За життя

Свого часу я писав, що якщо Росія - це Нігерія в снігах, то Україна - це північне Зімбабве. За мінімального бажання можна знайти між нашими країнами досить багато паралелей.
Коли UMC МТС вводили черговий пучок тарифів і схем мобільного зв'язку, вони зробили все, щоб користувач з'їхав з глузду. Я вчора зранку провів пів-години намагаючись зрозуміти, що мені вибрати для випадкового використання інтернету на смартфоні (основний інтернет в мене на CDMA), а потім ще пів-години намагаючись зрозуміти, як це ввімкнути.

Справа в чому: є стара послуга Гіпер.НЕТ, яка в мене працювала 5 чи 7 років. Чомусь зараз якщо дивитись в Інтернет-Помічник, то вона начебто вимкнена. А ще вони ввели якийсь Смарт.НЕТ з дешевшими тарифами. Його треба ввімкнути, як з'ясувалося, але в Інтернет-Помічнику його немає, і в голосовому меню теж.

Я позвонив оператору, дуже чемно поспілкувався і оператор сказав, що мені прийдуть налаштування на телефон. Ок. За 15 хвилин прийшов пакет СМСок і власне налаштування, все прописалося в смартфон і смарт.нет став каналом зв'язку за умовчанням (власне, тільки його і було надіслано). Чудово, все ок.

Це був вступ.

А тепер слідкуйте за руками.

О 22.20 (тобто вже пізно ввечері) я отримую другий комплект СМС-ок від МТС, що мені буде надіслано налаштування Інтернету. Я ще подумав, що це дублікат ранкових. Оскліьки я вже ліг спати, мене це роздратувало (але і врятувало) і я поліз дивитись, що ще мені надіслали. А надіслали мені повний комплект налаштувань APN'ів, тобто WAP, WAP MMS, WAP GPRS тощо. І от тут на мене чекав сюрприз. APN'ом за умовчанням став WAP.

Що б сталося якби я не звернув уваги на ці налаштування? Гадаю, влетів би на дуже велику суму, спробувавши покористуватись інтернетом (адже відомо, що WAP коштує набагато дорожче звичайних сервісів). А МТС абсолютно чесним шляхом видурила б з мене купу грошей.

Маю сказати, що за Ющенка такого не було (с)

PS: доводиться вводити тег "шахраї", якого раніше не було :(
Поки була жива UMC, вона все-таки була українською компанією. МТС став російським, що труба. І нехай оператори розмовляють гарною українською мовою, і голосові меню теж чудово локалізовані. Але там, де робот очікує на голосову відповідь абонента (конкретно в автоматизованій системі оцінки якості сервісу), українська мова не розпізнається. Російська розпізнається чудово і з першого разу. Тобто тим, хто впроваджував систему, на думку впасти просто не могло, що хтось може користуватись іншою мовою, ніж російською.

Половина сервісних повідомлень теж не українізована :(

І до речі - у нас мали ще рік тому ввести сервіс зі збереженя номеру телефона при зміні оператора. Це працює чи так і не ввели?
В Тридесятом королевстве
(Трижды десять - тридцать, что ль?)
В добром дружеском соседстве
Жил еще один король.

Тишь да гладь, да спокойствие там, -
Хоть король был отъявленный хам,
Он прогнал министров с кресел,
Оппозицию повесил -
И скучал от тоски по делам.


В.Высоцкий, Странная Сказка.
Це і про Україну сказано. Никакой правитель не приходит просто так. Даже если он пришёл посредством дворцового переворота, завоевал данную страну, спустился с луны – всё равно это не просто так. Тем более если он приходит надолго, на многие годы. Потому что, как справедливо говорил Наполеон, штыки хороши во многих отношениях, но на них нельзя сидеть. Ещё более усугубляет неслучайность появления правителя – избрание посредством демократической процедуры. Хотя бы и слегка подтасованной. Я не склонна вообще-то преувеличивать роль этой процедуры в становлении легитимности правителя, но всё-таки избрание дополнительно свидетельствует в пользу неслучайности. Вообще, ничего абсолютно случайного не происходит ни в отдельной маленькой жизни маленького человека, ни в большой жизни большой страны и её народа. Народ вызывает из своих недр именно ЭТОГО правителя. Это вовсе не значит, что он этого правителя любит или хотя бы уважает. Вполне возможно, ненавидит и презирает, обзывая «злобным карликом». Совсем не обязательно любить или уважать правителя. Бывает и так, и эдак. И мужа-алкоголика несчастная жена тоже не любит и не уважает, но это не отменяет того факта, что он – её порождение. Именно он в житейском море откликнулся на эманации её духа. Ровно то же самое происходит с правителями. Правитель откуда-то появляется (очень часто из безвестности), откликаясь на некие эманации, вибрации, токи (называйте как хотите, терминология не сформирована), исходящие от народа. В этом смысле правитель – это коллективное зеркало народа. Часто, весьма часто это зеркало ему не льстит. Но посмотреть стоит: поучительное открывается зрелище.
Двоголовий соняшник: Кольорова гама відтворює прапор України. Сама по собі квітка символізує квітучу Україну. Єдність двох квіток на одному стеблі символізує об'єднання Східної і Західної України під мудрим керівництвом Президента (як варіант - єдність і узгодженість дій Президента і Верховної Ради для невпинного покращення життя в країні). Стиглість рослини символізує досвідченість і зрілість рішень, що приймаються. Зернятка рослини символізують ідеї з проведення радикальних економічних і політичних перетворень в Україні. Наявність пустих місць (виїдених зернят) символізує фактичне проведення реформ. Відсутність рослин навкруги вказує, що ці реформи приносять плоди за межами нашого зору. Листки символізують багатовекторність політики України, її відкритість для діалогу як з північним, так і зі східним сусідом. "Голови" ж повернуті в різні сторони світу (в пошуках кредитів). Композиція подарована нам природою, що вказує на Природу як первине джерело всіх багатств України. І лише ті, хто працює, знають, скільки часу і сил треба вкласти, щоб виростити такого мутанта.
З кожним днем все більше автомобілей мають на своєму склі прапори України. Причому, прапори ці можна помітити як в "звичайних", так і в дуже дорогих автомобілях. Шкода лише, що не вдається придивитись на водіїв цих автомобілей. Якщо що, то я свої купував один на дорозі за 10 грн, другий на Петрівці за 15.
Їде негр в трамваї і читає Кобзар. Сусід дивиться і в шоці питає:
- Шановний, я бачу, що Ви читаєте таку книгу! То хто ж Ви є?
- Я - щирий українець!
- Ну нічого собі! А хто ж тоді я?
Негр, уважно оглянувши сусіду,
- А хто Вас знає... Може москаль, а може й жид!

Спілкуюсь тут у справах з одним дрібним сервісом в сфері послуг з обробки документів. Гроші там маленькі, але скільки кажуть, стільки і сплачую (тобто ніхто не заважає за сервіс брати більше, але і надавати той сервіс).

Коротко: телефоную сьогодні: "у вас мають бути зразки вже готові. Можна я за годину приїду заберу?". У відповідь, "ой, ви знаєте, дуже багато роботи сьогодні, підїзжайте завтра". Постає питання - а що ж вони таке роблять, якщо вони не можуть обслугувати клієнта? В чому полягає їхня робота, якою вони так зайняті?
Не секрет, що Володимир Вольфович Жириновський працює придворним шутом при Кремлі, тобто озвучує публічно думки, котрі серйозному політику (а тим більше президенту чи прем'єру) озвучувати не можна, якщо той хоче прокинутись на ранок в ліжку в мирній країні. Від ідей про миття чобіт в Індійському океані до різних соціальних потрясінь - все "обкатується" на Жириновському. Таким чином влада перевіряє суспільство на рівень (не)сприйняття цих ідей. Власне, питання - хто в Україні працює таким шутом? Колєсніченко? Єфремов з Чечетовим? Верховна Рада в повному складі?
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 342/2011
Про призначення М.Ставнійчук заступником Глави Адміністрації Президента України


У кожної людини є своя ціна. З самого ранку мені не дає спокою питання, чим (чи за що) купили Ставнійчук. Рідко зі мною таке трапляється.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31