За життя

...провів пів-дня. А питання посте -- в дописі про водіїв-ідіотів яку юзерпику обрати - про ідіотів чи про машини? Нарешті вирішив, що про машини, оскільки вона відображає сутність допису. Сьогодні вдруге цього тижня їхав по Хрещатику від Європейської площі в сторону бесарабки і далі центральними вулицями. І думав про те, що жителів Києва, тих що за кермом, можна всіх без винятку брати і ставити до стінки - це нікчемні егоїстичні люди. А висновок цей я зробив з дуже простого факту - на жодному світлофорі жоден водій не дотримався правила "не виїзжай на перехрестя, якщо не можеш його проїхати". Більше того, оскільки я цього правила дотримуюсь завжди і безумовно, то я мав клопіт із тими, хто виправся в залишене мною перед собою місце і тих, хто стоячи ззаду сигналив мені, щоб я виліз на перехрестя і закрив всім проїзд. Бабуся, яку я забирав з лікарні, і яка спостерігала прямо під лікарнею чергове шоу, влаштоване такими водіями (я виїзжав задом, оскільки не міг розвернутись, а ті ідіоти вирішили, що треба заїхати у вузький проїзд , бо зачекати пів-секунди вони не могли), висловилась максимально жорстко для неї - "таке враження, що в Києві живуть одні жлоби". І зважаючи що вона, дочка ректора одної з київських академій, мала змогу з дитинства спостерігати розвиток і занепад Києва, гадаю, що вона таки мала рацію. Дійсно, найкраще київських водіїв можна описати словом "жлоби".
Руки в них ростуть з дупи, щоб решту справ було легше робити через ту ж дупу. - Щоб отримати WinQual сертифікацію, необхідно мати сертифікат Verisign'а (чому не проходить інший сертифікат, ніхто не знає). - Щоб отримати сертифікат Verisign'а, необхідно зареєструватись в D&B. Це коштувало нам кілька місяців часу і купу нервів при наявності чесної компанії. Більше того, врешті решт їм не підійшов запис в D&B, але нам вдалося пройти їх параноідальний контроль. Ок. Маємо сертифікат. Поїхали далі. - Щоб підтвердити наявність сертифіката, необхідно скачати з сайту microsoft певний EXE файл, підписати його цим сертифікатом і відправити назад. Чому саме EXE? Чому саме такий шлях? Чому підписувати локально на комп'ютері? Могли б якийсь ActiveX зробити для цього. - Щоб підписати файл, необхідно скачати утиліту. Утиліта є - один EXE файл. Але вона вимагає встановленого на комп'ютері CAPICOM (COM бібліотека для CryptoAPI). Яку брати невідомо де, якщо комп'ютер не програмістський. Ок, підписали. Далі йде чудова форма з валідацією, в якій в якості країни є Undefined, а поштові індекси з пробілами (в Канаді і UK такі) не приймаються. Нарешті акаунт створено і попереду нас чекає підписування купи Legal Documents. Далі буде ...
Женился узбек на хохлушке, и говорит ей:
- Вот если я домой пришёл, и тюбетейка у меня вот так (сдвигает тюбетейку на левый бок), то всё хорошо, петь будем, любить будем, но если тюбетейка у меня вот так (сдвигает тюбетейку на правый бок), то СМОТРИ! Чтобы была ТИШЕ ВОДЫ, НИЖЕ ТРАВЫ!
А новобрачная ему и отвечает:
- Хорошо, но тогда уж и ты знай, если ты пришёл домой, и руки у меня вот так (складывает руки на груди), то всё хорошо, петь будем, любить будем, тише воды буду, ниже травы. Но если руки у меня вот так (упирает руки в бока), то МНЕ ПОФИГУ, НА КАКОМ БОКУ У ТЕБЯ ТЮБЕТЕЙКА!


Вчора писав про схильність людей, яким дали владу, створювати складнощі ближньому свому.

Сьогодні спостерігав чергове підтвердження. В рамках програми "бережи здоров'я змолоду" ходив в діагностичний центр, що на мінському масиві. Платно (це важливо). Два епізоди на одному і тому ж стільці для очікуючих. По-перше, класична для радянської і пост-радянської медицини ситуація, коли лікарю пофіг, що вказано в талончику. Лівих людей заведуть і "безкоштовно" (тобто за мій же кошт, бо я вимушений платити за себе і за того пасажира), і без черги. Якби це була комерційна клініка, то такий лікар би отримав по шапці. Але тут він, лікар, кум королю. І те, що я заплатив гроші, а в результаті прогаяв там 45 зайвих хвилин, то нікого не хвилює.

Епізод другий стався в сусідньому кабінеті, поки я сидів в коридорі, тому зовсім точних деталей я не перекажу. Але сутність така: жінка прийшла до ЛОР-а з якимось папірцем, виданим в п'ятницю. Я не зрозумів з-за дверей, чи то був знімок, чи направлення. Лор вимагав від жінки свіжий знімок і направлення. Вона їх подавала. Але проблема була в тому, що на тому папірці була дата 11.02.09. Лікар же не хотів приймати цей папірець і як баран твердив, що то старе (хоча їжаку зрозуміло, що 11.02 було в п'ятницю і помилка там цілком ймовірна, а також можна розрізнити папірець, написаний 2 роки тому і написаний 2 дні тому). Короче кажучи, так і не прийняв лікар ту жінку. Попрепирались вони хвилини три (5 чи 6 ітерацій одного і того ж діалогу), потім жінка не витримала і пішла.

Так от до чого це я ... Коли в цій країні людина людині вовк, то пофігу, на яку літеру починається прізвище президента. І як цих людей лікувати, теж незрозуміло - вони впевнені в своїй правоті, адже їм надали право приймати ті рішення, які вони приймають.
Вопрос армянскому радио:
- Будет ли третья мировая война?
- Нет, но будет такая борьба за мир, что камня на камне не останется

Гірше зла можуть бути лише борці з ним. Оскільки як боротися зі злом, відомо, а як боротись із борцями - ні. Більше того, борців захищає закон.

Коли людині даються повноваження приймати рішення, людина тлумачить ці повноваження не як відповідальність за вирішення певного питання, а як карт-бланш на заборону та на знущання над іншими людьми. При цьому неважливо, про що йдеться, людина буде підміняти прийняття рішення тупою забороною.

Моя стара бабця вирішила, що їй не жити без клофеліну. Клофелін - це насправді ліки від тиску, і вони їй реально допомагають (вона їх десь діставала ще донедавна, але той канал перекрили). Ок, сходила вона до лікаря (в 83 роки це досить нетривіальний квест - треба отримати на рецепт три печатки від трьох людей, яких періодично немає на місці, а поліклініка - кілька кілометрів пішки від будинку). Рецепт вона вицарапала. Мені окремо довелось їздити в область забирати рецепт і їхати за ліками в Київ, оскільки ліцензія на продаж клофеліну є тільки в мережі аптеки гормональних препаратів, яка є лише в Києві. І тут тупа аптечна вівця, яка не має ані вищої освіти , ані мізків в голові, заявила, що вона не може розібрати (досить якісно написане) прізвище лікаря щоб співставити його з прізвищем на печатці. Рецепт треба переробляти.

А от хтось може мені пояснити, кого і від чого захищають МОЗ і довбані борці з наркотиками, заводячи такий порядок купівлі ліків? Що, наркомани не знайдуть чим задвинутись без клофеліну? Чи може повії не будуть грабувати лохів, якщо не зможуть підсипати їм клофелін в шампанське? І найнеприємніше те, що всі ці борці за здоров'я нації той же клофелін чи інші заборонені до обігу ліки можуть брати на базі без рецепту і без проблем (проходили, знаємо).
Nokia E6 . Якщо це не фейк, то ми бачимо як останній великий виробник телефонів піддався істерії сенсорних поверхонь і сплюндрував чудовий тактильний інтерфейс звичайних фізичних кнопок на користь сенсорних недоробків. З головою лишилися приятелювати лише поодинокі китайці з Gigabyte і Huawei.
Поїхав сьогодні з дочкою в музей мініатюр Миколи Сядристого, котрий знаходиться в Лаврі. Де точно він знаходиться, я не пам'ятав, тому ми зайшли в правий вхід і обійшли фактично всю Лавру по колу. Так от, десь посередині подорожі нас зупинила кіоскер і запропонувала купити квитки на екскурсію по Лаврі. На моє заперечення, що ми йдемо не на екскурсію, а в музей мініатюр, я отримав відповідь, що раз музей на території, то треба платити і за вхід на територію. Ну добре, заплатили ми за цей вхід (причому, чимало - 24 гривні, і це мене порахували чи як студента чи якось так) і пішли. Так нам навздогін повідомили, що ми можемо ще й екскурсію по Лаврі послухати. Знущаються вони, чи що ... А в самій Лаврі весело -- куполи міняють на нові золоті (паразити свідомості).
І забивати їх шляпкою вперед... Це я про тих індійських мавп, яких понаймав Microsoft у відділення мобільних технологій. Купив в п'ятницю дружині телефон HTC Imagio замість старого якогось-там HTC. OS - Windows Mobile 6.5.3 + TouchFlo 3D. Що я можу сказати -- чудовий пристрій. Стілус є, екран хоч і резистивний, але пальцем керується без жодних зусиль, наче він ємнісний. Працює швидко, інтерфейс пальцеорієнтований, я стілус діставав один раз перевірити, чи є там детектор вийняття стілуса чи ні (є). WiFi і cellular data connection піднімає і кладе автоматично (на відміну від того ж андроіда, де їх треба руками включати). Короче кажучи, майже ідеальна система. І що зробили ті кляті мавпи? Викинули все і зробили покидька Windows Phone 7, з яким Microsoft вже пролетіла (вони ще смикаються, але провідним аналітикам вже все з ним зрозуміло). А ще краще - цвяхи-сотки позабивати шляпкою вперед тим самим індусам і Балмеру заодно з ними...
Открыл заяц в лесу обменный пункт. Меняет рубль на рубль и 20 копеек. Собрались звери, думают - в чем же подвох и когда заяц разорится. Пошла лиса, поменяла - деньги настоящие, не обманул косой. Дала рубль - получила рубль 20 коп. Пришел медведь, поменял и начал спрашивать:
- Слышишь, косой, что ты делаешь?
- Видишь, меняю один рубль на 1 рубль 20 коп.
- Не держи за дурака, сам вижу! А как это? Ты хоть рентабельность считал?
- Да зачем мне та рентабельность! Ты посмотри, какие обороты!

По Києву продають зимові фрукти. Корольок, хурма, шарон. Причому, на більшості лотків під вивіскою королька продають хурму (різницю всі знають?). Так от, прикол в тому, що корольок коштує 17-18 грн, а хурма - 20-25. Де логіка, я вас питаю?
Те, що вона пропонує останні дні, я можу прочитати-розібрати з 3-4 спроби (тобто я натискаю refresh і отримую нову картинку). Щось в датському князівстві не те ...
  • Архів

    «   Вересень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30