За життя

Це Сісі. Пахне лимоном. Дуже схожа на оцей Mamy Blue, але як видно, колір відрізняється (Mamy Blue більш синя, а ця більш рожева). Сісі були куплені як такі, що дохнуть, в садовому центрі по 15 гривень. Два кущі я реанімував і віддав, а один висадив. Минулий рік він був слабенький, а цього року подарував отаку здоровенну (квітка розміром з невеличкий піон) і дуже запашну троянду.


Останні, мабуть, цього року. Насправді, маленькі червоні досі цвітуть, і ще цвіте пара кущів, чиї фотографії я вже постив. Але всі, які цвіли цього року, я вже фотографував, а повторів не буде.












Про цього представника рослинного світу я писав всього лише три місяці тому і виглядав він кепсько. А ось він зараз:



(зображення розмите, бо йшов дощ і міняти об'єктив під дощем мені не хотілось, тому знімалось макрою).


Погода сприяє розвитку троянд. Це останнє, що у нас зараз стоїть в вазочках:



Ця дійсно дуже незвичного малинового кольору, точно як [у мене] на фотографії:



Ця хиталась, тому нечітка. Взагалі вона буває чорніша, а буває червоніша. Від чого залежить, не знаю - може від погоди.



А цими весь кущ обсипаний (причому кущ минулорічний і росте в тіні!). Ця вчорашня, тому трохи зав'яла, а сьогодні штук 15 нових розкрилось:

Як я згадував, з деякими трояндами зима обійшлась особливо жорстоко. Цього чудового представника сорту Elf довелось зрізати під корінь. Власне кажучи, я думав, що йому гаплик. Але ні! Диво-картопля творить дива. Якщо придивитись уважно (на повному розмірі), можна помітити маленькі рожеві цяточки. Це пагони. І вони перетворяться в чудові потужні гілки. На сьогодні картопля не допомогла лише двом трояндам, і то ще не кінець (ми ще поборемося!).
Як я згадував, троянди важко пережили зиму. Частину довелося пересажувати, решту обрізати майже під корінь (вони минулорічні, тому товстих стовбурів не було). Та й ті, що обрізані, не давали великого сподівання на гарний результат. Тому довелось звернутись до народної практики.

А практика полягає в наступному:

на кінчик гілки куща чи дерева, в якого слабке/погане коріння чи яке треба "підтягнути" з інших причин, насаджується картоплина (на щастя, в мене була малесенька картопля, яка почала проростати). Ця картоплиня тягне як насос соки по гілці, стимулюючи і саму гілку, і коріння рослини.


Таким чином мені вдалося врятувати всі кущі троянди, що лишились в землі, крім одного (можливо, що і він піде, тільки пізніше). Зараз використовую ту ж практику на горіху і їстівному каштані.
З 15 кущів троянд 4 загинуло повністю (треба міняти), майже всі інші довелось конкретно порізати. При тому, що всі троянди були замульчовані як слід (тобто, чому вони *загинули*, незрозуміло).

Але це й на краще: я на базарі сьогодні вже придивлявся до нових варіантів. Дуже красиво виглядає чорний принц, непоганий також Black Magic і червоно-чорно-білий щось-там-пов'язане-з-puzzle'ом Фокус-Покус.


Бузкова - це Шарль де Голль, жовта - не пам'ятаю. Цікаво, що Шарль де Голль схожий за запахом і кольором на Мамі Блю, але це все-таки різні сорти - бутон зовсім різного кольору до розкриття. Шарль де Голль був куплений три тижні тому (лише? А здається, так давно вже це було...).





Кущова троянда, сорт Mamy Blue. Колір справжній. Яскраво пахне лимоном. Якщо завтра розпуститься до більш красивого стану, фотку заміню.

Цікаво, що куплена була на базарі за 15, здається, гривень (чи за 35? не пам'ятаю вже).

  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30