За життя

Просто уявіть собі цю картину в підробицях: === С клетки сбежал бурундук после 1,5недели как купили. Живет на кухне под мойкой, как только зайду на кухню прячется и не выходит. Что делать, как поймать на воле уже недели 2 или 3 точно не помню. Как поймать и стоит ли? Как приручить? Что делать не знаю, ребенок плачет, хочет увидеть. ===
Моє знайомство з білками почалося з того, що самка при пересадці її з переноски в вольєр вкусила мене до крові за палець, а наступного дня здохла (мабуть, отруїлась). Я повіз тушку на Волинську, здав її на аналізи, а сам бігав по лікарнях в спробі з'ясувати, хто ж буде робити щеплення від сказу. Витративши пів-дня, я так ніц і не добився. За місяць були готові аналізи, з тушкою було все гаразд. Але я певний острах бути вкушеним заробив, і більше не намагався взяти білку за тулуб.

Було ще два випадки з білком Шуріком, коли він то пальця засунув в клітку, а інший раз намотав хвіст на вісь колеса, і доводилося його в авральному порядку вивільняти. Тоді він мене теж кусав (один раз до крові), але то не рахується.





І от сьогодні в мене маленьке свято -- я погодував з рук білченят і наважився таки засунути руку до бурундуків і погодувати їх з рук теж. І ті і інші мене поприкусували за пальці, але тільки щоб спробувати, чи його їдять чи ні (тобто не боляче і не до крові).

Проблема з ручним годуванням білок і бурундуків полягає в тому, що тварини боязкі, і якщо вони кусаються при захисті, то з рукою стає приблизно те ж саме, що з горіхом. Білка прокусує палець до кістки і заживає рана потім з місяць. Призвикають до рук вони погано і швидко дичавіють, якщо не брати їх на руки щодня.

Бурундуки, взяті в грудні, тільки нещодавно звикли до мене (хоча в продавця вони були ручні, він їх брав голими руками). А білченята ще маленькі, їх можна брати руками просто так, але вони теж нервуються (третій день в мене).

Самець, $@#%#$%$, зжер сьогодні 200 доларів. Я збирався самця відсадити, щоб самка могла нормально виносити дітей, але за хворобою не встиг купити клітку. Сьогодні самка народила двох дитинчат, а цей #$%#$% кобель їх загриз. І відсадити його не було куди :(. Ладно, наступного разу буду навчений вже.


Бурундукам купили і поставили круте колесо зі Штатів (в Україні не продають нормальні колеса для гризунів). На цьому всі спроби Стєши вилізти з клітки закінчились - вона окупувала колесо і цілими днями там бігає. Припинила кидатись на тих, хто підходить до клітки. Так і в житті - як тільки побіг в колесі, свобода вже не потрібна...
А це наша схованка:

Наша бурундучиха Стєша знайшла якийсь недолік у клітці і покращила його, відірвавши (чи відгризши) шматок металевого прута від його місця кріплення. Тим самим з'явився незапланований запасний вихід з клітки. Чим вона кілька разів вже користувалась. Я якось там виправив цей прут, але його треба приварювати або припаювати, і немає впевненості, що Стєша не відірве його знову (якщо просто припаяти). Вчора нас не було вдома, а Стєша вибралась з клітки і забралась на підвісну шафу на висоті десь 1.5м. І звалилась за шафу. А там вузько. Коли я прийшов додому, коти вказали мені напрямок пошуку, але знадобилось ще хвилин з десять на те, щоб знайти Стєшу в позі млинця за шафою. Шафу я відхилив від стіни і Стєша впала на підлогу, де я її і спіймав. З точки зору здоров'я бурундучисі повезло. Обійшлось без травм після падіння. Пів дня Стєша відсиджувалась в будиночку, а сьогодні знову шукає як би його вилізти. І в цьому не було б нічого дивного, якби не одна деталь - дно будиночку шаром в 5 см вкрито горіхами і насінням. Питання - чого цій самці бурундука не вистачає в житті? Самець в неї є, їжа і питво теж... UPD: поки писав, забув про головне, заради чого писав. Завдяки тварині я побачив, що одне з кріплень цієї шафи майже вилізло зі стіни, і, відповідно, мало всі шанси вивалитись (криворукі люди вішали). Це врятувало бурундучиху (бо інакше довелось би зішкрібати її зі стінки), і мабуть врятувало дружину, над чиїм столом висить ця шафа. Зняли цю шафу зі стіни, чекаємо повернення будівельників зі свят, щоб повісити як слід.
Ось, купив собі нову розвагу в кабінет:
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30