За життя

Чудовий маркетинговий хід - купляєш пару шкарпеток, а третю шкарпетку отримуєш безкоштовно.
В Латвії в багатьох закладах, аж до таких як поштове відділення чи магазин Латтелекома на 2 особи (персоналу), запроваджено електронну чергу. Неймовірно зручно, всі сидять спокійно і немає всіх цих "вас тут не стояло". Щоправда, в кабінет до лікаря в поліклініці черга жива (а в реєстратуру - електронна).

Враховуючи, що запроваджено чергу всюди, очевидно, що вартість її впровадження мінімальна, а значить, це можна зробити і всюди в Україні, було би бажання і розуміння. Водночас це є чудова бізнес-ідея для спритного підприємця в Україні -- продаж реманенту, монтаж і супроводження таких систем.
...Вот, скажем, предприниматель Ф., человек легко возбудимый, но при этом крайне разборчивый в деловых связях, предложил друзьям создать сайт со стартап-порнографией. «Представляете, — говорил мечтательно предприниматель Ф., — зашел — там идеи стартапов. Тысячи! По рубрикам. Коммуникации, IT, сервисы, медиа... Нет, не так: по сумме вложений. Нет, по типу инвестирования. Нет, по срокам реализации! Нет, нет! По потенциальному уровню публичности!» Тут предприниматель Ф. смущенно спохватывался и краснел. «Ну, в меру своей испорченности представьте себе, — скромно говорил он. — Так вот: заходишь туда, выбираешь себе... Такое что-нибудь. Смотришь. Заводишься бешено! Идеи прут. Прямо представляешь себе: как, с кем.. Вот так можно... Вот тут так еще... И еще так! И вот сюда вложиться! И вот это подтянуть! Сердце колотится, глаза слезятся... Ну, и отпускает через пятнадцать минут. Встаешь себе, идешь жить дальше, ни волокиты, ни рисков, ничего».

Twitter - не межа. Потрібно зробити сайт, де запис може складатись лише з одного слова. Звичайно, це слово може бути довгим, а дехто буде чітувати, з'єднуючи слова знаком підкреслювання _ , але це неважливо: головна задача сайту - дати людям швидко висловитись. Гадаю, мало кого турбує те, що їх ніхто не читає. І запис з коментарями на такому сайті може виглядати так: Осінь!!! - Нарешті! - Дочекалвся? - Авжеж - Ненавиджу - Чому? - Мокро. - Сумно:( - Красиво! Гадаєте, нежива ідея? А як на мене, як раз.
Тут можна почитати доволі цікаву ідею про нарахування пенсій. Цікава вона не тільки тим, що нова, але й тим, в якому незвичному ракурсі розглядається питання пенсій.
В мене нещодавно (і це сталось раніше інформації про викид нафти в мексиканській затоці) оформився в голові план щодо будівництва будинку під землею. По-перше, економія на опаленні і кондиціонуванні (в ідеалі вони будуть непотрібні), по-друге, можна пересидіти певні катаклізми.

Ось і американці думають так само. Компанія пропонує сховища, які можуть утримувати і забезпечувати людей протягом аж до п'яти років. І я вважаю, що це дуже слушна ідея.
Наснилася мені сьогодні коцепція гри наступного сценарія: Ведучий згадує двох історичних осіб, в яких є щось спільне з точки зору їхньої історичної ваги або роду діяльності або чогось схожого. Від одної особи береться власне ім'я, від другої - прізвище. І решті граючих називається це вигадане ім'я. Інші учасники мають знайти вгадати осіб, знайти зв'язок між ними І назвати ще одну історичну особу (реальну), що має такий самий зв'язок. Варіант 1: ведучим є вчитель, а учні обговорюють між собою пропозиції. Варіант 2: кожен називає тільки третю історичну особу, а ведучий дивиться, хто першим дасть правильну відповідь, і передає йому бразди правління. Приклад (з української історії): Богдан Литвин. Спільне те, що обидва зрадили - Богдан Хмільницький зрадив війську, якому присягав, а пан Литвин - народу, якому присягав. Причому, результатом зради ставав короткостроковий термін головування над виборним органом. Третя особа - Мороз. Приклад (з російської історії): Петр Толстой. Третя особя - Столипін. В чому зв'язок?
В Киеве на Контрактовой площади есть харчевня "Домашня Кухня" (быстрое и качественное питание с постоянным потоком посетителей в более сотни человек в час). Это единственная известная мне точка в радиусе 500 метров (не считая Киево-Могилянской Академии и других подобных заведений), где есть туалет, куда можно достаточно легко зайти с улицы. А Контрактовая площадь - это место, где кроме прочего пьют пиво на лавочках. Т.е. спрос на услугу фантастический. Что сделали горе-проектировщики в харчевне -- крошечные туалеты, в которые постоянно очередь. А ввиду лета и пива сотрудники харчевни не нашли ничего умнее, чем повесить на дверях в харчевню (с улицы) сообщение "по техническим причинам туалет не работает". Как выяснилось, туалет таки работает. Нюанс номер один - человек, который хочет в туалет, прочитав надпись, пойдет искать туалет, и как клиент он для харчевни потерян на сто процентов даже если он пришел кушать (ибо проверять истинность надписи, если ему припекает, он вряд ли станет). Нюанс номер два - а почему вместо дурацких объявлений не брать деньги за туалет? При тамошнем потоке людей 2 или даже 3 гривны за посещение отобьют и стоимость бабушки "на кассе" (на табуретке) и обслуживание туалета. А посетителям - проход по чеку бесплатно. Никаких проблем с шаровиками и дополнительное привлечение потенциальных клиентов. Один недостаток - помещения туалетов не просто маленькие, а крошечные (размером с два вагонных туалета мужской, в женский не заглядывал).
Готівка має погано пахнути. Ні, вона має смердіти. Причому, її сморід має виділятись тим більше, чим тепліше купюра чи монета, а тримати гроші в кишені має стати майже неможливо. Таким чином у людей з дитинства вироблятиметься рефлекс триматися подалі від грошей (чи тримати гроші подалі від себе). Користь від цього подвійна - по-перше, гроші ніхто не буде тримати під матрасом (а від тих, хто тримає, смердітиме за версту), а по-друге, люди нестимуть гроші в банки, тим самим стимулюючи ці самі банки. Ну і витрачати готівкові гроші люди теж будуть із радістю. Побічні ефекти такого підходу теж чималі - суттєво зменшується розмір корупції (бо від хабародавця в момент передачі хабара буде йти шлейф гірший ніж від скунса, а отримувача хабара можна буде вирахувати просто за запахом), ДАЇшники починають працювати як слід, державна служба миттю перетворюється на службу, а не на годівницю. Ну і так далі ... А для розрахунків можна використовувати електронні картки і інші безготівкові форми розрахунку.
Мабуть, ви бачили, що в деяких супермаркетах та торгівельних центрах відкрили торгівельні точки з продажу соків-фреш чи кукурудзи з баночки (до речі, кукурудза непогана, якщо вам треба швидко перекусити, краще ніж пиріжок з другом людини). Треба відкрити мережу точок , де продавали б свіжі овочі і фрукти (миті!) поштучно. Тобто, щоб можна було придбати два банани, або одне яблуко або навіть скибочку кавуна. Це теж для перекусу набагато краще, ніж згадані пиріжки.
Американський електронний (і не тільки) журнал Entrepreneur опублікував статтю-витяг з книжки про 55 ідей (бізнес-напрямків), які потребують менше 5 тис. для початку. Хоча це витяг, в статті наведені з коротким коментарем всі 55 ідей.

Частина ідей специфічна для США чи західних країн, а частина ідей може прижитись у нас якщо не як основний заробіток, то як додатковий або як оплачуване хоббі. Звичайно, більшість цих ідей потребують певного професійного підгрунтя, або наявності певних фізичних чи матеріальних ресурсів. Але якщо ви шукаєте, чим зайнятись, простий перегляд переліку може наштовхнути вас на якусь цікаву і оригінальну ідею. Як вам наприклад "спеціаліст з підготовки кошиків подарунків" або "планувальник весіль"? На Заході це цілком реальні бізнеси.



Взято звідси. Там же і деталі.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30