За життя

Приз за уважність отримав . Читайте правильну відповідь тут.
Ходив сьогодні в ліс, набрав відерце (два літри) чорної малини. Чорна малина ззовні більше схожа на ожину, ніж на малину, смак має солодкий і ледь-ледь гіркуватий. Ще траплялось трохи малини звичайної і суниці. Але суниці дуже мало - в лісі її ягоди користуються попитом і незважаючи на величезну кількість кущів, ягоди відсутні.

Чорна малина і кілька суничин на фотографії. А хто знайдве на фотографії два нехарактерні об'єкти, отримає який-небудь приз. Знайти треба обидва, причому шукати їх потрібно на фотографії в повному розмірі.

Минулого року посадили рожевий каштан. Виглядав він тоді не дуже, але дав 4 свічки. Цього року свічки тільки дві, але які красиві:



Щоправда, і фотоапарат кращий :).


Це той кедр, що на цих фотографіях.
Дружина сьогодні випадково наткнулась в продажу на міцелій грибів. Коробочка коштує 50 гривень (~8 доларів), на зворотній стороні інструкція з пророщування. Якщо у вас є шматок лісу або затіненої землі, то є шанс виростити. Купили білі і лисичку, спробую в лісі повирощувати. Головне, щоб лісові білки не сильно допомагали їх потім їсти.
Здається, ніколи я ще не бігав колами і не рахував години до дощу. Але витрачати дві години на день на полив - це все-таки важко. Тому гарна дощова погода протягом 2-3 днів позбавить мене від біганини зі шлангами (а що таке 70 метрів шлангу на котушці? вони важкі і незручні) принаймні на тиждень, і дуже стимулює рослини. Завдяки моїм титанічним зусиллям крім великих лип, які почали гинути ще минулого року, не загинула після зими жодна рослина. Зокрема я врятував і всі троянди і навіть постраждалі в пожежі горішки. Збрехав - три кедрики, що залишались в горщиках в гаражі, засохли (вони почали робити це ще взимку попри стабільний полив). Але то не рахується - вони не були висаджені в грунт, і взагалі то я зваляв дурня - мені треба було їх поставити в горщиках в сніг. Ще я примудрився спалити корені трьом самцям актинідії (самки почувають себе краще не буває), але це просто загадка природи - більше не буду підгодовувати їх добривами.
Якщо ви хочете щось посадити, то ніколи не купуйте рослини з відкритим корінням. Зміна грунту дуже погано відбивається на рослинах, і вони дуже погано себе почувають. Краще взяти дорожче і важче, але в контейнері, з землею, в якій рослина продовжуватиме рости. Тоді у вас буде практично стовідсоткова гарантія, що рослина буде почувати себе комфортно. Якщо ж ви пересаджуєте рослину з відкритим корінням, то готуйтесь, що до половини рослин може не прокинутись (якщо ви пересаджували восени), або засохнути (якщо ви пересаджуєте навесні).
Загадка природи - палиця, яка лежала кілька місяців в дворі, почала давати пагони:



І що з нею такою робити? :) Посадити кудись?
Як я згадував, з деякими трояндами зима обійшлась особливо жорстоко. Цього чудового представника сорту Elf довелось зрізати під корінь. Власне кажучи, я думав, що йому гаплик. Але ні! Диво-картопля творить дива. Якщо придивитись уважно (на повному розмірі), можна помітити маленькі рожеві цяточки. Це пагони. І вони перетворяться в чудові потужні гілки. На сьогодні картопля не допомогла лише двом трояндам, і то ще не кінець (ми ще поборемося!).
Як я згадував, троянди важко пережили зиму. Частину довелося пересажувати, решту обрізати майже під корінь (вони минулорічні, тому товстих стовбурів не було). Та й ті, що обрізані, не давали великого сподівання на гарний результат. Тому довелось звернутись до народної практики.

А практика полягає в наступному:

на кінчик гілки куща чи дерева, в якого слабке/погане коріння чи яке треба "підтягнути" з інших причин, насаджується картоплина (на щастя, в мене була малесенька картопля, яка почала проростати). Ця картоплиня тягне як насос соки по гілці, стимулюючи і саму гілку, і коріння рослини.


Таким чином мені вдалося врятувати всі кущі троянди, що лишились в землі, крім одного (можливо, що і він піде, тільки пізніше). Зараз використовую ту ж практику на горіху і їстівному каштані.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31