За життя

Видавництво "Капелюх". Редагування і верстка книжок.

Це я все собі закладки роблю (локально закладки в мене не прижились -- я ними не користуюсь).
Черговий багатий книжковий ресурс. Дякую .
Оскільки я переконаний прихильник читання літератури (крім наукової, технічної і довідників) в електронній формі, то періодично дивлюсь на пристрої для читання. Починав я читати книжки ще з екрана комп'ютера в 94-му році. Потім це якось відпало (не до читання було), а коли з'явились КПК, почав читати на них. Чим зручний КПК - він завжди в кишені. КПК і комунікаторів в мене було штук 5, і всі використовувались для читання. Навіть з 2.8" екраном. Першою спеціалізованою читалкою був Rocket EBook -- REB 1100 (в 2002-му, здається, році), а потім був lBook v8, який мені дуже подобався, а зараз ним користується тесть. v8 же я купував дочкам, але старшій потім поміняли на PocketBook 360.

Суттєвим недоліком читалок є піксельний розмір екрану. На нього влазить текст, або пів-сторінки PDF. В PDF та DjVu зараз сканується велика кількість нехудожньої літератури, тому підтримка хоча б PDF є обов'язковою для читалки. Але читати PDF по пів-сторінки мені не подобається, та й глючать сучасні читалки з такими PDF'ами, тому я шукав собі повносторінкову читалку. Півтора роки тому купив iRex DR1000. Непоганий в принципі пристрій і дуже зручний, але є два нюанси. Перший нюанс - це батарея, якої вистачає на 8-10 годин читання. Тобто в принципі його треба часто підзаряджати. Але це не критично (якщо тільки не їхати кудись і читати в потязі). Другий нюанс - це після вимикання він завантажується хвилину, якщо не більше. Ще компанія-виробник збанкрутиіла, тому очікувати на оновлення не доводиться.

З останніх анонсів хочеться виділити два схожі між собою пристрої від ASUS: Note EA-800 і Eee Reader DR900. Обидва мають екран 1024*768 (що дозволяє читати немасштабовані PDF в повносторінковому режимі) і сенсорний екран (в першому стилусом, в другому пальцями). Ціна має бути доступна.

Залишилось побажати, щоб ергономіка була продумана і дозволяла лівшам користуватись цими пристроями (бо переважна більшість приладів зроблена виключно під праву руку).

Upd: Ще один пристрій з екраном 9.7" - від PocketBook. Але кнопки виключно під праву руку.
#cccccc; background-image:url(http://www.kommersant.ru/pics/blogbg.gif); background-position:bottom right; background-repeat:no-repeat; font-family:Arial; font-size:12px;" cellpadding="10" border="0">
открыть материал ...
Печать книг по требованию — print on demand — за последние пять лет изменила западный книгоиздательский бизнес. Идея сначала продать книгу, а потом ее напечатать имеет перспективы и в России. Издательства, не вкладываясь в тысячные тиражи, могли бы таким способом…

Друк на замовлення дрібним накладом.
Всі роботи Андрія Склярова (крім трактату про дух, його ще почитую інколи).

В своїй діяльності А.Скляров вивчає (на місцях) археологічні знахідки різних епох і вивчає їх з точки зору науковця, необтяженого догмами "академічної "науки". Будучи за фахом і стилем мислення інженером, автор не припускається необгрунтованих тверджень і непослідовних суджень. Якщо щось незрозуміло або не вистачає даних, він чесно каже "тут ми не знаємо", а не висовує теорії, висмоктані з пальця. Цим Скляров відрізняється як від "вчених", так і від "альтернативщиків", які задля підтвердження своєї точки зору приховують та підтасовують факти.

Я був в Єгипті і можу сказати, що багато пам'яток, на які вказує автор в роботі "Цивилизация древних богов Египта" дійсно мають всі ті позначки та особливості, які наводяться в книзі. А єгиптяни араби дійсно приховують всі дані і об'єкти, що можуть суперечити канонічній історії, яку вони просувають. До речі, копти ставляться до таких дій негативно (нам пощастило мати екскурсовода в Луксорі - копта, який вчився в Києві і мав дружину українку).
Айзек Азімов, "Приход ночи" (рос.). Про те, як реагують люди на настання ночі в світі, де ніч трапляється раз на дві тисячі років. Книга цікава тим що, зокрема, розглядає ситуацію, коли цивілізація і наука нездатні перемогти міщанство і релігію в умовах цивілізаційної кризи. Свобода преси обертається рупором міщанства в боротьбі проти науки. Апофеозом і закономірним наслідком стає всесвітня збожеволення людей, і тільки окремі підготовлені люди з науковців і священників залишаються при здоровому глузді.
Колись з рік тому я проводив уявний експеримент з моделювання біології і культури світу, в якому існує три статі. А зараз я як раз читаю роман Айзека Азімова "Самі боги", в якому одним із сюжетів (вони в книзі паралельні) розглядається така тристатева родина. Але Азімов пішов трохи іншим шляхом, змоделювавши всесвіт з іншими фізичними законами, тому біологія там зовсім інша, ніж в мене.
Бернар Вербер, "Танатонавти" / "Імперія Янголів" / "Ми - Боги". Це серія книжок, яку можна назвати трилогією (але "Ми - Боги" -- сама по собі є трилогією, оскільки одна товстенна книга з комерційних міркувань розбита на три частини). Танатонавтів я читав ще кілька років тому. Цікава розважальна версія певних сучасних поглядів на життя після смерті. Імперія янголів - продовження танатонавтів, де головний герой стає янголом. А от "Ми - боги" - це щось інше і набагато глибше. Автор моделює і вустами героїв обговорює різні події в розвитку цивілізації, викладає різні точки зору на роль груп людей та окремих особистостей на хід світової історії. І хоча в цій книзі теж повно trivia (автор розраховує на "широку аудиторію"), в книзі повно надзвичайно цікавих ідей.
Продовжуючи тему глобального потупіння, читаємо тут. Я на жаль досі не дібрався до Хакслі.
Михаил Радуга "ВНЕ ТЕЛА. Параллельная реальность и альтернатива виртуальному миру". Автор предлагает теорию и практические методики для путешествий в "альтернативную реальность". Для материалистов и скептиков: речь не идет об оккультизме, "выходе в астрал" (хотя это слово используется на сайте, как я понимаю, для привлечения любителей этого дела) и прочей ерунде, которой наполнены раскладки на книжном рынке. Сам автор, как мне показалось, занимает сугубо материалистическую позицию. Саму книгу можно скачать с сайта автора (по этой же ссылке и детальное описание книги). Данная книга содержит больше введение в теорию таких путешествий - практике посвящены другие книги на том же сайте. От себя отмечу - за три недели мне удалось один раз получить опыт такого путешествия. Не могу сказать, что оно существенно отличается от осознанного сновидения, но оно четче и дает большую степень контроля.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30