За життя

VPS

Два дні витратив на те, щоб зрозуміти, чому сервер (VPS на найбільшому в UK хостері, до речі на опен-сорсному Xen'і крутяться, а не на порядному VMWare) раптом став гальмувати. Нічого не знайшов. Написав вранці в сапорт. І отримав чудову відповідь: "It looks like hte hypervisor you were on was overloaded. I will migrate your virtual machine to a new hypervisor, this should resolve your performance issues." F-U-U-U-U .. В цих клоунів що, мониторинг навантаження не стоїть? Питання риторичне, мабуть...

А на сапорті, як ви вже, мабуть, здогадались, сидять індуси.
Олімпіаду слід проводити в Антарктиді. Щоб не заважала людям працювати. А то до серверів не дістанешся - всі канали забиті околоспортивним лайном.
За умовами ліцензії наші молотки можуть тестуватись безкоштовно протягом певного періоду (30 днів з можливістю подовження). Тобто видаються користувачеві для *тестування*. Що в ліцензії чітко написано - "не для користування". Але ж ні. Знаходяться дятли, котрі пишуть дослівно "ми у вас брали молоток на тестування на 90 (!) днів, але ми ним користалися цей час і хочемо користуватись ще пів-року. Можна ви нам його безкоштовно дасте на пів-року?". І це хрін з великої міжнародної компанії з трьохлітерним доменом. Після того як я ткнув його носом в ліцензію, товарищ не посоромився спитати "ой, а я цього не знав (ліцензію мав прочитати без прочитання неможливо розпакувати молоток - ЄМ). А можна нам хоч на 30 днів поки ми тут будемо обговорювати питання купівлі". Був відправлений лісом.
rose-burning
Написав певну систему класів (це я проектую скелет Framework'а - писати 90% коду будуть програмісти). Почав з тестування окремих методів. Запуск тесту виявив (а) design flaw в net framework стосовно виклику event'ів (я гадав, що вони перевіряють кількість обробників - а ні фіга, (б) дві помилки в коді самого тесту, (в) помилку в коді першого ж методу, для якого я зробив тест (метод Log ;).
Так вийшло, що корпоративна електронна пошта у нас була на дефолтному сервері і обслуговувалась чим попало sendmail'ом. Далі проблему спама і вірусів вирішували хто як міг. Я користуюсь сервісом від netaddress.com (вже років з 15 як той сервер з'явився).

І от нарешті я вирішив розібратись із проблемою глобально, тобто поставити нормальний сервер. Нормальний = webmail, antispam, antivirus і imap. І аліаси з форвардами нормальні. Ставити Exchange якось не гріло, розбиратись із опен-сорсом також. Тому було поставлено SurgeMail.

Все, що було потрібно, в ньому є (антивірус в платній версії, але це мене влаштовує оскільки я плачу за ПЗ, котрим користуюсь). Веб-пошта і налаштування доступні через HTTPS, налаштування антиспама гнучкі і налаштовуються глобально, на рівні домена І на рівні окремого користувача (те саме і з іншими налаштуваннями). Конфіг текстовий, але все можна задавати і через веб-інтерфейс. Аліаси і форварди підтримуються, також користувач сам може ними керувати.

Сам сервер працює як на вінді, так і на різних фрях з лінуксами (але сам сервер не на Java, як це не дивно). Оскільки у нас офісний сервер на вінді, це дуже зручно.
Точка зрения определяется местом сидения.

Я, скільки працюю (з 95-го року), веду боротьбу за зручне місце для сидіння (вави в головах батьків приводять до проблем зі спиною у дітей). Було перепробувано багато різних рішень, від звичайних офісних крісел до стільців з упором на коліна (про нього можу розповісти детальніше). Було куплено в будинок два крісла Pilot (в гуглі знаходиться, якщо цікаво). Просидів я на ньому роки з три, але все в нього є свої ергономічні проблеми (скажімо так - його судячи з усього розраховували на статур з задньою частиною на ~10 см більше за мою).

Восени за гроші фірми (освоювати ж треба ) вирішив таки розщедритися і купив собі в офіс крісло Recaro Guard в тканині з 4D підлокотниками. І відчув різницю -- я в офіс став їздити відпочивати на цьому кріслі. А пару тижнів тому, коли виникла необхідність знову працювати вдома (точніше, неможливість працювати в офісі без того, щоб перти туди робочу станцію), вирішив зробити інвестицію і купив собі ще один Recaro Guard додому. Сьогодні забрав. Хотів замовити зі штучної шкіри, щоб не заляпувати тканину, але мені запропонували наявне з вітрини з 40% знижкою. А коли вже забирав, з'ясувалося, що це натуральна шкіра. Так що я тепер і вдома відпочиваю. Щоправда, хотів ще клавіатуру (Microsoft Natural Keyboard 4000) почистити (4 роки, засмітилася), розібрав почистив, а потім вирішив нову купити :). Так і справджуються анекдоти про "в того попільничка засмітилася".
У греків з фантазією було погано. Так, Сизифа вони примусили закочувати камінь на гору - досить природна дія для Греції. В Києві підійшли до питання більш творчо. Так, я вчора спостерігав людину, яка вибирала водорості з води граблями на станції прокату човнів в Гідропарку. Маю підозру що це заняття нескінченне (в рамках сезону), оскільки ростуть вони швидше, ніж їх збирають. Хоча це і не є підставою їх не збирати.
8 (вісім) діб. Android 4.0.1, батарея рідна, вік 6 місяців (тобто навіть не нова вже). Модель SE Experia neo V з екраном 3.5" (аналогічно iPhone). Апарат не вимикався і використовувався мною в звичайному режимі - розмови, смс, трохи wi-fi (качав апдейти до десятка програм), трохи шахів, bluetooth в машині, навіть яндекс.карти там десь в хвості є. Знайдеться хоч один еплукожер з аналогічними показниками часу роботи від батареї? sony
Оригинал статьи на LifeGlobe.net

Эта замечательная конструкция находится в Париже и представляет собой пчелиный отель. Вы наверняка зададитесь вопросом, для чего же пчелам и шмелям нужны отдельные домики ведь они живут группами в ульях?

пчелы





Ответ прост: существуют виды пчел, у которых каждая самка плодородна, и такие виды пчел не могут жить в коммунах. Для этого и создаются отдельные домики.

Пчелиные отели необходимы по многим причинам. Дело в том, что за последнее время популяция пчел падает. Проблема и в среде обитания и в пестицидах, которые губительно влияют на опыляющих растения пчел.

Способствовать размножению пчел в городских условиях довольно трудно. Поэтому люди решили немного помочь природе и построить пчелиный отель( его еще называют отель для жуков и насекомых).

Люди, которые способствуют развитию и размножению пчел, безусловно, имеют от этого большую выгоду. Ведь пчелы опыляют фрукты и овощи на их дачных участках.

дом для пчел

Отельчики для пчел могут быть разных размеров и форм, но все они служат для одного благого дела – для помощи насекомым, в которых так нуждаются наши продукты питания, растущие на грядках.

Домики не должны представлять собой труднодоступные конструкции, насекомое должно с легкостью влетать и вылетать из своего нового домика, при этом не чувствуя опасность со стороны окружающих предметов.

Отверстия, которые высверливаются в дереве, должны быть под наклоном, чтоб дождь не смог затопить домик. Расстояние между дырочками должно быть достаточным, чтоб пчелы не жили в тесноте.

  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31