За життя

VPS

Два дні витратив на те, щоб зрозуміти, чому сервер (VPS на найбільшому в UK хостері, до речі на опен-сорсному Xen'і крутяться, а не на порядному VMWare) раптом став гальмувати. Нічого не знайшов. Написав вранці в сапорт. І отримав чудову відповідь: "It looks like hte hypervisor you were on was overloaded. I will migrate your virtual machine to a new hypervisor, this should resolve your performance issues." F-U-U-U-U .. В цих клоунів що, мониторинг навантаження не стоїть? Питання риторичне, мабуть...

А на сапорті, як ви вже, мабуть, здогадались, сидять індуси.
За умовами ліцензії наші молотки можуть тестуватись безкоштовно протягом певного періоду (30 днів з можливістю подовження). Тобто видаються користувачеві для *тестування*. Що в ліцензії чітко написано - "не для користування". Але ж ні. Знаходяться дятли, котрі пишуть дослівно "ми у вас брали молоток на тестування на 90 (!) днів, але ми ним користалися цей час і хочемо користуватись ще пів-року. Можна ви нам його безкоштовно дасте на пів-року?". І це хрін з великої міжнародної компанії з трьохлітерним доменом. Після того як я ткнув його носом в ліцензію, товарищ не посоромився спитати "ой, а я цього не знав (ліцензію мав прочитати без прочитання неможливо розпакувати молоток - ЄМ). А можна нам хоч на 30 днів поки ми тут будемо обговорювати питання купівлі". Був відправлений лісом.
Останнім часом клієнти радують своєю дитячою безпосередністю. Займатись програмуванням вже ніхто не хоче. Я мовчу про європейців - в них робочий час дорогий, і вони рутинну роботу хочуть скинути на більш дешеву робочу силу (хоча знайшли куди скидати - італійці хочуть передати розробку в британську компанію, бугага). Але індуси! Приперся сьогодні індус. Каже "нам потрібна функція X для Blackberry (ще живий, так)". Я йому кажу, що у нас для Blackberry потрібна суттєва обробка напильником і йому буде набагато дешевше взяти опенсорсний продукт і доробити необхідну функцію в ньому (реально в опенсорсному продукті вже є 90% необхідного), аніж платити нам за доробку під Blackberry. Відповідь мене порадувала: "нам необхідний complete solution. Гроші - не проблема". Дожилися, індуси намагаються замовити індивідуальну доробку в Європі.
Зареєстрували по Європі торгову марку. І почалось - по парі разів на місяць приходять листи від різних "установ" (компаній), котрі виглядають як інвойс на оплату послуг з включення ТМ в базу даних. І написано, наприклад, що інвойс підлягає оплаті протягом 14 днів. Суми чималі - біля 1000 фунтів стерлінгів. А якщо не оплатимо, то нашу ТМ винесуть з бази. А нижче дрібнесеньким шрифтом написано, що це є offer з включення в приватну базу даних якоїсь там компанії. Тобто в принципі все чесно і законно, але я впевнений, що неуважних, хто не читає до кінця або не розуміє написаного оскільки не юрист, чимало. Навіть я сам перший лист читав дуже уважно, щоб переконатись, що це треба або не треба оплачувати, оскільки від юристів інформації про додаткові платежі не було.
...Вот, скажем, предприниматель Ф., человек легко возбудимый, но при этом крайне разборчивый в деловых связях, предложил друзьям создать сайт со стартап-порнографией. «Представляете, — говорил мечтательно предприниматель Ф., — зашел — там идеи стартапов. Тысячи! По рубрикам. Коммуникации, IT, сервисы, медиа... Нет, не так: по сумме вложений. Нет, по типу инвестирования. Нет, по срокам реализации! Нет, нет! По потенциальному уровню публичности!» Тут предприниматель Ф. смущенно спохватывался и краснел. «Ну, в меру своей испорченности представьте себе, — скромно говорил он. — Так вот: заходишь туда, выбираешь себе... Такое что-нибудь. Смотришь. Заводишься бешено! Идеи прут. Прямо представляешь себе: как, с кем.. Вот так можно... Вот тут так еще... И еще так! И вот сюда вложиться! И вот это подтянуть! Сердце колотится, глаза слезятся... Ну, и отпускает через пятнадцать минут. Встаешь себе, идешь жить дальше, ни волокиты, ни рисков, ничего».

Шукаю бджолопакети (купити). Оскільки як завжди хочеться одразу і без клопоту (ну, макисмум, з'їздити в область), то шукаю в Київській області. І є сайт, де тих об'яв - 106 сторінок по 10 об'яв (це тільки продаж бджолосімей). З них 75-80% без вказання, де знаходиться продавець. Ну блін, невже людина, котра дає об'яву, не бачить, з якою кількістю людей вона конкуруватиме? І детальна об'ява із всіма даними (а не просто "продам бджолопакети. Бджола гарна, продуктивна. Дзвоніть, домовимось") є одним з ключових факторів для звернення.
Bruce Schneier ссылается на статью, в которой обсуждается следующая тема:

В своей оценке действий человека мы исходим из того, что его неэтичный выбор в той или иной ситуации является осознанным, т.е. человек мог выбирать между этичным и неэтичным. Исследования же показывают, что это не так, и мозг выбирающего ведет себя в данном случае (как и во многих других когнитивных ситуациях) инерционно, т.е. деятельность мозга до выбора сказывается на том, "видит" ли мозг вообще альтернативы.

Попросту говоря, когда мы спрашиваем человека "ну как ты мог так поступить, это же неэтично / незаконно", а он отвечает "не знаю, так получилось" - это как раз тот случай. Мозг просто не видел других альтернатив.

Пример, приводимый в статье: эксперимент показал, что если люди сначала думали о бизнес-вопросах, а потом им дали варианты (стороннего по отношению к предыдущим вопросам) выбора, то они были склонны выбирать неэтичный, но более выгодный вариант, а те люди, которые сначала думали об этических вопросах, выбирали этичный вариант.
Заходит пингвин в бар. Заказывает виски, сигареты.
Садится за стол, выпивает виски, выкуривает сигарету. Встает и направляется к выходу.
Все посетители в ауте, наблюдая за пингвином. Пингвин:
- Что вы на меня так смотрите?
Первым из небытия возвращается бармен:
- Да мы все в первый раз видим пингвина, пьющего виски и курящего сигареты, да еще и разговаривающего.
Пингвин:
- С такими ценами - и в последний.


В Сільпо продають екологічні паперові пакети (макс. навантаження 3 кг) по дивній ціні в 2.50 грн за штуку. Ми тут прикинули їхню собівартість, виходить щось менше 10 копійок. Аналогічний за масою і об'ємом целофановий пакет коштує у них же 0.50 грн.

Чудово Сільпо захищає довкілля, нічого не скажеш. Цікаво, чи багато вони таких пакетів напродавали.
Цитата з реальної вакансії (хто не лінивий, знайде в гуглі, звідки):

Qualifications:



Bachelors Degree or higher strongly preferred in computer science or engineering and/or a minimum of 5 years' experience in all aspects of Network Infrastructure, and exposure to other information technologies
Product Specialist
Gateway Routing and Dial peers
SIP (G.711, G.729, G.722, T.48,etc) MGCP, Skinny, PRI protocols
MPLS, Metro E, Optical Carrier, DS1-3, ATM, SIP trunking, AccuRing, 800 SDNs, VRFs
Session Border Controller products
SRTP (Secure SIP)
QOS Policy provisioning
Web Collaboration Technologies (WebEx)
E911 rules guidelines and provisioning
Dial Plan configurations and translations; Application dialing rules, Class of Service restrictions
VMWare and Server Technologies
Knowledge of SQL, PostGRESQL, databases
Linux, Microsoft Server technologies
XML scripting
TFTP, Syslogging
LDAP, SLDAP, SFTP, TFTP, SSH, DNS, DHCP, 802.1x, RDP, POE
Internal and Public Certificate Authority
WiFi integration as well as broadband wireless federation.
Auto Attendant and Call handlers
CTI integration
IMS Federation and 3g/4g technologies XMPP Technology
Federation of B2B UC
Video Conferencing
ITIL Certification; ITIL v.3 preferred
CCVP, CCNP, CCNA
Presentation skills and excellent analytical skills
Proficient project management skills
Ability to visualize new applications of existing knowledge that lead directly to important new business opportunities
Thorough understanding of business needs and the opportunities available in evolving telecommunication technologies/standards and how they can be incorporated into network infrastructure solutions
Excellent written and oral communications skills i.e. ability to translate business requirements into a coherent long term strategy for Unified Communications Infrastructure
Excellent interpersonal skills and team orientation

Product:
Cisco Unified Communication Manager 8.x
Cisco Unity Connection 8.x
Cisco Unified Presence 8.x
Cisco Gateways and Routers (1800 series, 2800-2900 series, 3900 series, ASR series and modules.
Cisco Emergency Responder
Cisco Unified Computing System - UCS
Contact Center Integration (UCCE)
Tanberg Codian Gateways, VCS Control, VCS Expressway
Cisco Unified Personal Communicator, OCS, MOC and Sametime integration



Ми тут сперечаємось, скільки нулів має бути в зарплаті.
Вы думаете, что потери происходят, когда товар плох или дорог или когда продавцы некомпетентны? А как насчет тех покупателей, которые не смогли к вам попасть?

Вчера пытались заехать в один автосалон в Киеве (для киевлян - это был Автосоюз на Московском проспекте) с целью заказать машину (на замену Мазде, которой уже 5 лет скоро и которую мы будем продавать). Что ж ... мы просто не нашли, где припарковаться - парковка возле салона занята машинами сотрудников (делаю такой вывод, поскольку все машины разных марок, а не той, которую продают в салоне). А салон расположен так, что на газончиках или в квартале от него припарковаться нереально. Соответственно, салон потерял продажу с прибылью в несколько тысяч у.е. - мне придется ехать в другой салон через полгорода, но там я хотя бы знаю, где припарковаться (плюс там офис компаньона, так что не даром съезжу).

Причем я отлично понимаю, что с точки зрения работников салона это нормальная ситуация -- им же надо где-то оставлять на весь день свой транспорт, пока они продают автомобили клиентам. А проблемы индейцев шерифа не волнуют...

Поскольку в этом гребаном Автосоюзе тесть периодически что-то делает в своем Polo, при случае у нас будет возможность сообщить руководству, что они долбо упустили продажу из-за непродуманности вопроса парковки.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31