За життя

Знаете ли вы, дорогие религиозные друзья, что джайнисты главным запретом имеют непричинение зла любому живому существу включая насекомых. Например, они фильтруют воду перед поливом, чтобы не утопить насекомых, которые могут быть в воде. Интересно, есть ли у них комары?
В Англії поставили на постамент авіамодельку аеробуса A380. Моделька має розмір справжнього Boeing-737. Я впевнений, що це привіт прихильників концерну Airbus компанії Boeing.
Не знаю, чи вже весь ЖЖ обігло, чи ні, тому додам свій внесок. Китайці роблять штучні курячі яйця. Головне, щоб не підробні презервативи, бо тоді нам точно всім труба ...
На GreenWorld цікава стаття (до речі, не простий копіпаст, а творча обробка) інформації про числовий ряд Фібоначчі, число 1,618 (вам це щось каже?) і т.п.

Зверніть окрему увагу на перелік джерел, бо там теж є що почитати (і дуже цікаво).

Девід Лінч про Малхоланд Драйв: "Скринька і ключ. Гадки не маю, що вони значать." Негідник...
Знаете ли вы, уважаемые болтуны и болтуньи, что древнеегипетские иероглифы, использовавшиеся в качестве алфавита (да, в древнеегипетском языке использовались как символьные обозначения слов, так и иероглифический алфавит) не имеют букв (обозначений) для гласных звуков? Таким образом, имена собственные египетских фараонов - выдумка археологов. Мы можем узнать звучание только некоторых имен, которые донесли до нас древние греки. А был ли Аменхотеп Имнухтапом или Амныхтупе, нам неизвестно. Не потому ли они вымерли, что крестьяне в своей молитве богам не могли замолвить слово за фараона - ведь они не знали его имя?
Коли я вчився в школі, в класі зі мною вчилась дівчина з прізвищем Ромащенко. В неї мама щось на місцевому телебаченні ще вела. В інституті зі мною в групі вчилась дівчина на прізвище Романченко, і вона була дуже схожа зовнішністю і голосом на колишню однокласницю. Зараз я періодично відвідую лікаря, жінку на прізвище Романенко. І вона дуже схожа голосом на маму колишньої однокласниці.
Спускаючись сьогодні по куренівському узвозу спостерігав посеред дороги збиту курку. Мабуть втекла з психіатричної лікарні.
В українській мові прийняте слово <em>вершки</em> для позначення жирної частини молока, яка збирається в верхній частині посуду після відстоювання вказаного молока. Однак, як з'ясувалося, є ще слово <em>сливки</em>, і в селі двома цими словами позначають різні поняття. <span style="font-size: smaller;">А в західно-монголії все однакове - слівкі.</span><br /><div style="margin-left: 40px;"> </div><div style="margin-left: 40px;"><br />В 86-му році після Чорнобиля я потрапив в село Бакали Туймазинського р-ну хрін-зна-якої області в Башкірії. Коротше, на Уралі. І там мене пригощали <em>сметаною</em>, яка більше нагадувала масло, але була ледь-ледь кисленька. Більше я ніколи такої сметани не зустрічав.</div><div><br />А нещодавно мачуха привезла мені з села в Полтавській області склянку того, що в цьому селі називають вершками. Це була та сама сметана, яку я 20+ років тому їв в Башкірії. Як з'ясувалося, це продукт сепараторний, тобто молоко переганяють на сепараторі і найгустішу частину збирають як вершки. Він і зараз нагадує мені щось середнє між маслом і сметаною, але він взбивається міксером до стану взбитих вершків (зберігаючи при цьому свій ледь кислий смак). А <em>сливки</em> у них - це те, що ми вважаємо вершками, тобто зміст верхньої частини посуду з молоком після відстоювання. Вчора привезли з іншого села молоко на моє замовлення. Сьогодні в ньому зібралось 300 грамів (з 3-літрової склянки) чистих "сливок". Вони рідкі, але дуже тягнучі і на ложці, якщо перекладати нею, слід залишається майже як від сметани. Але вони не кислі. І більше 150 грам їх не вип'єш -- по-перше, дуже ситні, а по-друге, дуже жирні. <br /><br />На жаль, такі речі по селах просто так не продають, шукати треба. </div>
У цікавенна стаття про лабіринти з ілюстраціями.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31