За життя

Пока в мире идут неспешные разговоры о Semantic Web, Web 3.0 и прочих ярлыках, будущее уже за углом (с дубиной для вебмастеров). Гугль, Yahoo и Bing сообразили на троих такую вещь как Schema.org. Это унифицированная иерархическая система тегов для содержимого веб-страниц.

В чем суть: имеется некоторое (достаточно большое) количество XML схем, описывающих различные виды объектов. В HTML страницах те или иные данные помечаются тегами со свойствами, определенными в соответствующей схеме. Пример с сайта schema.org в конце записи.

Это, собственно, и составляет ядро семантической сети. Больше схем, хороших и разных, и мы имеем Web 3.0.

А на днях Google сообщил, что кнопка +1 позволит добавлять в Google+ сразу блок со страницы вместе со своей рекомендацией. А для того, чтобы эта функция работала, нужно добавить на страницу ... сюрприз, сюрприз... схему.

Так что вебмастерам есть теперь кусок счастья - обновлять сайты и все страницы (особенно там, где контент прописан вручную).


Google.org (GOOG)

Contact Details:

Main address:
38 avenue de l'Opera
F-75002
Paris, France
,

Tel:( 33 1) 42 68 53 00 ,
Fax:( 33 1) 42 68 53 01 ,
E-mail: secretariat(at)google.org

Members:
- National Scientific Members in 100 countries and territories: Country1, Country2, ...
- Scientific Union Members, 30 organizations listed in this Yearbook:

Member1
,

Member2
,

History:

Існує думка, що певні фізичні величини, що вважаються константами, з часом змінюються. Зокрема, є дані про зміну періоду напіврозпаду певних випромінюючих елементів, за якими міряється вік Землі.

А ось і ще один, простіший, доказ. Мікрохвильова піч певної паспортної потужності стала працювати вдвічі потужніше протягом останнього року. Попередні два роки працювала нормально. Протягом останнього ж (календарного) року стали істотно потужніше працювати електричні сушарки для продуктів. При цьому якість струму в мережі не змінюється -- у нас на вході стоять стабілізатори і інвертор.
Почалося все з того, що роки з два тому я почав періодично хворіти якоюсь гидкою інфекцією із досить специфічним проявом (тільки нежить і слабкість, без жодних інших проявів). Періоди були досить довгими тому закономірність не вдавалося знайти.
В цьому сезоні я помітив, що проблема з'являється частіше, і здебільшого після поїздок на Мазді. А мені ще впала в очі реклама "антибактеріального чищення кондиціонера". "А це ідея!", - подумав я і поїхав здаватись.

Ліричний відступ. Перший показник того, що кондиціонер треба негайно чистити - вологий або затхлий запах з вентиляції одразу після заведення машини (якщо кондиціонер вмикається автоматично). От тільки я цього 2 роки тому не знав :(
Кондиціонер мені на мийці почистили шляхом розпилення чогось там за допомогою спеціального приладу. Але це, як на мене, не сильно допомогло. Тому я вирішив почитати, що пишуть люди в інтернеті. Люди пишуть різне - і піна в дренажну трубку, і розпилювати медичні засоби в отвір салонного фільтру, і "бомбочки" - балончики, котрі випаровують хімію в повітря.

Я купив в ATL засіб Liqui Moly з трубочкою, котрий треба було виприскувати в кондиціонер. Зробив все за інструкцією, але забув витягнути салонний фільтр. Не сказав би, що кардинально допомогло.

Витяг салонний фільтр і купив новий. Поставив. Різниці не відчув.

Купив 0.5 л хлоргексидину і намагався розпилити його в отвір фільтру (фільтр витяг). Він дуже швидко осідав, я побоявся залити запобіжники, тому від ідеї довелося відмовитись. Але залив цим хлоргексидином весь салон (під килимками, під сидіннями тощо) і вент.канали (починаючи від забірника повітря під капотом) і потім ввімкнув пічку на 32 градуси і рециркуляцію повітря салону (щоб хлоргексидин так пройшов). Ще й салонний фільтр оприскав цим же. Нууу ... певний ефект є, як мені здалось.

Пройшло 3 дні. Сьогодні купив пінний засіб, котрий треба заливати через вент.канали (через трубочку) в випаровувач (чи як там його) кондиціонера. Зробив за інструкцією. Після цього проїхав пару кілометрів, тому результат буде видно пізніше.

Де-інде пишуть, що по уму треба розбирати кондиціонер і мити його всередині милом. Але Мазда пройшла лише біля 45 тис.км за 4 роки і сьогоднішня піна виходила (через дренажну трубку) біла, тобто там не так і брудно, щоб витрачати два дні на гру в конструктор.

В мене в запасі ще куплена сьогодні бомбочка. Завтра маю їхати в Переяслав. Якщо сьогоднішній засіб не допоміг, тоді поставлю ще бомбочку. Написано, що бомбочка вбиває все-все (і досить токсична для людей, тому треба потім салон провітрювати кілька годин), але може хоч так позбавлюсь від проблем.

Одне добре - після всіх цих засобів запаху в машині немає ніякого взагалі. Тому був куплений виводок освіжувачів повітря із різними запахами, - буду експериментувати.

І , до речі, офісні і домашні кондиціонери страждають на ту ж хворобу і їх теж потрібно дезінфікувати.
Вот в думах о скорости оборота, и его оккультном влиянии на некую туманную, такую загадочную "биржу" и "экономику" и проходят дни и годы в спокойных размышлениях аналитега.

Это на самом деле страшно. Марин Ле Пен права. ОНИ просто НЕ ПОНИМАЮТ. Не видят. Это слепые водители слепых. Зомби.

Впрочем, шила то в мешке не утаишь, не прошло и нескольких минут беседы, как реальная цифирь нарисованного баблоса - около триллиона - ощутимо раскорячилась в тумане лжи неприятной правдой.

После этого потреблять еду перестал не только сосед, но и сам аналитег.


До чого я посилаюсь на цю історію? Бо в наших краях часто можна почути питання "невже наші керівники не розуміють, що їх дії ведуть країну до катастрофи?". Так, вони дійсно не розуміють. Як і цей аналітик, вони живуть в вигаданому світі.

Але чому так сталося? Де здоровий глузд? Насправді, кожна людина живе в світі ілюзорному, котрий сама собі створює на підставі інформації, що надходить. І найбільше і найкраще корегує цей світ інформація, котра надходить від супротивників і опонентів. Наше ж керівництво (як і оті аналітики, і як сучасна академічна наука) не хочуть ані бачити ані чути нічого, що протирічить їхньому світогляду. Критичне мислення має таку ж силу, як уявний дракон Лема.

Ноги в цієї проблеми ростуть із одностайного комуністичного "адабрям-с", вихованого роками сидіння на зборах, нарадах і тому подібних ганебних явищах. Демократія - лайно, але вона найкраща із реальних форм хоча б тому, що вона примушує будь-якого істукана прислухатися до голосу опонентів (або того істукана валять).

Коди не буде.
а слово "кішка" - від оклику "киш"?
Чоловіче ім'я співробітника Гугля в США: Ram Ramani. Ну це як би до нас приїхав індус на ім'я Баран Бараненко.
Чоловіче ім'я з Еквадору - Stalin Vinces (можете перевірити в гуглі, це реальна людина).
Вчора в будівельному магазині намагався зрозуміти, навіщо вони продають оптоволоконну сітку. Виявилось, сітка була скловолоконна.
Якщо вам потрібно обчислювати складні вирази, то вбудований в 7-ку віндовий калькулятор їх насправді підтримує! Дужок немає серед кнопок, але якщо вираз набирати на клавіатурі, то дужки набираються і використовуються. Більше того, в історії можна редагувати входження і вставляти вираз туди. Увага! Якщо вставляти вираз із дужками через Ctrl-V прямо в калькулятор (а не в рядок редагування виразу в історії), то дужки втрачаються. Звісно краще було б використовувати AnyCalc, але ця програма не працює під Windows 7, а зв'язок із автором втрачено.
Зазвичай я купую креветку ТМ "Бухта Изобилия" 120/150 в синій упаковці . А тут вона зникла кудись і я був змушений взяти в Метро щось невнятне, а саме креветку 90/120 від TM Vici. І що вам сказати ... вона коштує 40 грн/кг (вважається дешева), але більш смачної креветки я ще в житті не їв (а ми перепробували все, що пропонується в Києві серед креветок). Поїхав сьогодні купив ще три пачки цих від Vici.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31