За життя

Копроекономіка в дії.

Коли я 15 років тому купував автівку, за програмою Exclusive можна було вибрати кольори з 30-40 штук, причому, палітра була рівномірною. Самих морських кольорів було 3 чи 4 штуки, а тоді було кілька красивих червоних, жовтих тощо. Я тоді вибрав найкрасивіший морський, ніколи на дорогах такого не бачив (з ремонтопридатністю все гаразд - на Віпосі вирівнювали вм'ятину році в 15-му, і змішали кольори по місцю так, що вийшов оригінальний морський).

Позаминулого року заїжджав на СТО в Братиславі, подивився сучасну палітру - кольорів вдвічі поменшало. Але цікаві мені ще були - зокрема, лишався темніший морський.

Сьогодні зайшов на сайт програми Exclusive - кольорів штук 30, але на практиці - біля десятка, з яких три сині (і всі три убогі), три зелені, кілька сірих різного ступеню чорноти, і пара штук червоних. Все інше - варіації базових (metallic, pearl та matte). І ще один зелений і один жовтий (не металік, просто такі кольори). З красивих - лише два фіолетові, але вони в житті будуть дуже темні.

Все. Одна була марка авто, і та скурвилася.  
Ми не знаємо, що трапилося в ауді, але із їхнім покращенням дизайну, котре сталося протягом 2007-2012 років із моделями A4-A8 і Q3-Q7, схоже, покінчено. Дивитись на це одоробло без сліз неможливо.
В Audi приїхав лікар мозкоправ і вправив мізки дизайнерам!

Пояснюю. TT завжди була обмилком. Уродський дизайн із посунутим вперед "кокпітом", притаманний багатьом двомісним машинам (Пежо RCZ туди ж), котрий не оновлювався роками.

Водночас, в Ауді зробили абсолютно незрівнянну машину, A5, котра неодноразово отримувала винагороди за дизайн. Але в 2011-му році A5 зіпсували. Модель 2012 року із переробкою передньої і задньої оптики загубила свою агресивність і перетворилась на А4.

Аж ось в ТТ перенесли загальні обриси А5, а заодно переробили оптику на більш агресивну і сучасну.

І хто зна, може в 2015-му доведеться пересідати з А5 на ТТ ...

Це - ТТ, а не А5, як може здатись!
Porsсhe буде займатись розробкою платформи для люксових автомобілів. Так я не пойняв (с) - а чим буде займатись Audi після того, як "передньомоторні платформи, що використовуються на моделях А3-А5" застаріють? І що буде з моделями А6-А9 і Q7?
Audi представила гібридний Q5. Шкода, що на чисто електричний чи на plug-in hybrid поки що не розкачалась. Доведеться брати те, що є.
Audi збирається виготовляти R4 - молодшого брата R8 і конкурента Tesla Roadster в кузові Targa. Але як на мене, то він більше схожий на TT і занадто легковажний. A5 набагато красивіший.
Був сьогодні в Віпосі (ділер Ауді в Україні). У них тих R8 - як гуталіну у котячого дядька. Щонайменше 3 штуки. І, до речі, коштує він зараз 111-116 тис. євро - стільки ж, скільки Jaguar XKR кабріолет. Я чомусь думав, що R8 значно дорожчий.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30