a.. Man!- Mouse! The question is are you a.. Man!- Mouse! My question is... are you a Man or Mouse...
Запальних італійців Shining Fury. Лідер групи на ударних. В них лише два альбоми, але обидва дуже швидкі (навіть швидші ніж ця пісня). Можна порівняти із Dragonforce, але в цих голос вищий, а пісні цікавіші.
Як на Пасху я завжди слухаю Jesus Christ - Superstar, так на Хелоуін треба слухати пісню Halloween від однойменної групи Helloween. До речі, я тільки сьогодні після 20 років "знайомства" з гуртом допетрив, що назва Helloween є комбінацією слів Halloween і Hell, а свято пишеться через A.



Альтернативний варіант (кращий, але вокаліст - Andy Deris, а не Міхаель Кіске, котрий співає вище і котрий записував вокал на альбомі, а це не кожному до вподоби)

Ну і бонусом святковий дракончик:

From Security is ... specials


  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30