За життя

Результати за тиждень наступні: - шукаємо видавництво щоб замовити редагування тексту і підготовку макету. Надибали на видавництво, котре за помірні гроші надає повний спектр послуг із розкруткою і просуванням. - працюємо над сайтом - я знайшов декілька комп'ютерних програм для авторів. Дуже корисно на майбутнє (на казки такі програми не потрібні).
Пройшов тиждень з першого запису і того як я остаточно вирішив друкувати книгу. За тиждень зроблено: знайшов веб-дизайнера для розробки персонального сайту (mayevski.com, якщо що), продумав структуру і нариси дизайну сайту, розібрався з Drupal'ом і натягав модулів, котрі знадобляться для сайту, видав ТЗ дизайнеру. Подумав, що треба до одної з казок зробити короткий мультфільм, котрий буде популяризувати книгу серед жуйних тварин тих, хто надає перевагу малюнкам перед друкованим словом. Подивився ціни на cartoon production. Прикинув комерційну сторону проекту і зрозумів, яким чином можна відбивати гроші, що вкладаються в нього. Плани на наступний тиждень: дочекатися ілюстратора і замовити тестовий малюнок. Знайти мультстудію в Києві і обговорити з ними питання мультфільма.
Я вирішив видати казки окремою книгою. На сьогодні в мене лежить написаними 55 казок і вони періодично (хоча й повільно) дописуються. Далеко не всі казки публікувались в блозі, а зараз і опубліковані казки прибрані з публічного доступу. На те є багато найрізноманітніших причин. Зокрема це бажання розважитись (15 років займатись одним і тим же - мене вже нудить) і цікавість стосовно того, як виглядає інший аспект створення об'єктів авторського права, крім програмного забезпечення. Є й багато інших причин, але це головні. Так чи інакше, книгу буде видано. Це перший допис із серії, де я розповідатиму про свій досвід в літературній справі. На даний момент маємо наступне: - казки - бажання їх видати - маркетингового директора нашої компанії, котрого я залучив до справи - певний досвід (вищевказаного директора) із видаванням нехудожньої літератури У нас відібрані пілотні 10 казок для показу стороннім особам (звісно, що всі казки я роздавати нікому не буду, щоб не поцупили). Поки йдуть новорічні свята, ми чекаємо на ілюстраторів. Планується до кожної казки зробити повновісну кольорову ілюстрацію. Є два кандидати в ілюстратори, між якими я не можу вибрати з певних міркувань. Тому вирішили замовити їм по тестовій ілюстрації до казки про зебру. Чекаємо, поки вони звільняться. Видаватимемо книжку швидше за все за власний рахунок, хіба що випадково знайдеться видавництво, що зацікавиться книгою.
Роберт Уілсон, "Космічний тригер" (рос.) Про що книга - про незвичайні і надзвичайні зв'язки між подіями, людьми і оточуючим світом. Про те, як автор протягом багатьох років досліджував "окультні" сфери в пошуках себе і всесвіту, і як ці сфери пов'язані між собою. Про Тімоті Лірі (це окрема велика історія). Про беззаконня, що коїв уряд США. Про змови і заколоти, як справжні так і вигадані. Про Гурджиєва і Алістера Кроулі, про те, як квантова теорія суміщується із шаманством і ще про багато чого іншого. Це не художня література в звичайному сенсі - це швидше публіцистика + мемуари + трохи метафізики. Книга написана з гумором і самоіронією і зустрічаючи (численні) посилання на окультні науки і всіляку "нісенітницю", треба пам'ятати, що автор розповідає про свій досвід і свої пошуки, а не нав'язує щось читачеві. Водночас, якщо хочеться зрозуміти, на що ж посилається автор, слід мати певне знання про історію і філософію альтернативних поглядів на всесвіт і знання квантової фізики і сучасного стану в теорфізиці в загалому (зауважу, що книга писалась 35 років тому, і за цей час фізика зробила величезний крок вперед). Не можу не втриматись від згадки того оптимізму, з яким автор дивиться на майбутнє в аспекті вивчення людиною самої себе. Натомість ми отримали iPhone і Facebook.
Собі на пам'ять, іншим на користь.
Пару посилань глянув, це більше технічне, аніж організаційне. Але організаційне теж є.

Originally posted by at Подбирал знакомой ссылки
для ділової літератури. На Озоні придивився дві книги ("Связи решают все! Правила позитивного нетворкинга" і "Нетворкинг для интравертов") і вирішив купити їх в Україні через інтернет. Ткнувся в пару книжкових магазинів - то одного немає, то іншого, а то і нічого. На бамбуку було обидві книжки, але везли вони їх 10 днів. А колега підкинув посилання на ще кілька магазинів, з яких один відпав бо там не було одної з книжок, а три інші наведені нижче. http://***.biz.ua/ http://www.***.com.ua/ http://***.ua/ З інспекції магазинів з'ясувалося, що ціни на бамкуку на ~30% вищі. А тому бамбук йде лісом. Але дивна річ - в жодного з цих українських магазинів немає українського інтерфейсу. Тому вони теж йдуть лісом. А я шукаю здоровий український інтернет-магазин.
Иосиф Телушкин, "Еврейский юмор". Книга не тільки і не стільки з гумором, як про витоки і причини виникнення тих чи інших анекдотів, із описами національних рис характеру, і подій і правил, котрі ці риси формували.


В хорошо организованную религиозную общину приходит новый раввин.

Каждую неделю в ходе Шаббат вспыхивает баталия. Когда подходит время читать Sh'ma Yisra'el «Слушай, Израиль! Господь Всемогущий наш, Господь Един», половина общины встает, а другая половина остается сидеть. Стоящая часть говорит: «Мы непременно встаем при Sh'ma Yisra'el, поскольку это символ веры иудаизма. В ходе истории тысячи евреев умирали со словами Sh'ma на устах». Та часть, которая осталась сидеть, говорит: «Нет. Согласно Шульхан Арух [сборник еврейских религиозных законов], если вы сидели, когда подошло время Sh'ma, то вы остаетесь сидеть». Стоящие люди закричали на сидящих: «Встаньте!», тогда как сидящие кричат стоящим: «Сядьте!» Это выходит за рамки всех приличий, принятых при проведении службы, и раввин просто сходит по этому поводу с ума.

Наконец раввин узнал, что в ближайшем доме для престарелых есть девяностовосьмилетний человек, который стоял у истоков образования религиозной общины. Итак, согласно традиции Талмуда, раввин назначает делегацию из трех человек, взяв одного представителя от сторонников стоять, другого – от сторонников сидеть, и будучи сам третьим, отправляются к этому человеку. Они входят к нему в комнату, и человек от сторонников стоять при исполнении Sh'ma спешит к нему со словами:

– Ведь правда, что у нас традиционно вставали при Sh'ma?

– Нет, – слабым голосом отвечает старик. – Не было такой традиции.

Другой представитель подскочил от возбуждения:

– Традиция была сидеть при Sh'ma?

– Нет, – говорит старик. – Не было такой традиции.

Тут раввин уже не в силах сдерживаться, разъяренно кричит:

– Меня не волнует, какова была традиция! Просто скажите им делать так или иначе. Вам известно, что происходит на службе каждую неделю? Люди, которые встали, кричат на тех, кто остался сидеть, а те, кто сидит, кричат на тех, кто встал…

– Вот это-то и было традицией, – говорит старик.
Jak wiadomo, smoków nie ma. Prymitywna ta konstatacja wystarczy może umysłowi prostackiemu, ale nie nauce, ponieważ Wyższa Szkoła Neantyczna tym, co istnieje, wcale się nie zajmuje; banalność istnienia została już udowodniona zbyt dawno, by warto jej poświęcać choćby jedno jeszcze słowo. Tak tedy genialny Kerebron, zaatakowawszy problem metodami ścisłymi, wykrył trzy rodzaje smoków: zerowe, urojone i ujemne. Wszystkie one, jak się rzekło, nie istnieją, ale każdy rodzaj w zupełnie inny sposób.

Stanislaw Lem


Kiedyś jeszcze skorzystuje z tego cytatu.
Прогрес не стоїть на місці! Ще пів-року тому нормальної читалки не було. А зараз є аж дві - CoolReader і Moon+Reader. Обидві безкоштовні (Moon+Reader має платний варіант) і дуже потужні і гнучкі. Вони досить різні за своїм інтерфейсом, тому раджу поставити обидві і погратись ними, щоб вибрати ту, що більше до вподоби. У CoolReader'а мені перелистування більше сподобалося, а у Moon+Reader'а трохи iPhone'івський інтерфейс.
(рос) В.Р.Дольник "Непослушное дитя биосферы". Науково-популярна книга, написана біологом і присвячена темі "як закладені природою в процесі еволюції патерни впливають на поведінку сучасних людей". Звісно, в книзі йдеться не тільки про людей -- навпаки, автор використовує порівняння із тваринним світом для того, щоб показати, як ці ж патерни працюють в тваринному світі, і як вони трансформуються в світі людей.

Книга ставить величезну кількість питань з приводу того, що відбувається з людьми і суспільствами зараз, і дає на них відповіді. Зокрема описуються і обговорюються світові демографічні тенденції, особливо в їх зв'язку із біосферою. Також український читач знайде там багато цікавого з приводу поведінки сучасних українських павіанів.

За посиланнями в вікіпедії можна знайти і критику цієї книги, але головна проблема майже всіх критиків в тому, що вони не розуміють причин - для чого і на якому грунті писалась ця книга. Можливо для професійного психолога або соціолога запропонований понятійний апарат і фактаж будуть незвичні, незручні і навіть ворожі. Але книга описує біологічний аспект існування людей і не посягає на всеохоплююче пояснення всієї поведінки людини або соціуму.

Рекомендується для читання всім, тільки зауважте, що перші кілька сторінок можуть здатися трохи "дитячими" - гадаю, автор зробив це навмисно для того, щоб книгу могли читати і підлітки і щоб вони не злякались з перших сторінок. Далі все цікавіше і складніше :).

На жаль, в паперовому варіанті (хочу дітям купити пару екземплярів) я її в Києві поки що не знайшов.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30