За життя

Microsoft представила версію Windows 8 для мікропроцесорів на базі архітектури ARM. Це перший раз з 96-го року, коли Windows з'являється на процесорах архітектури, відмінної від x86 (початково Windows NT розроблялась для майже десятка різних платформ). В той же час, Intel (мабуть переймаючись долею своїх прибутків) анонсував, що Android 3.0 буде виконуватись на планшетах із мікропроцесором Atom (на базі архітектури x86), в той час як звичною для андроідів є платформа ARM.
Тут в деталях и цифрах описывается, почему разработка софта для огрызков (впрочем, как и для других мобильных платформ типа Андроида, но это уже не из статьи) является большой лотереей, а сам рынок - пустой пузырь.

Я еще летом говорил о том же самом (кому нужно, знают, где) более применительно к андроиду, но там ситуация еще хуже.
Chrome OS is for people who live on the web.
It runs web-based applications, not legacy PC software.

З приводу "it runs" і "legacy" - це вони, звичайно, забрехались, але для розуміння сутності пропозиції згодиться.
Статейка про ступінь розповсюджуваності крадених ліцензій на програмне забезпечення. Цифри "внушають" (с)
Я вже кілька місяців страждаю із-за проблем в Nokia Ovi Suite, котрий пропонується для здійснення синхронізації телефону з комп'ютером. Сьогодні мій терпець урвавсь і я пішов читати, що пишуть в інтернеті. І знайшов чудову пораду від працівника нокії, єдине що виконувати треба тільки першу частину. Порада була наступна: "видаліть все, що відноситься до Ovi Suite, з комп'ютера і перевстановіть його". Так от, видаляти треба, а перевстановлювати ні. Замість нього можна взяти на сайті нокії PC Suite. Він і потужніший (має важливі функції, які були прибрані в Ovi Suite) і працює без жодних проблем.
На новому ноуті довелось каленим залізом випалювати розмитість шрифтів, яку Microsoft подає як чудове досягнення. Можливо тому, що орієнтуються на бюджетні матриці (в мене монітори тільки з *-IPS), на яких шрифти без згладжування виглядають кепсько. Але мені треба було якось цього позбутись. Просто вимкнення ClearType'у не допомагає. Я провів за заняттям кілька годин і нарешті впорався. Ось інструкції:

1. Запускаємо RegEdit
2. Йдемо в [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
3. Виставляємо "FontSmoothingType"=dword:00000001
4. Виставляємо там же "FontSmoothing"="1"
5. В налаштуваннях вигляду екрану міняємо шрифти з Segoe UI 9 на щось більш придатне. Tahoma 8 підійде, хоча може бути дрібною.
6. Йдемо в [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]
7. Там видаляємо підстановки для Segoe в наступний спосіб (зауважте, що Symbol залишається)

"Segoe UI (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold (TrueType)"=""
"Segoe UI Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Semibold (TrueType)"=""
"Segoe UI Light (TrueType)"=""
"Segoe UI Symbol (TrueType)"="seguisym.ttf"

8. Йдемо в [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]
9. Прописуємо заміну: "Segoe UI"="Tahoma"


Окремо даємо по руках офісу:

1. Йдемо в HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Common
2. Створюємо там "RespectSystemFontSmooth"=dword:00000001
Смерть традиционных ОС близка? Пока только ссылка, мои комментарии будут отдельно.
Nokia копає собі могилу і я б їй залюбки в цьому допоміг. Їхнє лайно під назвою Ovi Suite працює один раз з десятка і лише після якихось дивних танців з приводу порядку підключення телефону, запуску програми і Outlook'а. Причому, цей порядок з'ясувати мені так і не вдалося. В інших випадках Ovi Suite пише "синхронізацію скасовано" і хрін довідаєшся, чому. Софт від Oxygen Software працює чудово за тим винятком, що OxySync синхронізує тільки телефонну книгу, а мені потрібен весь PIM. Я завжди не любив нокії, і навіть знав чому - в них абсолютно, напрочуд криворукі програмісти. Це черговий раз підтвердилось. Питання: є якийсь софт, який просто синхронізує PIM (без жодних інших рюшечок) з телефоном, але робить це нормально? PS: Як тільки з'явиться Blackberry Torch в Україні, куплю його замість цього покидька.
Прийшов сьогодні лист від Google'а. Тепер разом із програмою необхідно створювати багато графіки (нижче). Таким чином частково (хоча й мінімально) обмежується діяльність шахраїв і аматорів, які сабмітили різний непотріб.

Цитата:

Finally, we are adding support for larger promotional graphics to showcase your application. In addition to the currently required app screenshot, you will be required to upload one “feature” graphic. Supported promotional assets will now include:

- A “feature” graphic, landscape aspect ratio, 1024 x 500 (required).

- A high-res icon, 512 x 512 (required).. The Android icon design guidelines located at http://developer.android.com/guide/practices/ui_guidelines/icon_design.html apply.

- 2 screen shots, 320w x 480h, 480w x 854h, or 480w x 800h, increasing to 8 screen shots in the future (1 required).

- A link for a promotional video hosted on YouTube (optional).

Отличная статья на английском по поводу того, сколько же оперативной памяти, почему и как может использовать 32-битная Windows Vista (и 7). Рекомендуется программистам и специалистам по компьютерной технике.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31