За життя

Детальна стаття з продовженням про те, які бувають типи кузова у легкового автомобіля.
Із великим зацікавленням читав правила українського правопису 2007 року. Виявляється, у нас звідкись взялось багато слів з літерою "г тверде" (на клавіатурі її немає). Коли я вчився в школі, їх було всього 4 чи 5 слів (гроно, агрус, ганок, ще щось). Також маємо складні правила стосовно и та і в середині слів.
Якщо хтось не вірить в телепатію, то ось вам доказ: кілька днів тому френд опублікував одну брутальну анімашку. Я її дружині показувати звісно не став (сам я до таких речей ставлюсь спокійно, але жінкам таке показувати не треба). А на ранок дружина розповіла, що їй ця анімашка снилась. І ні, ЖЖ вона не читає (принаймні мою френд-стрічку).
Заїзжав вчора в більярдний магазин за аксесуарами (прийшов час міняти наклейки на кіях, і крейда вже зтерлась) і побачив в продажі дитячий більярд -- стіл розміром, мабуть, 2.5 фути, два кії, кульки, крейда до них ... За все щастя - 718 грн. Так що якщо в кого є діти і ви хочете навчити їх більярду, - саме те, що треба.
Купив нарешті вчора два об'єктиви, 55-300mm (телеоб'єктив) і Macro 100mm (для макрозйомки). Довго вагався, брати 55-300 чи 18-250: перший дає якісніші фотографії і більше наближення, а другий універсальніший (тобто його можна не знімати). Перемогла спеціалізація. Результати будуть днями, як підемо в ліс по гриби.
Залишили сьогодні собак самих вдома (на території, звісно). Два великих чорних тер'єри і один маленький білий "сообразили на троих " - заловили кішку (не знаю, де вони її взяли) і розпотрошили її. Їсти не стали (при тому, що з ранку голодні сидять). А вчора їх пияка якийсь ледь не нагодував власними пальцями. Він вночі поліз їх погладити, мабуть. Я вчасно вийшов на гавканину щоб побачити це і прогнати пияка. Так що скоро перейдемо на самообслуговування в аспекти годування.
Дуже сподобалась задачка, тому скопіюю її сюди: В монастыре висят две веревки из редкостного шелка. Они прикреплены к середине потолка на расстоянии 1м друг от друга и достигают пола. Вор-акробат хочет украсть как можно больше веревки. Высота потолка 20м. Вор знает, что если он спрыгнет или упадет с высоты более 5м, то не сможет выбраться из монастыря. Поскольку лестницы у него нет, ему остается только лезть по веревке. Он нашел способ украсть веревки почти на всю длину. Как это сделать? Взято звідси. Я розв'язав задачу приблизно за хвилину, а ви? До речі, відповідь на сайті, звідки взята задача, неправильна (я вже написав в коментарі правильну).
Цікава стаття про віруси для альтернативних ОС
27-го жовтня вийшов VMWare 7. 30-го я відправив їм в HelpDesk листа стосовно правил апгрейду bulk licenses. Відповіді досі немає. 3 дні тому я відправив листа на sales@vmware.com з тим же питанням. Відповіді досі немає (всі підтвердження того, що запити дійшли до адресата, в мене є). Короче, людям гроші непотрібні.
В книге "Мифический человеко-месяц" (руководство по IT менеджменту) упоминался "принцип грузовика" - сколько людей должно попасть под грузовик, чтобы проект провалился. Чтобы при моем попадании под грузовик (на машине ибо пешком я не передвигаюсь) не развалилось все, что я создавал последние 10 лет, я пишу парашютные инструкции для родственников и сотрудников. А у вас есть такие инструкции?
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31