За життя

Прочитав новину, що відкриватиметься ще чотири переходи кордонів між Польщею та Україною. З одного боку, враховуючи кількість автівок, нові переходи не можуть не радувати. З іншого боку, хіба нашою метою не є приєднання до Шенгенських угод? Якщо так, то слід вкладати гроші не в кордон із Польщею, а в кордони із московією, мордовією і придонським каганатом.
Друк довідок про несудимість автоматизували. Але мабуть горе-автоматизатори вирішили, що вони розумніші за людину, котра вводить параметри, і зробили автокорекцію імен. Клятий робот замість імені "Василина" друкує "Валентина" і вимкнути автозаміну неможливо!! Причому ще влітку такої фігні не було.
Колись давно, в 2000-му, я зареєструвався як ПП і три роки працював ним. Потім ми трохи змінили форму роботи, відкрили ТОВ "Софтпанорама" і тп. А на ПП я забив. А ще в мене 4 роки не було прописки. Тепер вона з'явилась, і я пішов повідомляти про цей факт державні органи. І тут на мене очікував сюрприз у формі catch 22. Провівши 3 години в черзі до реєстратора, я дізнався, що всі ФОП мали проходити перереєстрацію (яку я все одно не міг пройти без прописки), а тепер термін перереєстрації скінчився, і в новій базі даних по ФОП мене немає. А стара їм не допоможе. Що робити - поки що невідомо. Складено якусь комісію, яка має скласти перелік тих, хто зареєстрований тільки в старій базі, і за цим переліком будуть бажаючих переносити в нову базу. Тепер я не можу повідомити податкову про зміну адреси (тут я доклав руку до того, щоб не міняти район прописки - це полегшує зараз питання повідомлень, але не сильно), бо тим потрібна інформація від реєстраторів, а її див.вище. Чому треба влаштовувати катавасію із зміною баз даних і що заважало написати простенький скрипт для апгрейду баз, ніхто не знає. Створили чергову чорну діру для часу людей в загальнодержавному масштабі.
Останні тижні активізувались цербери з фенами. Також і бабине літо дається взнаки -- я почав їздити більше 80-ти навіть на мазді, яка в порівнянні з літньою машиною має грацію корови (хоча перфоровані гальма стоять). І за минулий тиждень двічі потрапив на виставку-продаж фенів. І обидва рази побачена в форумі фраза рятувала мені час і нерви. Тому розповідаю, як треба діяти, якщо вас спіймали на фен. По-перше, згадайте, чи не було поруч іншої машини. Якщо була, то зафіксуйте це в пам'яті одразу. Номер не потрібен, а от її наявність вказувати потрібно буде.

Діалог треба вести ввічливо, але максимально дистанційовано від ситуації, і в жодному разі не показувати, що ви поспішаєте, чи ви вважаєте себе винним. Порушили? Добре... На що зафіксовано - на "візир"? Аааа, на фен? Оце ми в протоколі і в кажемо. Як в якому протоколі? Котрий ви як співробітник ДАЇ складете, а я, як начебто порушник, заповнюватиму. Також до протоколу ми маємо вписати номер рознарядки, за якою ви тут стоїте.

Після цього короткого діалогу права віддаються з коментарями типу "немає у вас совісті, товарищу водій".

Справа в тому, що показання фену не можна прикласти до протоколу, в якому ви, як водій, напишете, що було друге авто (і вкажете його колір і марку), але співробітник ДАЇ проігнорував цей факт, а ви стверджуєте, що швидкість була другого автомобіля, а факт порушення заперечуєте.

В цьому випадку справа йде в суд, а суд - це час співробітника ДАЇ, за який він може настригти з десяток лохів. А крім того, показання фену, як я вже сказав, до справи не приш'єш. Якщо на візир - справа гірша; треба дивитись на екранчик і піднімати нормативну базу. начебто зараз візири заборонили, але я точно не знаю. Пишу про те, що знаю :).

Зауважу, що я обидва рази був з дружиною (фактично, свідком), але навесні мене зупиняли за проїзд прямо зі смуги повороту (я був сам, о 8-ій ранку, на літній машині), і коли я сказав про протокол, то теж відпустили. Тобто діє на них в першу чергу пропозиція писати протокол. Але для того, щоб її робити, треба бути морально готовим йти в суд і сплачувати офіційний штраф. Оскільки я давати хабарі не вмію і не люблю, то в мене варіантів все одно немає :).
Хоча у нас не так все кепсько з міліцією, як в Росії, але до ідеалу ще теж неблизько. Але мені чомусь здається, що цю проблему дуже просто вирішити, і ось, як:

Треба розділити міліцію на дві частини - державну кримінальну поліцію і комунальну охорону правопорядку. Кримінальна поліція повинна займатись виключно розслідуванням кримінальних справ за зверненням громадян або коли їй передають певні питання або комунальна охорона, або суди. При цьому можна буде скасувати таку структуру як прокуратура (яка дублює функції міліції в багатьох аспектах). Комунальна охорона займається патрулюванням територій, доглядом за порушеннями на транспорті (ДАЇ), тими правопорушеннями, які відносяться до адміністративних, а також, оскільки вона здійснює патрулювання, то вона затримує злочинців "по факту" або по гарячих слідах і передає їх в кримінальну поліцію для проведення слідчих дій.

В структурі судів також виділяється окрема ланка для розгляду кримінальних справ.

Кримінальний і кодекс про адміністративні правопорушення переглядаються, щоб виключити дублюючі статті (наприклад, будь-яке хуліганство має бути тільки адміністративним порушенням, рівно як і спротив органам правопорядку, якщо він здійснюється без використання зброї). Таким чином будь-яке діяння буде однозначно або кримінальним або адмінстративним. Також повинна переглядатись система покарань кримінального кодексу. Штрафи і умовні покарання мають бути винесені за межі КК, натомість має бути введена система дрібних відсидок (до 3-х міс., в окремих поселеннях).

Комунальна охорона має очолюватись виборною особою, яка повинна обиратись одночасно з мером і місцевими депутатами, та вільно відкликатись виборцями. В кримінальну поліцію приймати на роботу тільки осіб з вищою юридичною освітою, в кримінальні суди - осіб, які ніколи не працювали в кримінальній поліції. Комунальна охорона повинна мати окрему структуру навчальних закладів і комплектуватись виключно із місцевих жителів.

Описаний підхід дозволить декриміналізувати суспільне життя, повернути кожній структурі властиві їй функції (охоронець правопорядку не буде бачити злочинця в кожному перехожому, та й повісити на невинного статтю йому буде набагато важче) і повагу громадян. Ефективність охорони правопорядку буде залежати від самих громадян, які не будуть боятися звертатись по допомогу в органи охорони правопорядку (оскільки такі органи будуть місцевими і кожен буде знати, де він живе і кого і від кого захищають). Кримінальна ж поліція буде позбавлена планів по посадках і водночас легше буде проводити контроль за справами, що закриваються (в т.ч. за гроші).


Як ви вважаєте, буде така схема працювати?
Як ви вважаєте, наскільки швидко зламають сервер Табачника, зважаючи на цю інформацію?
Попередній їздив 3-ма чи 4-ма машинами, з яких було два однакові (вочевидь броньовані) мерседеси S-класа. Новий влаштовує зажигатєльноє шоу з одного мерседеса і 6 чи 7 машин охорони. Цікаво, його "охорона" ніде крім донецьких дворів не вчилась основам охорони?
Ходив сьогодні платити податок на доходи фіз. осіб. Справа полягає в наступному: якщо доходи отримуються і податок з них не перераховує роботодавець (як це зазвичай буває на основному місці роботи), то необхідно подавати річну декларацію і сплачувати податок за рік. Начебто не проблема. Але податок сплачується за реквізитами, які відмовляються приймати комерційні банки. Тобто треба йти в ощадбанк і платити там (ті безвідмовні :). Звісно, готівкою. А тепер уявіть собі - сплата кількох десятків тисяч гривень (не така вже й велика сума як для податку, до речі) перетворюється на шоу для оточуючих пенсіонерів, які прийшли отримувати свої пенсії або платити за квартиру. І добре, якщо тільки шоу, а не кримінальну історію (купа грошей може й таке спровокувати). Мені цікаво одне: як платять податок ті, хто отримує прибуток в мільйон чи більше на рік? Привозять торбу з грошима в ощадбанк ? :) До речі, як возять гроші торбами, я якось розповім. Незабутнє враження.
Сьогодні витратив 3 години (без 5 хвилин) на розмитнення. Вантаж прийшов через UPS. Позвонила дуже ввічлива жіночка, розповіла що робити і запропонувала підготувати гроші щоб приїхав кур'єр і привіз розмитнене. Але оскільки знаємо ми ці приколи, то я поїхав сьогодні сам. І митні брокери і митні інспектори *дуже* ввічливі і приязні. Я був просто в захваті від них. Але все одно - паперову тягомотину не перемогти. Годину простирчав на митному складі для огляду (інспектори перевіряли якісь складні вантажі), решту часу зайняли папірці. Взяли з мене (чи помилились чи що, не знаю) 1451 грн мита + ПДВ і 178 грн за послуги брокерів. Але нарешті девайс розмитнено, стоїть заряджається. Огляд буде завтра. UPS'у 5 балів за якість.
"Владелец медиахолдинга News Corporation Руперт Мердок считает, что дни бесплатных новостей в интернете сочтены"

А я считаю, что владелец медиахолдинга хоть и владелец, но при этом профессиональный идиот. Т.е. он не идиот по профессии, а идиот вследствие профессии. Господин Мердок торгует товаром - новостями, и, как следствие, считает (он обязан считать), что его товар имеет ценность для людей. Обязан самому себе, иначе не продаст. Но правда (не святая правда, а правда потребителя - у производителя своя правда) такова, что людям не нужны новости, и особенно нынешние "мусорные" новости.

В современном мире люди перегружены информацией. Человек сейчас потребляет новости (если это не новости, которые являются предметом деловой деятельности человека или его хобби) в фоновом режиме - в телевизоре с утра или по радио во вставках между музыкой. Ценность таких новостей для человека стремится к нулю или даже падает ниже (так, многие переключают радио, чтобы не слушать новости).

Хочется напомнить господину Мердоку, что бесплатные новости в интернете и стали бесплатными потому, что они не могли быть монетизированы. Уже были попытки продавать подписки на электронные версии газет и журналов. Эти попытки провалились: люди не готовы платить за контент, когда схожий контент можно получить за углом бесплатно. И более того, если этот контент навязывается многочисленными порталами и поисковыми системами.

Таким образом, получать деньги за новости можно только в случае, если новости пропадут из прямого доступа, например вследствие законодательного регулирования или картельного сговора основных информационных агенств. Но какое государство добровольно позволит убрать из информационного пространства такой мощный пропагандистский механизм как подача новостей в нужном ключе? А ведь каждое государство имеет и возможность законодательного регулирования и государственные информационные агенства. Думаю, господину Мердоку компетентные органы еще разъяснят, кто в стране хозяин. В России, наверное, разъясняли бы, как в песне у Талькова, кирпичом.

Конечно, утопиям господина Мердока не суждено сбыться. А вот противоположные тенденции уже имеют место быть в различных странах. До колыбели демократии они пока не добрались, однако и Китай и Россия уже мониторят и "корректируют" (..."рабочий - ключом"...) подачу новостей в соответствующих сегментах Интернета. Радует то, что хоть в Украине это никому не нужно (а здесь вообще ничего никому не нужно, лишь бы галушки сами в рот прыгали).

Треба було згаяти годину часу і ми вирішили заїхати в парк Слави. Із здивуванням знайшли там оце:



(знято від станції Юних Техніків в напрямку Лаври).

Спочатку вирішили, що це якась чергова культово-релігійна споруда. Але реальність виявилась набагато цікавішою.



Що має *символізувати* цей фалічний символ, ми здогадатись не змогли. Написів теж не було. Лише на табличці, що повідомляла про ремонт/будівництво, з'ясувалось, що це частина меморіалу пам'яті померлим від Голодомору.

Я не знаю, хто затверджував проект з такими "художніми" елементами як на знімку



і чим він керувався.

Я розумію, що меморіал потрібен - люди не знають (і не вірять, завдяки російський пропаганді) в страшну сутність Голодомору (зокрема люди їли власних дітей, і їхали від цього з глузду). Але дизайн цього монументу страшний і пригнічуючий (це я ще забув сфотографувати вхід в пекло, який вони зобразили прямо перед цією композицією).

Держава створює свою історію. Це нормальний процес, який йде всюди, від новобудов стародавнього Єгипту (на питання, що робить баштовий кран на території храму в Луксорі, гід, який вчився в Києві і розумів, що каже, відповів "будують старовинний храм". Десь навіть фотка є.) до сучасної Росії. Але історія повинна надихати на якісь конструктивні дії, просувати героїв, бути прикладом для сучасних людей і для тих, хто прийде за нами. А на що надихає цей меморіал? Та й навіщо його було пхати між радянським фалосом парку Слави і Лаврою (а за Лаврою ще один хрін у вигляді Матері-Батьківщини стирчить)? Невже на тому клаптику землі мало історичних місць? Хай би знесли новобудову в Маріїнському парку і замість неї поставили меморіал -- оце була б Справа. А так - чергове відмивання і розкрадання державних коштів. В той час як в київських лікарнях на обід тільки пісна овочева юшка.

  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30