За життя

Якщо вам як і мені, дуже хочеться весни, то купуйте собі смартфон на андроіді і ставте DaysUntil Widget. Цей віджет дозволяє вам розмістити на головному екрані маленький блок, котрий показуватиме, скільки днів лишилось до певної дати або події. Дату можна задати вручну або взяти подію з календаря. Віджет безкоштовний, береться на маркеті.
Microsoft представила версію Windows 8 для мікропроцесорів на базі архітектури ARM. Це перший раз з 96-го року, коли Windows з'являється на процесорах архітектури, відмінної від x86 (початково Windows NT розроблялась для майже десятка різних платформ). В той же час, Intel (мабуть переймаючись долею своїх прибутків) анонсував, що Android 3.0 буде виконуватись на планшетах із мікропроцесором Atom (на базі архітектури x86), в той час як звичною для андроідів є платформа ARM.
Тут в деталях и цифрах описывается, почему разработка софта для огрызков (впрочем, как и для других мобильных платформ типа Андроида, но это уже не из статьи) является большой лотереей, а сам рынок - пустой пузырь.

Я еще летом говорил о том же самом (кому нужно, знают, где) более применительно к андроиду, но там ситуация еще хуже.
Поставте собі Hungry Shark. Море рибок і дитячого задоволення. Я навіть купив собі платну версію за 4 долари.
Прийшов сьогодні лист від Google'а. Тепер разом із програмою необхідно створювати багато графіки (нижче). Таким чином частково (хоча й мінімально) обмежується діяльність шахраїв і аматорів, які сабмітили різний непотріб.

Цитата:

Finally, we are adding support for larger promotional graphics to showcase your application. In addition to the currently required app screenshot, you will be required to upload one “feature” graphic. Supported promotional assets will now include:

- A “feature” graphic, landscape aspect ratio, 1024 x 500 (required).

- A high-res icon, 512 x 512 (required).. The Android icon design guidelines located at http://developer.android.com/guide/practices/ui_guidelines/icon_design.html apply.

- 2 screen shots, 320w x 480h, 480w x 854h, or 480w x 800h, increasing to 8 screen shots in the future (1 required).

- A link for a promotional video hosted on YouTube (optional).

В часи засилля дурнуватих лопат смартфон Gigabyte GSmart 1305 виглядає досить пристойно. По-перше, він невеликий, а по-друге, в нього є апаратні кнопки для підняття і покладення трубки і ціла кулька для скролінгу! Щоправда, ОС тільки Android 2.1 (могли б вже і 2.2 запропонувати), і характеристики середні, але для дзвінків, довідника і календаря (а що головне для смартфона?) достатньо з головою - в дружини є HTC Hero із дуже схожими показниками. Одна проблема - без стілуса редагувати будь-які тексти нереально взагалі. Якби мені так не подобався мій Nokia E66 (суто апаратна частина!), я б собі взяв цей GSmart.
Чому в більшості мобільних пристроїв не можна вказати нагадуванню, щоб воно повторилось через певний проміжок часу? В WinMo, Android - просто не передбачено таке, в Symbian S60 v3 є команда на повторення, але наскільки вона відкладає сигнал, - хто його знає. Взагалі складається враження, що розробники мобільних систем живуть на іншій планеті, а спілкуються телепатично. Бо користуватись тим лайном, яке виходить з їх тентаклів, просто неможливо.
Motorola нарешті зрозуміла, що стилусом писати зручніше. Щоправда, поки що тільки китайцям, але сподіватимемося, що для решти людства ці телефони теж запропонують. І хвороба ера цеглин-пальцетикалок почне попускати.
Titanium. Дозволяє писати для андроіда, iPhone/iPad і десктопів на JavaScript, Ruby тощо.
Щоб не забути, а може і ще комусь згодиться.

Scripting Layer for Android. Scripts can be run interactively in a terminal, in the background, or via Locale. Python, Perl, JRuby, Lua, BeanShell, JavaScript, Tcl, and shell are currently supported, and we're planning to add more.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30